IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ NABO-KRANGEL: Rørosingen Magnus Sandnes syns ikke noe om at tydølingene kritiserer IL Tempo-spillernes reisehabitus. (Grafikk: IL Tempo PLAY)

 IL Tempo-kapteinen svarer bygdetrollene: – Ikke bland dere!
24/03/17 › En hel bygd har blandet seg inn etter at IL Tempo uttrykte misnøye med årets rekordlange reiserute. Det får IL Tempo-kaptein Magnus Sandnes til å tenne på pluggene.

 

 
 
 
Skrevet av
Erik Eikebrokk
 
 
 
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › 5. divisjon avdeling 3 › Tabell og resultater
   › Kalender › Terminliste for IL Tempo 2017

   › Statistikk › IL Tempo-børsen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 23/03/17 › IL Tempos «norgesturné» latterliggjøres av bygdetroll
   › 22/03/17 › I 2017 skal IL Tempo turnere Norge rundt. Dette er sesongens «road map»
   › 20/03/17 › Bookmakerne har talt: NordicBet har satt opp odds på 5. divisjon avdeling 2


DETTE ER SAKEN:
Først raste IL Tempo over å måtte reise over hundre mil til sesongens ni bortekamper. Så ble klubben latterliggjort i en pamflett skrevet av tydøl og bygdetroll Mari Moa.

– Det ligger an til å bli en utfordrende sesong for IL Tempo - de må faktisk bevege seg utenfor bomringen og kjøre over 1 300 kilometer til bortekamper i år! skrev Moa sardonisk på sin Facebook-side.

Pamfletten har fått flere hundre Facebook-likes, og har, med over to tusen to hundre besøk på IL Tempo PLAY sine nettsider, blitt tidenes mest leste IL Tempo-story.

Men nå har IL Tempo fått nok, og slår tilbake mot hundsingen.

TOMMEL OPP
– Kan denne vegringen for å krysse bygrensa også være årsaken til at IL Tempo aldri evner å stille lag på Væktarstua Cup (turnering som årlig arrangeres i Tydal, journ. anm.)? Det kunne vært interessant å se hvordan disse byguttene takler spill på ekte gressbane og ekte fest på lokalet, sier pamflett-forfatteren, og gjør med det IL Tempo-spillernes manndom til et ferskt tema i debatten.

Etter Moas raljerende utlegning om IL Tempos sutring, har utallige tydøler sluttet seg til Moa i nett-trolleriet.Moas sambygdinger tar - ikke overraskende - parti med det hovmodige ordskiftet, noe som har fått IL Tempo-kaptein Magnus Sandnes til å tenne på alle plugger.

– Ikke bland deres i andres diskusjoner!

VERDENSVANT
Sandnes, som er født og oppvokst på Røros, drar kjensel på Moas beskrivelser av Tydals langturer til bortekamp.

Bygdefolk liker jo langturer. Jeg husker trailergrillen på Støren

– Jeg kjenner meg igjen i beskrivelsene fra da jeg var ung. Det var mange lange reiser. Høydepunktet var jo å pit-stoppe på Støren. Det var stort for en rørosing.

Langturene i urban kompassretning ga Sandnes smaken på mer.

– Vi reiste for å se verden, vi. Bygdefolk liker jo langturer. Jeg husker trailergrillen på Støren. Og var vi riktig heldige, ble det også McDonald's-besøk på City Syd.

Kjærligheten for hamburger og grillmat har Sandnes aldri mistet.

– Det inspirerte meg til å ville reise mer, sier Sandnes, som siden har besøkt mange av verdens metropoler.

Mange flotte langturer til tross; at tydølinger uinvitert entrer debatten, og tar parti med Moa for å snakke nedlatende om IL Tempo-spillernes reisehabitus, syns ikke kapteinen noe om.


– Som sagt, de trenger ikke å blande seg i andres diskusjoner.


DEBATTEN GÅR HØYLYDT
Den som trodde at tydøler (eller tydalinger) ikke kan sin EDB og er digitalt inkompetente, må, etter at denne debatten har lagt seg, tro om igjen.

For i utkantstrøk går Facebook-tastaturet i disse dager varmt. Det er liten tvil om at sjefstroll Mari Moa har hele «Trolldal» bak seg når hun hamrer løs på tastene med forakt og avsky for hjemmekjære mammagutter i IL Tempo-drakt.

Støtten fra sambygdingene er unison, og Moas to innlegg har fått hundretalls likes, et antall tilsvarende nesten hele Tydals innbyggertall til sammen. I tillegg til mange tomler opp, kommer støttende kommentarer og hurrarop. Her, et lite utvalg:

At IL Tempo i 2017 skal reise over tusen kilometer til bortekamper, virker å være spesielt morsomt for mange av de lokale originalene, som er vant til lange borteturer etter å ha bodd på kjerrevei og i grisgrendt strøk i generasjoner.

Stemmene som uttrykker sympati for IL Tempos geografiske utfordring, hører med til unntakene. Den ene stemmen ble dessuten bedt om å si noe positivt om IL Tempo, til tross for sine sterke bånd til Meråker-land.

MERK: IL Tempo og Tydal har møttes to ganger, begge ganger i 2009, da IL Tempo rykket opp til 4. divisjon. På hjemmebane vant IL Tempo 4-1, på bortebane vant IL Tempo 2-1.


---
Følg IL Tempo på Facebook: 

Utviklet av EE33 for IL Tempo