TIRSDAG 2. AUGUST 2011

IL Tempo tester formen før høstsesongen:
SØNDAG: IL TEMPO
vs TRYGG/LADE

(News of the World) Førstkommende søndag kl 16:30 tar IL Tempo imot Trygg/Lade til hatoppgjør på Romolslia kunstgress. Laget er for de fleste kanskje mer kjent som Øya FC.

Øya FC har i årevis, sammen med Lade FK, vært IL Tempos erkefiende nr 1. Selv om både Åfjord og Bjørgan de siste årene har forsøkt febrilsk å overta rollen, er det ikke til å komme utenom at det nå virkelig er i ferd med å brygge opp til storm i dagene inn mot det som i utgangspunktet er enda et ledd i å finne høstformen.

For ser man tilbake i historiebøkene er det ikke vanskelig å forstå hvorfor denne kampen er mer enn "bare" en treningskamp.

Allerede i IL Tempos første sesong, i 2000, var det Øya FC som var den hardeste nøtten å knekke. Øya FC gikk faktisk ubeseiret gjennom sesongen, med unntak av én kamp.

Kampen de tapte 2-0 på Rosenborg grus. Mot IL Tempo.

Siden har lagene krysset lanse flere ganger. Og selv om Øya FC som oftest har vært det laget som har plassert seg høyest på tabellen ved sesongslutt, har kampene lagene imellom ofte vært tette greier.

Og ikke uten kontroverser. Som blant annet da Erik Hoff gikk til angrep på Øya FC-benken, mens han selv var på banen.

Eller da samme Hoff brente et straffespark, etter at dommeren tildelte IL Tempo straffe fordi han ønsket mer spenning i kampen.

I 2003 spilte faktisk IL Tempo mot Trygg/Lade også. Med sistnevnte som klar vinner i begge kamper.

Øya FC rykket opp til 4. divisjon, og fikk etter hvert følge av IL Tempo. I 2010 rykket derimot begge klubbene ned til 5. divisjon - i forbindelse med omleggingen av seriesystemet - til tross for at begge lag endte på 4. plass.

En sesong som ble Øya FCs siste. Laget ble lagt ned og gikk inn i Trygg/Lade - som på sin side overtok Øyas plass i 5. divisjon.

I 2011 har begge lag hårete mål om snarlig comeback i divisjonen over. Mens Trygg/Lade ser ut til å cruise dette inn i en tilsynelatende dårlig avdeling, har IL Tempo fått hard konkurranse, med Tiller 2, Oppdal og Nidelv som andre opprykkskandidater.

Søndagens kamp er kan hende bare en treningskamp, men uviktig er den i alle fall ikke:

IL Tempo mot Trygg/Lade. Beauty vs Beast. Klasse vs muskler.

Avspark 16:30 på Romolslia kunstgress.