TIRSDAG 13. SEPTEMBER 2005

Påførte seg to brudd i ankelen for å slippe dugnad
PRELLER LYKKES I ALT!

(Nevrologisk avdeling) Tidlig denne sesongen satte Robert Preller en voldsom standard - både for seg selv og for klubben. Laget spilte 6 kamper på rad uten tap, slo opprykksfavoritter til 3. divisjon i fleng (se: Charlottenlund og Fosenlaget) og Preller åpnet sesongen med massevis av scoringer og målgivende. Ja, han dukket til og med opp på dugnad...

Så fikk visa en ny vri. En ny, men ikke fullt så overraskende vending. IL Tempos sportslige resultater var langt ifra å matche spillernes og klubbens ambisjoner og spillernes holdninger sviktet. Klubbens representanter stod igjen splittet tilbake. Økonomien var nærmest i balanse, regningene var nesten betalt og høstsesongen skulle være feilfri både på og utenfor banen. Alt som krevdes var å gjennomføre en dugnad. Vi snakker 4, kanskje 5 timers innsats og 12 000 kr på bok. For mye forlangt?

Setter nye grenser for dugnadsfri
En av de som virkelig ikke ville stille på dugnad, var Robert Preller. Preller ha de siste tre ukene jobbet 16 timer hver eneste dag. Det blir 112 timer hver uke, nesten 500 timer i måneden. Om vi antar at en arbeidstaker av Prellers standard tjener 100 kr i timen, har dermed Preller tjent nesten 50 000 denne måneden. Men det er ikke IL Tempos sak, det er en ren digresjon. Uansett skal Preller ha ros for idéer og offervilje. Ingen har spilt flere minutter i årets sesong, få har bedre oppmøte på trening og få virker å være mer engasjert i klubbens sportslige tilstand. Men dugnad? For mye forlangt.

Om det er ren usannhet eller tilfeldighetenes lykke fra Prellers side, vites ikke, men det er på sin plass å nevne alle spillernes plikt til å stille opp til dugnad når det kalles inn til det. Især til denne dugnaden hvor spillerne hadde frie tøyler til å finne ett passende tidspunkt til å sette av 5 timers innsats i løpet av en tre ukers periode. Dermed er det skremmende å oppleve at det fortsatt er spillere som ikke har utført sin plikt. I medgang og motgang vil det alltid være større og mindre årsaker til at klubben går rundt, administrativt såvel som økonomisk og sportslig. Her er dugnadsånd et helt sentralt virkemiddel. Det virker som noen spillere ikke ser sammenhengen mellom dugnad, økonomi og antall treninger, for det er de samme spillerne som klager på for få treninger som ikke stiller opp på dugnad...

Neste år?
Er det spillernes feil at dugnaden ikke blir gjennomført prikkfritt eller er det organiseringen som er gal? Ingen skal på noen måte tro at Robert Preller er alene i sitt fravær, det er tross alt kun 10 av rundt 20 spillere som har stilt opp på dugnaden, men det finnes forskjellige grunner til fravær, og Prellers "innsats" har virkelig gått utenpå resten.

En av gutta, hvis innsats er flerdoblet i forhold til mange andre, Magnus Sarheim, har flere ganger forbannet medspillere og blitt observert på altanen på Valentinlyst, hvor han har laget voodoodukker av bl.a. spillere som Robert Preller, Kenneth Aalbu og Vegar Olsen. Det er uvisst om Sarheim skal ha gitt en eller flere sine nålestikk, men moroklumpen har i alle fall satt ned krav om en dugnadsansvarlig foran neste sesong som skal organisere dugnadene og en høyere kontingent fra starten av sesongen, hvor spillerne gjennom dugnader får muligheten til å jobbe denne ned. Ja, faktisk er det mulig å slippe kontingent i det hele tatt om man stiller til 20-25 dugnadstimer sesongen gjennom.

Her kommer Preller!
Hva Robert Preller angår, fullførte han Flatås-kampen med to brudd i ankelen. Likevel var det ingen som sprang mer, taklet mer og engasjerte seg mer. Ja, faktisk var Preller nære ved å redde et poeng for IL Tempo hadde det ikke vært for en håpløs bom fra IL Tempos nr. 0 helt å tampen. Preller ble sykmeldt for 3 uker og må nå i september trolig se langt etter en utbetaling på august-nivå. Men Lade FK-kampen på søndag...den rekker han!


:: Diskusjonsforum ::
Bør det innføres bot for manglende dugnadsmøte?

 

 

Nyheter
07.09.2005
Flatås avgjorde i 1. omgang etter katastrofalt forsvarsspill
03.09.2005
August måned ga oppgang i besøkstallene
02.09.2005
Møt ballvirtuosen Bruno Coelho
01.09.2005
Les alt om Erik Johansens flotte dag sammen Erik Hoff
30.08.2005
ILTempo.no igjen blant de 100 beste i "NM i Fotballweb"
Forum

Det skjedde