SØNDAG 19. JUNI 2011

Rennebu-trener Svend Didrichsen skuffet etter tap for IL Tempo:
- Visste ikke at Olsen var så god på hodet

(Romolslia) Om det var for å markere revir Svend Didrichsen trampet opp i gammel Othilienborg-genser eller om det bare var for å vekke gamle minner til live, får være usagt. Tidligere bekjentskaper ble lørdag som nye da IL Tempo tok imot Rennebu på Romolslia kunstgress.

Svend Didrichsen var trener for Othilienborg i 2003. Laget hadde akkurat rykket opp fra 5. divisjon og herjet i sin første sesong i 4. divisjon.

- Heisann, er det trollungene? hilste Didrichsen sine elever fra Othilienborg-tiden, lastelig antrukket i grønn og svart polo-genser.

Med seg på Othilienborg hadde han flere nåværende IL Tempo-spillere. Vegar Olsen var krumtappen i forsvaret som nesten ikke slapp inn mål, mens John Johnsen og Vidar Jenssen var milslukere på en midtbane som var bedre til å trygge ledelser enn til å øke den.

- Taktikken var enkel, vi lå i 4-5-1 med Roar Midtflø alene på topp. Midtbanen skulle ligge lavt foran forsvaret. Oppgaven var primært å gi Roar ballen så skulle han ordne resten, forteller John Johnsen.

Oppskriften var kan hende enkel, men likevel genial. Othilienborg knivet lenge i toppen av tabellen, men etter en rekke forferdelige keepertabber av den tidligere IL Tempo-duoen Stig Smolan og Stig Arild Gulbrandsen, endte laget til slutt på en 4. plass.

I det som skulle vise seg å bli Othilienborgs siste sesong i det trønderske divisjonssystemet.

Laget ble rett og slett lagt ned. Historien siden burde vært velkjent for de fleste - IL Tempo tok over laget og Othilienborg gikk inn i IL Tempo og dannet "IL Tempo 2".

Mot Rennebu møtte spillere treneren for første gang siden det skandaløse endeliktet.

Didrichsen var nærmest sjokkert - på flere måter.

- Jeg har aldri vært borti at en keeper har vært nødt til å gjøre så få redninger, men likevel tape 4-0, sa en fattet Rennebu-trener etter kampen.

Humøret virket likevel å være på topp og treneren lot seg både imponere og overraske av en av sine gamle rekrutter.

- Jeg visste ikke at Vegar Olsen var så god på hodet.

Olsen scoret tre mål på hodet, alle etter dødball, på tre nærmest identiske situasjoner, 3-0 målet var dessuten IL Tempos 600. seriemål.


Som en kurositet må det nevnes at Svend Didrichsen er tidligere norgesmester i basse.