MANDAG 26. SEPTEMBER 2005

Oppsummerer fotballsesongen
FRA A TIL Å

(Regnbuen og luftslottet) Fotballsesongen er nå over og IL Tempo har gått gjennom en sesong i bølger. Oppturene er også i år godt representert, men er blitt nøytralisert av tilsvarende nedturer. Stabiliteten har vært fraværende, og slik blir det ikke nok poeng av. Selv om de sportslige høydepunktene ikke har vært av ønsket mengde, har det likevel ikke skortet på tabloide overskrifter og skandaleoppslag i media.

A - Ansvar.
I takt med manglende sportslig motivasjon grunnet manglende sportslige resultater har dugnadsfraværet til tider vært enormt. Lagets administrative ansikt har i perioder gjennomgått knallharde forhandlinger med flere kreditorer og har til tross for spillernes manglende ansvarsfølelse reddet pengebingen utallige ganger. Bingen står enda, men hvor står spillerne?

B - Beiderboller.
Som et ledd i klubbens seneste markedsføringstriks og -strategi, har klubben valgt å late som om de produserer "Beider-boller" og IL Tempo Gigantene-brød. Stuntet innehar selvsagt ikke snev av sannhet, men det er morsomt, ikke sant? Beider-boller, ikke sant - Beider-boller. Tok du han?

C - Charlottenlund
tapte bare én eneste kamp denne sesongen, på sin ferd mot 3. divisjon etter seier i 4. divisjon på suverent vis. IL Tempo lekte seg til 2-1 seier over de feterte CSK-pampene i førsesongens nest siste treningskamp i ABRA-hallen da Tor Haakon Bjørgum kjørte karusell med Tor Inge Våge og scoret begge målene.

D - Dalehaug.
Etter å ha vokst seg større i egne øyne enn i andres, ble Nils Dalehaug etter en 8'er mot Lade FK og godt børssnitt så pompøs at han vokste seg større enn IL Tempo. "Jeg har spilt min siste kamp," ble en gjenganger på byens hippe utesteder og mens storkaren Nils Dalehaug sjarmerte seg inn via VIP-køa måtte John Johnsen og Marius Eide brøyte seg vei gjennom køa for de som ikke er like fantastiske fotballspillere som Dalehaug.

E - Eivind Arne Bjaaland
er norsk fotballs mest oppskrytte spiller. Har fortsatt til gode å spille mer enn to kamper i en og samme sesong for IL Tempo, men har glimtvis vist fine takter på egentrening. Gikk gjennom denne sesongen uten å tape en eneste kamp, men spilte bare én etter å ha stått for en rekke fantastiske unnskyldninger alá Geir Bekken. Har planer om å dokumentere bl.a. disse i den nye spalten "Bjelles Blogg - Skyt blink med Bjelle"

F - Futsal
er IL Tempos nye satsningområde og en rekke feterte Nardo-stjerner er hentet inn for å gi Royal Tempo en bedre plattform for å lykkes også på parketten. Planene fikk seg likevel et skudd for baugen da årets trener i Nardo, Trond Hansen, nektet sine disipler å delta på aktiviteter utenfor Nardo sine, ettersom Nardo hadde en viktig kamp 8 dager senere...

G - Galla.
Selv om sesongens september-konklusjon ikke stod i stil til april-ambisjonene kommer IL Tempo høyst sannsynlig til å stikke av med seieren i årets største og viktigste begivenhet, nemlig IL Tempo-gallaen. Hvem tar hjem "Årets Gigant", hvem vinner "Årets kinderegg" og hvem blir brukt som pauseunderholdning på neste AA-møte?

H - Hovedsponsor.
Den internasjonale bookmakerstormakten Bet24, gikk i april inn som IL Tempo Fotballs nye hovedsponsor og annonsør på våre hjemmesider www.c53twve0h_db478742.no. Avtalen skal være en av tidenes beste i norsk 5. divisjon og IL Tempo ser for seg et langt og godt samarbeid til tross for at opprykksbonusen på 2500,- ikke blir utbetalt denne gangen...

I - Internett.
IL Tempo har det siste året satset hardere enn noen gang på internett og et verdensomspennende tilbud for IL Tempo-supportere og fans. Nyutdannet IT-konsulent Morten Berg har brukt sine små grå og utviklet en rekke applikasjoner som ILTempo.no forhåpentligvis får stor nytte og glede av utover vinteren. Oppdateringene kommer hyppigere enn noen gang og besøkstallene er gledelig stigende.

J - Jaques Bromet
er av mange hevdet å være 5. divisjons råeste fotballspiller. Takler like gjerne med hodet først som kneskålene og digger å gjøre ting bak dommerens rygg. Er en brautende jævel som kan banne på opptil flere språk, men når det kommer til å kjefte på dommeren, er han med ett norsktalende. 5. divisjons dårligste skuddfot, men header hardt.

K - Keepersituasjonen
i IL Tempo har vanligvis vært prekær og senest i fjor måtte en rekke spillere alternere på å ikle seg knebuksene og keeperhanskene. Denne situasjonen endret seg drastisk denne sesongen da IL Tempo til tider på høstsesongen hadde 3 fullblods keeper tilgjengelig i form av Stig Smolan, Bjørn Flyen og nykomlingen Magnus Jystad.

L - Lojalitetsprinsippet
slipper vi ikke helt. For det har vært en skammelig trend denne sesongen, og ikke minst gjentagende, at det er de samme spillerne som klager på for få treninger som ikke møter opp på dugnad. Argumentasjonen går gjerne ut på at disse ikke-navngitte spillerne (men de vet det søl) ikke gidder å stille på dugnad når det er så få treninger...Forstå det den som kan. "Det er jo flere dugnader enn treninger, jo!" -Jasså? og oppmøtet er like dårlig på begge to?

M - Madeira.
IL Tempo har i en årrekke ønsket seg en neger da Tor Haakon Bjørgums og Ben Holans aner ikke har gitt klubben tilstrekkelig avkastning i form av mørke pigmenter. En rekke speidere ble sendt til afrikanske strøk for å sikre oss en barfot tekniker med lav fettprosent og krøllet hår. Vi kom, vi fant og forsvant uten så mye som en krølltang i bagasjen. Likevel skulle vi finne, da Hilde Jørgensen plukket med seg den lille hissigproppen Bruno Coelho, en portugiser med portugisiske aner, til sykkelbyen Trondheim og spill for IL Tempo. Coelho kastet ikke bort tiden og praktiserte umiddelbart sine nytillærte norskkunnskaper på regionens dommere.

N - Neste år
startet som et varsko om at Frank Halvei befant seg i nærheten, nå har det nærmest blitt et slagord for IL Tempo. Når det er sagt, er det allerede nå satt ned en rekke punkter på papiret som skal gjøre IL Tempo enda sterkere og bedre rustet frem imot opprykkssesongen 2006. For neste år...da rykker vi opp.

O - Odds.
IL Tempo og Sverresborg 2 ble de to første lagene gjennom tidene, i norsk sammenheng, som ble satt opp på en bookmaker sitt spilltilbud. Selvsagt var det Bet24 som stod for den historiske bragden da oddsen på IL Tempo-seier ble satt til 1.45 og "Gigantene" skuffet selvsagt ikke og vant hele 7-2 på Nissekollen.

P - Parkett.
Det er ikke bare i innendørsfotballen parketten er det naturlige underlag for IL Tempo-spillere. Håndballaget går i september på sin andre sesong i virke og kan skilte med godt oppmøte på trening og stor entusiasme foran en sesong i toppen av 4. divisjon. Også på innebandyfronten har planene vært store og dette kuliminerte i utnevnelsen av Eirik Rønning som leder for innebandy-avdelingen. Og dermed stoppet kuliminasjonen opp...

Q - Quislinger
har det vært nok av i IL Tempo opp gjennom årene. Mange husker nok Peter Dahlsbø som en høyst troverdig jævel med flere unnskyldninger enn Bekken og Bjaaland til sammen. Før denne sesongen skiftet en rekke IL Tempo-spillere klubb. Vi nevner i fleng Tom Håvard Storvik, Alexander Kongshaug, Ben Holan, Eirik Bjørnhaug, Andreas Bjørnhaug, Thomas Osheim, Snorre Vikdal og Ørjan Antonsen.

R - Røde kors
burde kanskje vært til stede på IL Tempo sine fremtidige kamper da viljen til å fullføre 90 minutter til tross for brudd både her og der er påfallende stor. Størst var den hos Robert Preller som spilte over en omgang mot Flatås med to brudd i ankelen, men det skal sies at Morten Berg også spilte flere minutter med langfingeren ute av ledd før turen gikk til St. Olavs Hospital, innleggelse, operasjon og flere ukers sykmelding. Berg har ikke spilt fotballkamper siden...

S - Selvmål.
I oppgjøret mot Lade FK, i sesongens nest siste kamp, scoret Vegar Olsen tidenes første IL Tempo-selvmål. Det tok nærmere 100 kamper, men etter å ha kommet i ubalanse etter å ha vunnet både 1. ballen og 2. ballen, ble 3. ballen litt for langt unna slik klareringen gikk i en pen bue over Bjørn Flyen i målet. Olsen skyldte i ettertid på ballguttene, da det ikke burde vært 3 baller på banen samtidig.

T - Trondheim-Oslo.
Etter at Erik Hoff brøt allerede på Lillehammer i 2005-utgaven av Trondheim-Oslo, virker det soleklart at kapteinen trenger hjelp skal han nå målet om å fullføre. Derfor stiller IL Tempo eget lag neste gang sykkelløpet arrangeres. To spurtere, to fjellgeiter, en tempo-spesialist, en vannbærer og to hjelperyttere er forhåpentligvis det som skal til for å bringe Erik Hoff nærmere drømmen om en pallplassering på Champs d' Carl Johan.

U - Utestående regninger
har det vært for mange av og kontingenten må økes betraktelig til neste sesong, mener en illsint Magnus Sarheim. Varakassereren har i ukesvis delt ut kataloger til den store gullmedaljen etter at altfor mange IL Tempo-spillere har gitt faen i sitt ansvar. Forslaget går dermed ut på å øke kontingenten til 2000, hvor spillerne får muligheten gjennom dugnadsarbeid til å jobbe kontingenten helt ned til kroner 0. Forslaget tas opp på årsmøtet i november.

V - Vinduet
på Eirik Rønnings røde Ford Sierra stasjonsvogn, med påhengsmotor og ekstra dingledang i ruta, sprakk da John Johnsens kanonkule av et frispark gikk over nettet på Ørlands hjemmebane og landet med et brak på vinduet. Turen hjem måtte Rønning kjøre på Ace Ventura-vis, med hodet ut av sidevinduet, det ble en heller våt opplevelse, spesielt på vei over fjorden med ferja og stor grad av sjøsprøyt.

W - War of the Words
kunne vært filmen om IL Tempo, men er det ikke. Som seg hør og bar informerer IL Tempo alle sine fiender og konkurrenter før sesongen om at IL Tempo er storfavoritt, laget å slå og det peneste og mest velspillende laget. Reaksjonene er selvsagt som forventet og motstanderen får enda mer lyst til å slå oss. Vegar Olsen har foreslått å innføre motsatt strategi foran 2006-sesongen.

X - Kryss for uavgjort
har IL Tempo for vane nesten aldri å spille. "1 poeng er det samme som 0"-holdninger har preget laget i en årrekke, men etter 3 uavgjort denne sesongen doblet laget nesten det totale antallet uavgjorte. Ja, laget presterte til og med å spille uavgjort to ganger mot samme lag. Dermed har IL Tempo nå spilt 8 uavgjorte på 96 seriekamper.

Y - Ygler i mysen.
Nei, dette er ikke noe forsøk på å få til noe på Y fordi det var så få alternativer, det er rett og slett et forsøk på dårlig humor. Try smy kynysyry py hyybry plyss. Sytt y spyltu py yn kyntrybyss. Sy kym yn kynstybyl yg spyrty hvy dy vyr, try smy kynysyry py hyybry plyss. Det kan minne litt om runer, som ikke må forveksles med fartsfantomet Rune Dahl som er lagkamerat med IL Tempo-hater Stig Arilg Gulbrandsen, som har gitt sitt liv til å forsøke å ødelegge for IL Tempo. Vidar Kleppe-look-a-liken har derfor brutt ut av IL Tempo og startet sitt alternative idrettslag, som for tiden spiller i 7 . divisjon av bedriftsserien og heter...er du klar? Turbo!

Z - Zinedine Zidane
gjør sine saker bra på fotballbanen, men det er ingen grunn til å satse på en karriere som hårmodell, da IL Tempos dampbehandlede manker mer enn dekker behovet. IL Tempo lider av et sprikende hårfeste med bl.a. ex-hårmodeller som John Johnsen og Kenneth Aalbu i stallen. Likevel er det trendsetteren Magnus Sarheim som bringer flest ungdommer til hårsalongene. Glatt isse er mer populært enn noen gang før og med en liten klatt vaselin på toppen og på tuppen går det mot en erotisk høst for flere og enhver.

Æ - Ære.
Ære taler for seg selv og er ikke et ord som brukes for mye i IL Tempo. Det vises kanskje til tider på både arbeidsinnsats på og utenfor banen, oppførsel til dommere, med- og motspillere og ikke minst på tabellen...

Ø - Ørland
endte som suveren avdelingsmester. Oppmann Pedersen gjorde en rekke geniale trekk da han fikk flyttet alle Ørlands vanskelige bortekamper til slutten av sesongen da det hele var avgjort. Ørland vant alle hjemmekampene på walk-over og da spilte det ingen rolle at laget møtte veggen i vanskelige bortekamper mot IL Tempo og Lade FK.

Å - Årets spiller
ble i år som i fjor, stopperkjempen Vegar Olsen. Etter å ha satt ny taklingsrekord denne sesongen, ble Olsen samtidig den første med to napp i vandrepokalen for "Årets spiller." Tidligere vinnere er Joakim Rønning og Ben Holan.

:: Diskusjonsforum ::
A til Å - er det noe som mangler?

 

 

Nyheter
25.09.2005
Ørland ledet 2-0, men IL Tempo slo tilbake og vant
23.09.2005
Går nye veier: Lanserer eget brød
19.09.2005
Lade FK vant 5-4 og slo IL Tempo for 5. gang av 6 mulige
15.09.2005
Royal Tempo går for seier i Trondheim Indoor
13.09.2005
Robert Preller spilte med to brudd i ankelen
Forum

Det skjedde