1 Marie Bjørshol, 4 Eva Katrine Aa (3), 6 Siv Line Jonsvold, 18 Vibeke Lunheim (2), 19 Bente Eide Håhjem, 15 Silje Samuelsen (4), 17 Janne Eikrem, 5 Terese Karlsen, 20 Cathrine Ness (4), 13 Torunn "Tonelisevitsj" Kroksvik, 9 Kjersti Arntsen (7)

Kampreferat:

IL TEMPO - RANHEIM/CHARLOTTENLUND 20-18 (9-9)
Dommer: Gunnar Wibe & Kristin Rosvold Skauby (Én to-minutter til hvert lag)
Tilskuere: 3, glissent på tribunene i Nidarøhallen F1

Kamp tirsdag - trening onsdag - kamp torsdag. Programmet er tøft, men slik er det å være aktiv håndballspiller. Vil man bli best, nytter det ikke å sløve i sofaen foran oppussingsprogrammer som Finish og Nr. 15. Jentene tok utfordringen på strak arm og sa klart i fra at i dag var intet annet enn seier godt nok. Etter forrige kamp etterlyste Cathrine Ness at flere spillere tok ansvar og medspillerne kastet seg på bølgen.

Marie i målet ofret filmkvelden med Joakim og skulle vise seg å være helt avgjørende når kampen trakk mot sin avgjørende time. Laget gikk ut i noe som kunne ligne på et passivt 3-2-1 med ingredienser som støting, bryting og temperament. Bortelagets spillere fikk ikke et sekund - en centimeter for mye. Det tok faktisk 6 minutter før de fikk sin første scoring. IL Tempo benyttet anledningen og nettet to på denne perioden, og det så ut til å gå mot en opplagt seier med forhåpninger om show for showets skyld på tampen. Men hvor lenge var Eva i paradis?

Jovisst så hun lekker ut i ny shorts og innkjøpet ga umiddelbare resultater med en suser i krysset, men IL Tempo hvilte for lenge på laurbærene og ledelsen skrumpet etter hvert inn. Ranheims venstre back scoret alle bortelagets mål nede til høyre for Marie, uten at sistnevnte fant ut av mønsteret. I 1. omgang var ikke angrepsspillet stort bedre enn forrige kamp, men forsvarsspillet var meget bra. Torunn "Toselisevitsj" Kroksvik og Silje Samuelsen har tatt mye ansvar i forsvar de siste kampene og kan vise seg å bli avgjørende brikker når sesongen nå går mot slutten. Silje stod også bak et par frekke høyre-venstre finter ute på vingen som ga streker i målprotokollen.

IL Tempo-jentene prater mer, jubler mer og oftere enn Ranheim-spillerne og utvøer en pyskologisk hersketeknikk vi lar oss imponere av. Endelig får jentene brukt snakketøyet til noe konstruktivt. Etter sist kamp etterlyste vi mer vold i forsvar og endelig svarer jentene på oppfordringen. Karlsen og Ness slenger Ranheim-spillerne rundt omkring og pådrar seg straffekast, gule kort og 2-minuttere. Halvveis ut i 1. omgang leder IL Tempo 5-3 og forsvaret er fortsatt den viktigste grunnen til at laget leder. Offensivt sliter jentene med å finne gode mønstre og faktisk skyter de i stanga hele 8 ganger denne kampen, med Cathrine Ness som den verste synderen. Ness hadde ingen god dag i dag, men da var det godt å se at de andre jentene tok ansvar. I første omgang fremstod Eva Aa og Silje Samuelsen som rene scoringsmaskiner, mens Vibeke Lunheim og endelig Kjersti Arntzen påtok seg ansvaret i 2. omgang.

Tomåls-ledelsen holder til det er igjen 5 minutter av omgangen, men da begynner IL Tempo å trekke mot gamle synder. Angrepene avsluttes for raskt og Ranheim utnytter et par kontringer. Ranheim begynner plutselig også å treffe stanga og IL Tempo tar ledelsen 9-8 med 15 sekunder igjen av omgangen. Ranheim fikk score mange mål på sin høyre back-side og det skjer nå også, med bare 4 sekunder igjen til pause. Jentene tar seg en alvorsprat i pausen og blir enige om å knuse Ranheim i 2. omgang.

En oppsummering viser at IL Tempo har ingen kontringsmål så langt og heller ingen fra strek, men har kommet til mange sjanser fra kant og også fått sin porsjon scoringer. Dette skulle også vise seg å bli seiersoppskriften. 3 minutter ut i 2. omgang tar Ranheim ledelsen for første gang i kampen og har muligheten til å øke ledelsen et par ganger, men akkurat som mot Sverresborg våkner Marie for alvor til i målet. Det går faktisk 10 minutter før hun mål plukke ballen ut av nota neste gang, inkludert en helt avgjørende strafferedning. Ny høyre-venstre fra Samuelsen, som gjør som hun vil på banen akkurat nå. Ness pådrar seg 2 minutter og straffekast imot, men IL Tempo rir enkelt av stormen og spiller undertallsperioden 1-1. Kjersti Arntzen har vært totalt fraværende så langt i kampen, men halvveis ut i 2. omgang begynner villdyret å våkne og scorer 4 kjappe som nærmest avgjør kampen. Likevel er det Vibeke Lunheim som blir den store helten, når hun scorer to mål på to angrep helt på tampen og gir IL Tempo en tomålsledelse de aldri gir slipp på. Sistnevnte faker rutinert nok skade helt på slutten for å hale ut tiden, før hun gir bort ballen håpløst to ganger for å skape litt ekstra spenning.

Cathrine Ness står bak kampens siste scoring og får en slags personlig revansj. IL Tempo-jentene jubler for sesongens tredje seier og man spør seg nå hvilke lammekoteletter som neste gang må forlate Nidarøhallen som slakt. Jentene har bygd opp en solid mengde selvtillit med én seier på rad og det er ingen grunn til at de ikke kan gå resten av sesongen ubeseiret.