MANDAG 30. MAI 2011

4 seriekamper har gitt 7 straffespark så langt i 2011:
STRAFFESPARK-
KONKURRANSEN

(Romolslia) 16 seriekamper i 2010-sesongen bød på totalt 2 straffespark i IL Tempos kamper. Ingen av dem resulterte forresten i scoring. I løpet av 2011-sesongen har 4 seriekamper gitt hele 7 straffespark. Og det utroligste: Kun 2 av dem har endt med scoring!

Oppfinnelsen av straffespark blir kreditert målvakten og forretningsmannen William McCrum i 1890 i Milford, Armagh, Nord-Irland.

110 år senere, 8. juni 2000, får IL Tempo sitt første straffespark. Tor Haakon Bjørgum er sikker eksekutør i 5-2 seieren over Valentinlyst.

Da Erik Eikebrokk i 2011 fikk muligheten fra straffemerket 25 minutter ut i serieåpningen mot Glimt, regnet nok de fleste med at det skulle ende som det ofte gjør, med scoring.

Slik gikk det ikke.

Eikebrokks løse straffe ble reddet av keeperen og markerte med det starten på en rekke av kamper med straffespark, som går enda.

Allerede i den samme kampen greide Glimt kunststykket å bomme på to straffespark.

I kampen etter var det studentene fra TØH sin tur. Denne gangen gikk ballen i stanga, i ryggen på keeper Tor Martin Olsen, og ut til corner.

Morten Solem overtok ansvaret etter Eikebrokks fatale miss, men kulehopperen skulle vise seg ikke å være det spor bedre. Solems straffe mot Hitra FK var av det elendige slaget og dermed hadde de 7 siste straffesparkene i forbindelse med IL Tempos kamper endt med bom (hvis man legger til Fosens straffebom i nest-siste seriekamp i 2010 og Tor Haakon Bjørgums nedrykksmiss borte mot Rissa i samme sesong).

For å finne forrige straffescoring i en IL Tempo-kamp må vi helt tilbake til bortekampen mot Tydal 2 8. september 2009, da innbytter Erik Eikebrokk scoret for 7. gang på rad fra 11-metersmerket.

Rekken av straffemisser tok endelig slutt i bortekampen mot Hitra FK, forøvrig samme kamp som Solem bommet i, da den rasende innbytteren Robert Kristiansen med et iltert kroppsspråk feide unna enhver tvil om hvem som skulle ta den neste straffen.

"Robban" scoret såvidt det var (via stanga) og utbrøt dernest de legendariske ordene: "Sånn skal det gjøres," og mer enn antydet flengende kritikk av Eikebrokks og Solems forsøk i de tidligere kampene.

Da IL Tempo igjen fikk straffe mot Nidelv, var Kristiansen naturlig eksekutør og var iskald også denne gangen.

Dermed har IL Tempo scoret på 34 av sine totalt 41 straffespark. En uttellingsprosent på 82,9.

Spørsmålet man nå stiller seg er om tendensen fortsetter mot Tiller 2 førstkommende onsdag. Og hvem sin tur det er da...

Disse har tatt straffe for IL Tempo:

  • Tor Haakon Bjørgum, 13 forsøk (11 mål/2 bom)
  • Erik Eikebrokk, 12 forsøk (9 mål/3 bom
  • Erik Hoff, 11 forsøk (10 mål/1 bom)
  • Robert Kristiansen, 2 forsøk (2 mål/0 bom)
  • Børge Enoksen, 1 forsøk (1 mål/0 bom)
  • Stian Finckenhagen, 1 forsøk (1 mål/0 bom)
  • Morten Solem, 1 forsøk (0 mål/1 bom)