FREDAG 15. JULI 2011

IL Tempo GK har levert storspill i dagene før dagen:
BIRDIE COUNT: 13

(Sorknes GK/Kongsvinger GK) Suget etter golf ble så stort at på tur til arrangørklubben Kongsvinger GK måtte spillerne gjøre en stopp på Sorknes GK. Ikke for å spille, bare for å strekke på beina og suge til seg inntrykk og motivasjon. 4 timer og 18 hull senere var antall birdies allerede 6.

- Når sola skinner fra skyfri himmel og temperatur-nåla er på høyder som Trondheim har til gode å nå på flere tiår, er det ikke vanskelig å være spontan, sier Daniel Forfang.

For det var vanskelig bare å kikke da minibussen ankom Sorknes. Etter å ha forhandlet seg frem til halv greenfee på hele laget var det ikke annet alternativ enn å pegge opp og kline til.

Stemningen var magisk. Og den skulle bli bedre.

Den første birdien kom allerede på hull 3. Et langt par 3-hull. Etter 18 hull var antallet oppe i 6.

At klokken var godt over 21 og det fortsatt var 10 mil igjen til Kongsvinger, fikk ikke hjelpe. Det hadde ikke noe å si for golferne.

Det skulle vise seg ikke å være like populært for ansvarshavende på campingplassen. At ankomst beregnet til rundt kl 18 på ettermiddagen ble forskjøvet til godt over midnatt. Uten at det ble informert om det.

Daglig leder Morten Solem slo på sjarmen og fikk til og med med seg ekstra sengesett og lykkønskninger på veien. Dagen etter, etter noen timers søvn var alle venner igjen. Og IL Tempo GK var som hør og bør campingplassens store helter.

Og Daniel Forfang var fortsatt edru.

Det kunne ikke bli annet enn storspill torsdag. På Kongsvinger GK.

Øvelsesrunde.

På en park- og skogsbane relativt lik Sorknes skulle ikke IL Tempo kaste bort tiden. Planer om oppvarming på driving range, presisjonstrening på puttegreenen og chip og pitch ble forkastet til fordel for et par voldsomme prøvesvinger.

Det skulle ikke ha noe å si. Talent er ikke noe som forsvinner på en dag.

Etter nye 7 birdies og 2 runder under 80 slag, var det ingen grunn til å senke forventningene.

- Vi går for opprykk, sa Bjørn Øyvind Søndmør til IL Tempos videojournalist rett etter at siste putt på 18. green var gitt bort.

Vel og merke fra 6 meter.

For så bra puttet IL Tempo GK. Alt gikk i. Fra alle vinkler.

Til og med lokalavisa lot seg imponere.

- Er det dere som er IL Tempo GK? spurte de.

IL Tempo avviste å kommentere.

Formen var så bra at British Open på tv ble foretrukket fremfor nye 18 hull.

Fredag går IL Tempo GK ut på den offisielle innspillsrunden. Etter en rask harry-tur over grensa. Såfremt Forfang ikke blir stoppet i tollen.

Slik blir været: