IL Tempo (4-4-1-1):
33. Magnus Jystad
6
16. Ove Hoff
6
18. Vidar Jenssen
6
3. Vegar Olsen
8
11. Eirik Rønning
6
8. Fredrik Lamøy
8
2. Erik Hoff ©
6
<- 20. John Johnsen 45. min
5
-> 14. Bruno Coelho 45. min
5
19. Robert Preller
7
0. Erik Eikebrokk
9
<- 4. Joakim Rønning 35. min
5
-> 7. Steinar Larsen 35. min
7
Formasjon:

3 stjerner:
Børs-kriterier
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk

Harde fakta:

IL TEMPO
1-1 Larsen 49' (Eikebrokk)
2-1 Eikebrokk 64' (O. Hoff)

2
(0)

ØYA FC
0-1 45+'

1
(1)
Kampreferat:

Sjansestatistikk: 6-3
Forhold: Forholdene lå til rette for en absolutt gysare på Nissekollen kunstgress denne søndags ettermiddagen. Publikumsoppmøte var rekordhøyt for 2005-sesongen, ryktene må ha gått etter storspillet IL Tempo viste i perioder på fredag.

IL Tempo gikk hardt ut på forhånd og satte fokus på at Øya FC var ubeseiret så langt denne sesongen. Laget var også det første som slo IL Tempo og samtidig sendte "Gigantene" ned i en gjørme laget først nå er i ferd med å komme opp av.

Geir Bekken besørget sitt sedvanlige uanmeldte forfall, mens Fredrik Lamøy besørget viktig garderobekultur og klassisk male bonding-humor. "Ingenting er som en naken gutterumpe" humret Lamøy før kampen og blunket i retning Vegar Olsen. Kenneth Aalbu dukket også opp, men uten fotballsko og nikkers, da han hoppet for høyt i en hodeduell i fredagens kamp mot Nidaros og pådro seg den klassiske, men ufarlige, fotballskaden, jumpers knee.

På spillermøtet før kampen ble det gjort flere overraskende taktiske grep og en sen forandring i startellvern. En strekkskadet Johnsen måtte stå for en sen, men hurtig, oppvarming grunnet Aalbus fravær og til tross for mye bra i den klassiske IL Tempo-formasjonen 4-3-1-2 mot Nidaros ble det lagt om til en tilsynelatende mer defensiv formasjon i dag med 4-4-1-1 med Joakim Rønning alene på topp og Lamøy og Preller på vingene. De 5 bakerste på banen var de samme som startet mot Nidaros, det er viktig med kontiunitet og samhandling i det bakerste ledd.

Steinar Larsen og Bruno Coelho varmet benken, til Buvikkjempens store forargelse. "Jeg er ingen benksliter," utbasunerte Larsen og kylte en vannflaske over hekken og ned på E6'en. Sekunder etter, under pep-talken, ble Larsen omtalt som joker og smilet bredte seg igjen over Nidaros-heltens ansikt.

Kampen åpnet med mye upresset ballføring i den bakerste firer for begge lag. Ingen av lagene ønsket enkle målsjanser imot grunnet for mye bakrom og spillet ble merket av dette. Likevel demonstrerer IL Tempo en langt høyere ferdighet med ball i beina og spiller seg tidvis flott ut av vanskelige situasjoner og er nesten ikke til å kjenne igjen fra kampene før sommerferien. Ballen går hurtig i kort-kort-lang mønster ved gjentatte anledninger og Øya FC-spillerne må virkelig slite for å vinne tilbake ballen. Det er en flott følelse i IL Tempo-laget, viljen til å løpe, takle og vinne tilbake ballen er enorm og alle spillerne ser i tillegg ut til å kose seg på banen. Det er frihet under ansvar, det er arbeidslivspedagogikk på høyt nivå. Det oser klasse, det oser svette, men Joakim blir etter hvert skadet og må forlate banen.

Dette skjer typisk nok etter at Joakim har gått på et av sine klassiske tur/retur-løp. Først brøyter han vekk det som er av Øya-forsvarere. 1-2-3-4-5, tar sistemann på ryggen og fyrer av et skikkelig sleivspark alene med keeper. Sekunder etter jager han keepers 5-meter helt ned til garderoben og later som han har sting og får endelig viljen sin. Inn kommer Buvikas største sønn denne helga, Steinar "Steinaldo" Larsen. Det lukter ny scoring og denne gangen er det ikke drakt nummer 4...

Fredrik Lamøy aner at Larsen er på vei inn på banen og mer enn antyder at han liker det han ser. Larsens drakt nr. 7 har krympet adskillige størrelser i vasken og viser navlen på frekkeste playboy-vis. Jentene på tribunen viner og motspillerne inngår slagplan og legger feller for hvordan de skal få lagt kjempen i bakken.

Dagens lyrare Eikebrokk boltrer seg i plassen mellom Øyas midtbane og angrep og kommer til 3-4 skuddmuligheter før pause, likevel ender det bare med halvsjanser da siktet ikke virker å være stilt inn skikkelige. Lamøy er livlig på høyresiden og terroriserer en stakkars Øya-back som utallige ganger blir overlatt helt til seg selv. Øya FC på sin side har 1 skudd på mål i løpet av de første 45 minuttene, mens IL Tempo har 3-4 brukbare muligheter. IL Tempo vinner utvilsomt flest dueller i forsvar og på midtbane, mens Øya gjør en god jobb defensivt samtidig som IL Tempo sliter litt med timingen av pasning/løp.

Derfor er det høyst ulykkelig og høyst ufortjent når IL Tempo-wannabe'en Igor altfor enkelt drar seg forbi Eirik Rønning og slår ut fem-og-førti grader forbi Vegar Olsen. Ove Hoff kommer for sent inn og en Øya-spiller for lykketreff og beiner ballen tett oppunder tverrliggeren bak en forfjamset Magnus Jystad som måtte ta elefanthopp for å holde seg varm i trøya. IL Tempo-spillerne henger med hodet og aner en ny nedtur etter å ha sluppet inn det første målet. Vi snakker nye 45 minutter uten scoring, vi snakker toppscorersavn, vi snakker enkle baklengsmål, vi snakker i det hele tatt...

Et par forandringer i pausen. Larsen inntar høyrevingen, Bruno går på topp sammen Eikebrokk, Johnsen går ut og Lamøy overtar sentralen sammen med Erik Hoff. Trekker skulle i ettertid vise seg å være genialt og bar umiddelbare frukter. Før 5 minutter har gått får IL Tempo corner fra venstre. Lamøy og Hoff brøler på ball i returrommet, men corneren slås knallhardt på førstestolpe. Her står jokeren Steinar Larsen og scorer sitt 4. mål for sesongen og er med det toppscorer. Larsen forsøker så godt han kan å gjøre seg liten, men mislykkes totalt. Larsen snur på en femøring, står med ryggen mot både mål og ball og klinker den i mål med baksida av leggen. 1-1 og en enorm kollektiv vitamininnsprøytning har truffet et virusinfisert IL Tempo. Barnesykdommene virker nå å være totalt fraværende og det lukter seier mot topplaget." Kanskje hjalp det å ha en fysioterapeut på benken, selv om det må stilles klare spørsmålstegn ved brødrene Rønnings plutselige skader...Hvor var issprayen?

Lamøy brøler på midtbanen, Larsen elger oppover høyresida og Jenssen tar piruetter som bakerste mann. Eikebrokk går tilbake får å slå 5-metere, Olsen takler medspillere, motspillere og ballen, gjerne alle tre samtidig. Preller brøler noe om muren som ingen oppfatter og Bruno brøler også. "Herregud," brølte han. Fy! Bruno. Slike kraftuttrykk hører ikke hjemme på en fotballbane. Venga! Venga! Venga!

Vi nærmer oss midtveis i 2. omgang og Øya FC begynner å bli merkbart slitne på midtbanen. Angrepsspillerne går knapt nok på løp lenger og bakrommet vokser for IL Tempo. Dessverre har ikke IL Tempo noen typiske bakromsspillere i laget for tiden, men det har definitivt gjort seg utslag i et mer variert spill og langt høyere ballinnehav enn kampene i vårsesongen. Øya løper vettet av seg for å vinne igjen ballen, men lykkes kun sporadisk når IL Tempo-spillerne blir for eplekjekke og tror de er Ballack og Marco Bode.

Så går Eikebrokk på sesongens eneste løp forover i banen. Ove Hoff mæler ballen i retning Lerkendal. Eikebrokk vender magisk av to mann og klinker ballen i lengste hjørne. 2-1 til IL Tempo og Ove Hoff hoier, jubler, korser seg og gjør tegn med fingrene til publikum. Umiddelbart etter kampslutt dukker Veivesenet opp på Nissekollen og henger opp "Fare for elg"-skilt borte ved tribunseksjonen.

Lamøy brøler igjen og løper enda mer. Johnsen kommer inn for Eirik Rønning og Erik Hoff går ned som venstre back. Kapteinen benytter anledningen til å pole ballen til himmels så fort sjansen byr seg og blir etter hvert avvist som noe godt venstreback-emne. Inn kommer Joakim Rønning som faktisk debuterte som fotballspiller på den plassen i 1998 for Strindheim 2.

Gutsen vokser og vokser i IL Tempo-laget. Til tider faller presset i midtbaneleddet, men Øya-spillerne er for slitne til å utnytte det. Det blir med ufarlig ballrulling på 40 meter og lange baller i bakrommet. Vidar Jenssen tar seg av det meste i lufta med sine effektive bakhodeklareringer. Farligst er Øya på sine frispark fra rundt 20 meter, men de kommer ikke nærmere enn et skudd som sneier oversiden av tverra. Kampen ebber etter hvert ut uten spesielt store sjanser til noen av lagene.

PS: På overtid koker det over for Erik Hoff, Øya-spillere og Øya-benk. Det er uvisst hva som skjedde ettersom lyset på Nissekollen skal ha gått akkurat i denne perioden, men det skal også ha kokt litt for en ellers meget god dommer, Erlend Fitje, som glemte å vise ut Øyas spiller nr. 16, som ifølge sikre kilder skal ha blitt tildelt to gule kort. IL Tempo vil selvsagt ikke gjøre noe mer ut av dette, om det skulle vise seg korrekt, da fotballkamper alltid er morsomt med 11 mot 11. Takk for kampen Øya, fotball skal spilles med temperatur og vinnervilje, hvis ikke blir det fort kjedelig. Etterpå er vi alle venner og neste helg skåler vi sammen på Monte. Lykke til med jakten på Ørland. Vi slår dem og...

Jubileum: Steinar Larsen scoret sitt 10. mål for IL Tempo i sin 70. kamp. Eirik Rønning spilte sin 50. kamp for klubben. Vi gratulerer.

Forum
 
Det skjedde