IL Tempo (4-2-1-2-1):
<- 1. Bjørn Flyen 45. min
7
-> 33. Magnus Jystad -> 45. min
6
2. Erik Hoff ©
7
<- 5. Magnus Sarheim 45. min
5
-> 14. Bruno Coelho 45. min
5
3. Vegar Olsen
7
11. Eirik Rønning
5
19. Robert Preller
5
8. Fredrik Lamøy
6
15. Kenneth Aalbu
7
7. Steinar Larsen
5
9. Erik Eikebrokk
6
4. Joakim Rønning
6
Formasjon:

3 stjerner:
Børs-kriterier
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk

Harde fakta:

IL TEMPO
1-2 Eikebrokk 27' (Hoff)
2-2 Olsen 33' (Eikebrokk)

3-2 J. Rønning 44' (Sarheim)
---

3
(3)

ØRLAND
0-1 12'
0-2 21'
---

2
(2)
Kampreferat:

Sjansestatistikk: 13-6
Forhold: Årets første og eneste hjemmekamp på Terra-banen og tidenes beste hjemmebane for IL Tempo. Skulle savnet av en skikkelig hjemmearena vise seg som et godt omen eller skulle de dårlige relasjonene til Heimdal medføre negative følger for seierssugne "Giganter". For lagene spilte verken om 3 poeng, opprykk eller noe annet. Lagene spilte om en kasse pils. Og da er IL Tempo kjent for å gi alt.

Game, set, pils. Robert Preller hevdet i ettertid at var det en kamp IL Tempo skulle vinne denne sesongen, så var det denne. Da fikk det ikke bety så mye at Ørland er suveren seriemester og forlengst er klare for opprykk og comeback i 4. divisjon neste sesong. For 3. kamp på rad for IL Tempo den verst tenkelige starten på en fotballkamp. Kaptein Hoffs oppvarming er som vanlig under enhver kritikk og varme tanker går tilbake til gamle dager, da Morten Berg kjøre militær oppvarming og virkelig satte standarden for god arbeidsinnsats og blødende knær.

Lamøy gjorde en av sine velkjente late entrances og IL Tempo var klar til å vinne. Med suppekameratene Johnsen og Jenssen ute dannet Lamøy midtbanesentral sammen med comeback-kid Kenneth Aalbu og Erik Hoff startet sin første kamp denne sesongen som høyre back. En plass han til tider behersket til fulle og gjorde stas på tilnavnet "Spasma."

Begge lagene virket like sløve i starten, men IL Tempo var endelig sjef over ballen igjen, noe laget ikke har vært siden 2-1 seieren over Øya FC. Når Ørland klinket sine utallige drylere i retning vårt bakrom og Bjørn Flyen i målet, var det ingen som så for seg at det skulle resultere i scoringer imot. Men det var altså det som skulle skje. Den første muligheten avverger Flyen mesterlig til corner, men Ørland får helt utpresset stange inn hjørnesparket fra høyre. Sarheim virker paralysert og man kan mer enn antyde at man virket redd for å skitne til sin nypussede isse. Samme mann stod for dagens brøler ikke mange minuttene etterpå, når Ørlands bakre firer på fjerde forsøk får klinktreff og kyler ballen i vei i retning Ørlands hengslete, men gode, spiss. Sarheim ser ut til å ha en enkel jobb og lader volley-kanonen, men misser. Faktisk misser han totalt og Ørland-spissen får komme helt alene med Flyen og gjør ingen feil.

IL Tempo-forsvaret virker nå en smule skakkjørt og Eirik Rønning på venstrebacken gjør også en rekke defensive feil som følge av dårlig konsentrasjon og vilje. Larsen virker lite behjelpelig fra sin venstre kant og byr Eirik ofte på 2 mot 1 situasjoner i mot. Heldigvis er Bjørn Flyen på alerten helt bakerst og skilter med en rekke feberredninger som holder IL Tempo inne i kampen. IL Tempo har vært veldig gode på faste situasjoner etter sommerferien og det var også disse som skulle vise vei når laget kjemper seg inn i kampen. Kanskje litt overraskende da Ørland har massevis av duellstyrke, man kan likevel stille seg spørsmålet om de har tilstrekkelig med kløkt da de virker lette å vippe av pinnen med fyord og sjikanering vi ikke ønsker å gå inn på i detalj her.

Erik Hoff slår en rekke gode frispark fra midtbanen og det er en av disse som Erik Eikebrokk ruver høyest på i kamp med keeper og en hel rekke Ørland-kjemper. Ballen havner i nettmaskene og IL Tempo er tilbake i kampen med et smell. 2-2 følger ikke lenge etterpå, på en ny fast situasjon, denne gang på et frispark fra høyre på høyde med 16-meter som Vegar Olsen lurer inn kjøkkenveien etter først å ha dunket ballen i stanga. Eikebrokk har nå blod på tann i kampen om poengplukkern, toppscorern og servitæren. Larsen og Preller har mye jobb å gjøre, men Larsen blir av taktiske årsaker byttet ut og plassert på stopperplass i pausen for å ha mindre muligheter til å knappe innpå.

Aalbu og Lamøy løper og løper på midten og Olsen ser ut til å ha fått kontroll på forsvaret til tross for Sarheims tidligere blemmer. Flyen står bak en ny redning og legger med det grunnlaget for en god kontring fra IL Tempo. Sarheim utnytter det tidlige bakrommet som Joakim Rønning jager i. Jokka tar med seg ballen med en flott touch og stormer mot keeper med to Ørland-spillere hakk i hæl. En tidlig avslutning setter keeperen totalt ut av spill og ballen ruller pent og pyntelig inn i lengste hjørne. Herlig at Joakim endelig scorer etter en rekke misbrukte muligheter tidligere i kampen.

Rett før pause kom aviskjendisen Bruno Coelho inn for Steinar Larsen, sistnevnte kommer i pausen inn for Sarheim for å nøytralisere Ørlands kjappe spiss. Larsen har stålkontroll i 2. omgang om man ser bort ifra en skandaløs pasningsfeil etter 10 sekunder i 2. omgang. En omgang som skulle vise seg å bli ganske tam og kjedelig. Begge lagene virker å ha løpt fra seg og til og med Ørland virker litt lei av å slå alle de spekulative langballene i retning angrepet. Derfor har de nå begynt å slå høye baller i stedet, gjerne rett oppover. Litt molboaktig, spør du oss.

IL Tempo ler og koser seg og er på alerten defensivt. Offensivt er det lite som skjer og mot slutten av kampen rettes fokus mot å holde Ørland på avstand, noe laget greier relativt fint. For første gang på ganske mange år kontrollerer(!!) IL Tempo inn en et-målsledelse.

Kampen summerer opp sesongen på en ganske så god måte. IL Tempo slår serielederen og spiller godt og sjanseskapende perioder og utviser kontroll defensivt. I andre perioder virker nærmest alle spillerne sløve og ukonsentrerte og viljen til å vinne virker fraværende. Likevel får denne kampen stå som et eksempel til etterfølgelse foran neste sesong. For da...ja, da skal IL Tempo rykke opp slik at laget endelig får spise kirsebær med de store. I 4. divisjon. Vi ønsker Ørland lykke til, dere kan nok trenge det.

Neste år, gutta! NESTE ÅR!
Denne sesongen er game, set, pils. Vi avventer avlevering fra Ørland.

Forum
 
Det skjedde