LØRDAG 16. JULI 2011

IL Tempo GK hevet seg på lørdagens fourball.
SOLEM/FORFANG GIKK TIL PAR

(Kongsvinger GK) IL Tempo GK hevet seg voldsomt etter en skuffende foursome i morgentimene lørdag. Spesielt imponerte Daniel Forfang og Morten Solem på dagens fourball, hvor duoen gikk inn til banens par.

IL Tempo GK slo seg inn til 11. plass etter foursome-runden. De tre opprykksplassene er forlengst vinket farvel til.

Med 4 slag opp til Sorknes på 7. plass er en plassering på topp 7
fortsatt mulig.

Da kvartetten ankom klubbhuset etter fourball-runden var optimismen igjen stigende. Tallene var til å være stolte av.

Noe som dessverre var typisk for alle deltager-lagene. Mange spilte bra. Det var altså ingen automatikk i at IL Tempo GK skulle avansere.

Søndmør og Eikebrokk var først inne, med en samlet runde på 77 slag (+5 over par). Ryktene om storspill fra Forfang og Solem skulle vise seg å stemme. Ex-hopperne berget par på hull 18 og sikret seg med det en imponerende runde på banens par (72 slag).

Noe som faktisk er den beste runden IL Tempo GK noen gang har spilt i NM.

- Det var deilig å komme inn på par. Jeg bryr meg ikke om plasseringen. Om vi er nr 3 eller 30 spiller ingen rolle. Vi gikk på par. Det er et ubestridelig faktum, sa en godt fornøyd Morten Solem.

Som var snar med å rose medspilleren. For selv om det var Morten Solem som stod for de fleste birdiene, var det Daniel Forfang som berget par hver gang Solems hasardspill falt i fisk.

Akkurat slik man skal spille lag-NM.

Samarbeidet mellom Søndmør og Eikebrokk fungerte ikke like godt. Søndmør hadde tydelige debutant-nerver, men duoen kjempet seg likevel inn på godkjent vis. Slått av Forfang og Solem bare med 5 slag.

- Jeg var helt av i dag, må innrømme at jeg var mer nervøs enn jeg ga uttrykk for, smilte Søndmør etterpå.

De øvrige fourball-resultatene er enda ikke inne, men mye tyder på at Forfang og Solem er topp 10 på runden. Og sender IL Tempo GK høyere opp på sammenlagt-lista.

I morgen er det klart for de avsluttende singel-matchene, hvor 3 av 4 teller i totalen. Utslagene starter kl 09 og tar utgangspunkt i plasseringene fra lørdag.

Offisiell birdie count: 25

IL Tempo.no kommer tilbake med flere reaksjoner.

Live-score oppdateres fortløpende på GolfBox sine sider: