LØRDAG 16. JULI 2011

Høye skuldre og mange feilslag på foursome-rundene:
+27 ETTER FOURSOME

(Kongsvinger GK) Det var en relativt slukøret gjeng som ankom klubbhuset etter to runder foursome. Opprykksambisjonene er forlengst forkastet, nå dreier det seg om å bli beste trønderske lag. Mission: Slå Stiklestad.

Noe som bør gå fint. Uten at det dermed skal bli noen hvilepute. For stillingen i trønder-kampen er fordel IL Tempo med 11 slag.

Med fortsatt mye golf igjen å spille.

- Vi går for topp 10, sa Søndmør kort tid etter siste putt på hull 9 (IL Tempo GK startet på hull 10).

For da Eikebrokk moste utslaget på første tee midt i fairway, sånn litt over klokken 08, så det hele veldig lovende ut for IL Tempo.

Det skulle ikke borge for fortsettelsen.

For det neste slaget slo rookie'n Søndmør ut - med lost ball som resultat.

I flighten bak trengte duoen Forfang/Solem både ett og to forsøk for å sette en ball i spill.

Starten var rett og slett råtten, overambisiøs og preget av høye skuldre. Spillerne jaget birdie på alle slag, i stedet for å spille på par.

Som er en god oppskrift i foursome - som altså dreier seg om å slå annethvert slag på hvert hull, og slå ut annenhver gang på tee.

- Vi hadde en god periode midt i, med birdie-putter på 4-5 hull på rad, men vi mistet det etter en lengre pause på hull 1, forklarer Eikebrokk.

Som likevel ikke har gitt opp håpet om en god plassering.

- Det er nå spillet starter. I fourball spiller man på egen ball og slipper å være avhengig av en medspiller som også spiller godt. Fourball dreier seg om å spille godt når medspilleren spiller dårlig, og vice versa.

Eller best-ball (på hvert hull) om du vil. Innfløkt?

Det får så være. Inntil videre.

Kl 13:50 og 14:00 starter fourball-runden.

Live-score oppdateres fortløpende på GolfBox sine sider: