#1 STIAN SUNDSETH
Spilte kamper
V
U
T
Mål
17
2
1
117-38

PERSONLIG
Sex: Male. Relationship Status: In a relationship with Irene Bratteng Jenssen. Birthday: Ocotber 4, 1983. Hometown: Trondheim, Norway.
KARRIERE
Har spilt for Trygg/Lade hele sitt liv, i alle fall om man skal tro Thomas Mjølhus. Debuterte for IL Tempo i 2007 etter å ha tatt et års pause fra fotballen. Vokste nærmest opp PÅ fotballbanen på Ringve, men visste ikke hvilken retning han skulle da IL Tempo skulle trene på Trygg/Lade-banen.
POSISJON
Kan bekle en rekke posisjoner, men anbefales kun å stå i mål. Ikke fordi han er så dårlig på andre plasser, men fordi han begynner å bli en meget god keeper. Har denne sesongen satt opp egne keepertreninger hvor han har trent på å slenge seg. Kaster seg så lang han er og lander gjerne med et brak. Er likevel raskt opp igjen og alltid med et smil innenfor smultringen. Er ellers god bak rattet.
FORM
7
7
6
8
5
År
Kamper
Mål
Ass
GK
RK
Snitt
2008
12
0
0
0
0
6,17
2007
8
0
0
0
0
6,0
Totalt
20
0
0
0
0
6,1
KARAKTERISTIKK

Stian Sundseth er en jævel på straffespark, men er ikke fullt så godt til å redde dem. Klisjeaktig og uoriginalt, sier du kanskje, men det er sant. Fikk prøvespille for IL Tempo på våren i 2007 etter anbefaling og store ord fra drikkekompatriot Thomas Mjølhus. Sundseth imponerte stort på det 0 treningene han var på og fikk tillit i hjemmekampen mot Mausund. Fikk en katastrofal debut da midtstopper Stein Roar Skretting etter bare 10 minutter satte ballen utagbart i hjørnet bak Sundseth. Siden har duoen ikke snakket sammen.

Var borte fra IL Tempo en lengre periode før og etter sommerferien, bl.a. et skandalepphold behørig omtalt i norske medier, på Sunny Beach, men kom seg etter hvert velberget, en ikke uberørt, hjem. Er den spilleren i IL Tempo-historien (sammen med David Thyge Nielsen) som har spilt flest kamper fra debuten uten å tape. Når dette skrives har Sundseth (og Thyge Nielsen) fortsatt ikke tapt på sine 7 første kamper.

Har alle forutsetninger for å bli en legendarisk IL Tempo-keeper (den eneste?). Elsker å brøle at han har ballen, og da gjerne i form av "keep" eller "kip", ingen vet helt hvordan det skrives. Er reaksjonsterk, umulig å score på i en-mot-en-situasjoner, med unntak av mellom beina, men det er hysj-hysj, elsker dessuten å gå ut i feltet for å plukke ned håpløse baller og har så langt sluppet billig unna. Kan bli bedre i sweeper-rollen, har en tendens til å sove seg gjennom kamper det er lite å gjøre i. Burde som andre legendariske keepere funnet på flere merksnodige og rare sprell for humoren og sin egen personlige underholdningsstimuli.

RELATERTE NYHETSSAKER

Stallen
1 S. Sundseth
2 E. Hoff

3 A. T. Nielsen
4 T. Mjølhus
5 M. Sarheim
6 K. Thorsø
7 B. Coelho
8 B. Iversen
9 J. Darell
10 Haaken
11 K. Holmli
12 M. Nielsen
13 Fincken
14 D. T. Nielsen
15 S. Skretting
16 M. L. Strand
17 H. Hiller
18 Å. Nielsen
19 R. Preller
21 E. Bjaaland
22 M. Solem
23 Guttormsen
24 T. M. Olsen
25 C. Mjølhus
26 V. Olsen
30 B. Skretting
32 E. Hauge
33 O. Indergård
42 E. Eikebrokk