IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ NORGE RUNDT: Fra Frøya i nordvest til Lånke i øst til Rindal i sør. I 2017 får IL Tempo-spillerne se verden. (Grafikk: IL Tempo PLAY/Google Maps)

 I 2017 skal IL Tempo turnere Norge rundt. Dette er årets road map
22/03/17 › På 18 seriekamper skal IL Tempo reise 1 318 kilometer. I tillegg kommer Obos cup-kamper.

 

 
 
 
Skrevet av
IL Tempo PLAY
 
 
 
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › 5. divisjon avdeling 3 › Tabell og resultater
   › Kalender › Terminliste for IL Tempo 2017

   › Statistikk › IL Tempo-børsen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 20/03/17 › Bookmakerne har talt: NordicBet har satt opp odds på 5. divisjon avdeling 2
   › 20/11/16 › IL Tempo er i 5. divisjon avdeling 2 i 2017
   › 01/11/16 › Divisjonsoppsettet endres igjen. Slik blir 5. divisjon i 2017


(Norge) Trøndelag Fotballkrets har bestemt seg for å sende IL Tempo på tidenes rundtur i den norske idrettsperiferien. Fra Frøya i nordvest, til Lånke i øst, til Rindal i sørvest.

Nærmeste klubbnabo er Malvik, 20 kilometer unna. Lengst vekk ligger Frøya, 155 kilometer i autostrada-avstand. Totalt skal IL Tempo kjøre over 1 300 kilometer i 2017. Avstanden tilsvarer strekningen fra Trondheim til Oslo - tre (!) ganger.

IL Tempo er
ikke en klubb
som alle andre.
Vi ler av det
Fotballkretsen
driver med

Google Maps estimerer antall kjøretimer (inkludert ferje) til rett over tjue totalt.

– IL Tempo er ikke en klubb som alle andre. Vi ler av det de driver med på kretshold. Latteren og fellesskapet knytter oss sammen, og gjør oss sterkere, sier klubbleder Erik Eikebrokk.

NORGESTURNÉ
IL Tempo er ikke uvant med å bli motarbeidet og konspirert mot, og har opp gjennom årene tatt flere oppgjør med både forbund (NFF) og krets (Trøndelag Fotballkrets) for å påpeke feilaktigheter, papirrot og urettferdighet.

Men det som årlig føles som en helt unødvendig krig mot virkelighetsfjernt byråkrati, arkaiske forbundsregler og kamp mot autoriteter uten snev av forståelse for drift av fotballklubb i praksis, er samtidig blitt klubbens kanskje største drivkraft og motivasjonskilde.

– Det å stå alene mot overmakta, og likevel komme fra det med den siste latteren, det begynner å bli mer regel enn unntak. Det er irriterende at fotballens egen administrasjon motarbeider og forskjellsbehandler sine egne, men samtidig liker vi å være en outsider, raljerer Eikebrokk, og drar sammenligninger til anekdoten om Jørgen Hattemaker og Kong Salomo.

ØDELEGGER GULLREKKA
Det største molboforslaget fra Fotballkretsen i 2017, er idéen om å sette fast kampdag for alle 5. divisjonslag til fredag klokken 20.

Jeg satte Skavlan, tacolefsa og
hele gullrekka
i halsen

– Da jeg hørte det satte jeg Skavlan, tacolefsa og hele Gullrekka i halsen, sier John Johnsen, klubbens sofasjef.

Det lite gjennomtenkte tiltaket har ført til at 5. divisjonsklubber over hele Trøndelag har gått sammen om å flytte nærmest samtlige fredagskamper til torsdag eller helg.

Unødvendig merarbeid for klubbene virker å være Fotballkretsens minste bekymring. Noe som er rart, all den tid klubbene årlig betaler fem-sifrede beløp for at nettopp kretsens administrasjon og datasystemer skal legge til rette for en sømløs gjennomføring av fotballsesongen. I stedet er det klubbene selv som må gjøre jobben kretsen lønnes for å gjøre.

– Slik det fungerer nå ser jeg ikke fotballkretsens funksjon. De skaper flere problemer enn løsninger, sier en forferdet Eikebrokk til IL Tempo PLAY.

POSITIVE THINKING
IL Tempo er eneste bylag i 5. divisjon avdeling 2. Nærmeste naboer er Malvik, Hommelvik og Lånke, i nordlig retning. I den sørlige bolken befinner Svorkmo og Orkanger seg. Vestover ligger Rindal, KIL/Hemne 2, Hitra og Frøya på rekke og rad.

Vi forsøker
å gjøre dette
til en positiv greie

Den geografiske utfordringen (og utstrekningen) har tvunget IL Tempo til å tenke kreativt fremfor destruktivt.

– Vi forsøker å gjøre dette til en positiv greie, derfor har vi bestemt oss for å reise med minibuss til de fleste av bortekampene, for å gjøre noe sosialt ut av det hele, sier Bård Haugvik.

Haugvik er med i en blæstkomité nedsatt for å holde moralen oppe på de lange turene. Både kortspill, gambling, bilbingo, quiz og øl er nevnt som motivasjonstiltak (se video nederst i artikkelen).

En helgetur med dobbelkamp (fredag og søndag) er også nevnt, men blæstkomitéen ønsker ikke å uttale seg om dette på nåværende tidspunkt.

– Nå har vi nok med å planlegge kick off-party lørdag 1. april. Så får vi ta stilling til resten senere. Vi tar én kamp av gangen i IL Tempo, sier den nytunevnte sosialministeren.

ROAD MAP (én vei):
1. Frøya - 155 km (145 minutter)
2. Hitra - 131 km (119 minutter)
3. KIL/Hemne 2 - 99,9 km (87 minutter)
4. Rindal - 93,4 km (87 minutter)
5. Svorkmo - 55,9 km (52 min)
6. Orkanger - 38,8 km (37 minutter)
7. Lånke - 38,2 km (35 minutter)
8. Hommelvik - 27,5 km (28 minutter)
9. Malvik - 19,4 km (20 minutter)

Totalt (tur/retur) =
1 318,2 km (20 timer, 20 minutter)---
Følg IL Tempo på Facebook: 

Utviklet av EE33 for IL Tempo