IL Tempo (4-3-1-2):
1.
ERIK BÅRDSENG
5
3.
ANDREAS THYGE NIELSEN
4
24.
TOR MARTIN OLSEN
5
6.
*KETIL THORSØ
6
26.
VEGAR OLSEN
4
23.
VIDAR GUTTORMSEN
4
63.
***ROBERT KRISTIANSEN
7
18.
ÅSMUND NIELSEN
4
14.
**VIDAR JENSSEN
6
19.
ROBERT PRELLER
3
12.
MAGNUS NIELSEN
5
22.
MORTEN SOLEM
4
42.
ERIK EIKEBROKK
4
4.
THOMAS MJØLHUS
6
9.
JO ESPEN DARELL
4
10.
TOR HAAKON BJØRGUM
4
SNITT:
4,69
Dagens Kinderegg:
ROBERT KRISTIANSEN

Skuffelsen over å bli benket fra start snudd til raseri over å ikke komme inn ved pause. Krevde å ta straffespark nummer 2, og utbasunerte følgende etter stang-inn scoringen: "SÅNN ska det gjøres!"

Live!

88' Mål 6-4 IL Tempo (Tor Martin Olsen. Nedfallsfrukt)

82' Gult kort Hitra FK (Høvling som bakerste mann)

76' Mål 6-3 Hitra FK (Ja, langskudd da eller?)

74' Mål 5-3 IL Tempo (Robert Kristiansen. Pasning fra Magnus Nielsen)

67' Mål 5-2 IL Tempo (Robert Kristiansen. Stang inn)

67' Straffespark til IL Tempo (Hands)

65' Gult kort IL Tempo (Thomas Mjølhus. Takling)

56' Straffespark til IL Tempo (Magnus Nielsen felt)

55' Bytte IL Tempo (Guttormsen ut)
55' Bytte IL Tempo (Kristiansen inn)
55' Bytte IL Tempo (Thyge Nielsen ut)
55' Bytte IL Tempo (T.M. Olsen inn)
55' Bytte IL Tempo (Preller ut)
55' Bytte IL Tempo (M. Nielsen inn)

49' Mål 5-1 Hitra FK (Kortskudd)

57' Bytte IL Tempo (Å. Nielsen ut)
57' Bytte IL Tempo (Jenssen inn)
45' Bytte IL Tempo (Darell ut)
45' Bytte IL Tempo (Bjørgum inn)

42' Mål 4-1 Hitra FK (Rygg-selvmål av Erik Bårdseng. Frispark via stanga)

41' Gult kort IL Tempo (Ketil Thorsø. Munnbruk sikkert)

31' Mål 3-1 Hitra FK (Langskudd)

26' Mål 2-1 Hitra FK (Langskudd)

22' Mål 1-1 Hitra FK (Langskudd)

16' 0-1 IL Tempo (Thomas Mjølhus. Gjentatte skudd fra 17 meter)


 
4
SJANSER
6
9
SKUDD PÅ MÅL
5
5
SKUDD UTENFOR
9
0
STOLPESKUDD
0
3
HJØRNESPARK
3
2
OFFSIDE
2
1
GULE KORT
2
0
RØDE KORT
0
15
SPILLERE BENYTTET
16
50%
BALLINNEHAV
50%
KAMPREFERAT:

Proppfulle av selvtillit og sikker på 3 enkle bortepoeng bordet IL Tempo-spillerne Fountain-skuta og satte kurs mot Hitra Idrettspark på Fillan. Selvutnevnt annen-styrmann Magnus Nielsen ga skipsreder og kaptein Roald grunnkurs i navigasjon og bruk av gps og beroliget allerede spygrønne IL Tempo-spillere med innføring i sjøbein og sjøvettregler.

Det var meldt om høy sjø og det var opplagt at rekordforsøket på 40 minutter fra Trondheim til Fillan måtte vente sin prøve til senere.

En drøy time etter avgang langet spillerne i land i havna på Fillan, hvor fansen allerede ventet i hopetall med norske flagg og begeistrede tilrop. TIlbud om skyss til kampen ble høflig avvist av de fleste. Kan hende trengte spillerne litt frisk luft etter den i overkant røffe overfarten.

Hitra Idrettspark lå badet i sol og tilskuerne flokket allerede til tribunen. Det var kamp om de beste plastsetene og de ferskeste vaflene. Man kunne kjenne odøren helt fra nede i bakken opp til sentrum og spesielt Vidar Jenssen fikk fart på beina da han senset muligheten for to hjerter med syltetøy før avspark.

Som planlagt tok IL Tempo umiddelbart kontroll over kampen, men uten å spille seg til veldig store muligheter og uten å imponere med det forhåndsvarslede kortpasningsspillet som kanskje bare lag som Barcelona på en god dag kunne matche. Det florerte tidlig med kortpasningsfeil og lagdelene imponerte ikke spesielt mye verken i press, gjenvinning eller sideforskyvning.

Det var likevel ikke ufortjent da Thomas Mjølhus løftet ballen inn i hjørnet på forsøk nr 3 etter omkring 20 minutter. Da hadde IL Tempo kommet til flere gode nesten-muligheter, med Jo Darells gjennomløp alene med keeper som den største.

Akkurat den starten IL Tempo ønsket seg, og akkurat den starten hordene av Hitra-fans fryktet. IL Tempo hadde jo tross alt gitt uttrykk for å være et lag helt utenom det vanlige.

Men det skulle normalisere seg. Hitra FK brukte ikke lang tid på å finne ut at IL Tempo på ingen måte var overmennesker og var dødelige mennesker som alle andre på Hitra Idrettspark.

Det eneste som var udødelig denne dagen, var skuddføttene til hjemmelaget.

Sikte, fyr, mål.

Enkel oppskrift. Genialt resultat. Genialt enkelt, ganske enkelt genialt. En uttellingsprosent uten sidestykke og ganske sikkert en once-in-a-lifetime-experience.

Litt takket være IL Tempo-forsvarerne, som gang etter gang i klareringene gikk for kraft, og ikke presisjon, noe som ga Hitra muligheten igjen og igjen fra rett utenfor 16-meteren. Og ballen smalt i krysset, gang etter gang, etter gang, etter gang.

Und so weiter...

Et sjokkskadd IL Tempo trodde knapt det de så. For plutselig var det pause og Hitra hadde scoret 4 ganger på tilnærmet samme måte. Klarering fra IL Tempo, inn i livsfarlig returrom. Og bang. Scoring til hjemmelaget.

Med litt hjelp fra keeper Erik Bårdseng, som på uheldigste vis fikk ballen i ryggen etter et Hitra-frispark som gikk i stanga.

4-1 ved pause og Hitra hadde truffet alt de siktet på. Adrenalinet og selvtilliten steg proporsjonalt med scoringene og mot slutten av 1. omgang løp de frustrerte IL Tempo-spillere i senk. Lite fungerte for de seierssikre matrosene fra storbyen.

To bytter i pausen. Forsøket med Åsmund Nielsen som anker og Solem og Preller som indreløpere fungerte ekstremt dårlig og området rundt midtsirkelen må ha føltes som en låvedør for hjemmelagets spillere. Solem og Preller spilte nærmest som vinger og overlot anker-debutant Åsmund nærmest til seg selv i kamp mot Hitra-midtbanen. Det måtte gå som det gikk, og da hjalp det ikke at Nielsen propellerte fra spiller til spiller. Overtallet skulle til slutt gi uttelling.

Vaffelmannen Vidar Jenssen kom inn for å gi midtbanen mer pondus, og fikk etterhvert støtte fra Tor Martin Olsen og Magnus Nielsen. Robert Kristiansen og Tor Haakon Bjørgum kom også inn i denne perioden.

Alvorspraten i pausen tydet på at IL Tempo ikke hadde gitt opp, men det var opplagt at det første målet var imperativt. Derfor kan man med relativt høy grad av sikkerhet konkludere med at det var uheldig at Hitra gikk rett i angrep og scoret.

IL Tempo fikk en snarlig mulighet til å komme tilbake i kampen igjen noen minutter etter "Cannonball Nielsens" innhopp, men straffesparket fra Morten Solem var av Tor Haakon Bjørgum-slaget, og ble enkelt reddet av keeper.

25 minutter før slutt fikk IL Tempo muligheten på ny, etter at to Hitra-spillere klarerte villmann innenfor egen 16-meter og fikk ballen i hånda både én og to ganger. Robert Kristiansen krevde eksekutøransvar etter Solems straffeparodi og smelte ballen via stanga og inn.

Sånn kan det også gjøres.

Sånn SKAL det gjøres, mente Kristiansen og gjorde tegn til lagledelsen om fast startplass i uoverskuelig fremtid. Det skal sies at han unnlot å kysse klubbemblemet. Det er uvisst om dette er fordi han ønsker seg bort fra klubben.

Minutter etterpå scoret "Robban" igjen, etter strålende innlegg fra en spillekåt Magnus Nielsen, og det var kamp igjen.

En liten stund.

Helt til hjemmelagets missiler traff jackpot - igjen. På ny etter en hodeløs IL Tempo-klarering.

Veldig uheldig. Mest udyktighet.

Punktum finale og årets første tap. Tor Martin Olsens scoring nærmest på overtid ble bare for en parentes å regne."Kula" kysset riktignok klubbemblemet gjentatte ganger etter scoringen. Men det skal visstnok ha vært i mangel på noe annet å kysse all den tid hans bedre halvdel befinner seg på andre siden av jordkloden.

Hitra fikk i overkant godt betalt, men det har aldri vært ulovlig å score på langskudd.

Neste lørdag er det nye muligheter - hjemme mot Nidelv.

Store øyeblikk fødes av store muligheter. Det gjelder bare å ta dem!

BØRS-KRITERIER:

Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

"-" -
For få involveringer til å bli vurdert
1 - Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk