5,93

Dagens Kinderegg:

Etter at Tydal 2 utførte sesongens verste feilkast gikk kastet videre til IL Tempo og Guttormsen. Feilkastet fra Guttormsen var enda verre enn Tydal sitt og kastet gikk pånytt tilbake til Tydal som denne gangen fikk ballen i spill...

Live!

81' Mål 4-0 IL Tempo (Morten Grahl-Madsen. Pasning fra Erik Eikebrokk)

69' Gult kort Tydal 2 (Ufinhet)

65' Bytte IL Tempo (Guttormsen ut)
65' Bytte IL Tempo (Indergård inn)

55' Gult kort IL Tempo (Vegar Olsen. Pola bort ballen og var sint)

45' Bytte IL Tempo (Preller ut)
45' Bytte IL Tempo (Coelho inn)
45' Bytte IL Tempo (Å. Nielsen ut)
45' Bytte IL Tempo (Grahl-Madsen inn)
45' Bytte IL Tempo (M. Nielsen ut)
45' Bytte IL Tempo (Bjørgum inn)

39' Mål 3-0 IL Tempo (Magnus Nielsen. Pasning fra Erik Eikebrokk)

12' Mål 2-0 IL Tempo (Morten Solem. Skudd fra Robert Preller)

8' Mål 1-0 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Touch fra Robert Preller)

R - Respekt

Endel forfall før sesongens 4. hjemmekamp. Motstanderen var Tydal 2, det tredje bekjentskapet fra Selbutraktene denne sesongen. De to første, mot Selbu 2 (8-0) og Vikvarvet (3-2), endte begge med seire, og seier og tre poeng var det absolutte minstekravet mot bunnplasserte Tydal 2.

Med Thyge på eksamensfest og Ivers på blåtur ble Bent Skretting flyttet over fra venstre til høyre back og ankelskadde Vidar Guttormsen ristet av seg smertene og var tilbake på vant plass etter at han stod over sist. Magnus Nielsen fikk muligheten på topp igjen etter å ha gjennomgått en fitsness-test før kampstart. Med seg på topp fikk han Morten Solem og Erik "fox in the box" Eikebrokk, som før kampen hadde scoret i 4 kamper på rad, bare 2 kamper unna Tor Haakon Bjørgums legendariske rekord.

Med scoring i dag ville dessuten Eikebrokk passere Bjørum på lista over flest scoringer for IL Tempo, så fremt Bjørgum selv ikke noterte seg for scoringer.

Tydal på sin side innså at det ville bli vanskelig å ta poeng i dagens kamp, og varslet allerede før kampen at de ville legge inn protest, ettersom IL Tempo ikke hadde overlevert dommerkortet da det var 20 minutter igjen til kampstart. Ikke at det er noe ankemulighet pga. dette forholdet, eller noen regel som sier noe om fremvisning av dommerkort, men Tydal ga uttrykk for at de ville protestere på dette uansett...

Kampen åpnet som alle IL Tempo-kamper åpner, skudd fra avspark og håpløs bom. Denne gangen var det Morten Solem som bommet på den avgjørende pasningen. Tydal-keeperen klinket ballen så langt han kunne vekk fra eget mål, men ballen skulle returnere dithen hyppig, ofte og egentlig hele tiden. 1-0 scoringen kom før det var spilt ti minutter etter at Tyrdal forsøkte å spille seg ut av eget forsvar langs bakken. Preller og Eikebrokk snappet ballen og sistnevnte dunket inn sitt 81. mål for IL Tempo fra 16 meter skrått ute. Preller jublet for seg selv på den andre siden av banen og hevdet at scoringen omtrent var ferdigscorer etter sitt fantastiske forarbeid.

Preller var også mannen bak 2-0 målet, denne gangen etter godt spill på høyresiden. Nielsen kombinerte med Skretting og satte opp Preller i rom 2, altså mellom Tydals back og stopper, og Preller avanserte inn mot mål. En klassisk tåttut ble avverget av keeper, men returen spratt videre til Morten Solem som fikk en enkel jobb med å rulle ballen over mållinja fra 2 meter. Moralen: Det Morten Grahl-Madsen får til å se ekstremt vanskelig ut, gjør Morten Solem enkelt. Mens medspillerne gratulerte hverandre, hadde Robert Preller forlengst løpt hjemover til egen keeper og hjemmefans for å la seg hylle etter forarbeidet. Da IL Tempo-spillerne på benken lot Prellers oppførsel bemerke valgte Preller naturlig nok å gjøre hysjetegnet mot medspillerne. Preller ble naturlig nok byttet ut ved pause og stormet i garderoben. Spilleren er ikke sett siden og har ikke svart på IL Tempo.no sine henvendelser. Kaptein Ivers skal være i harnisk over spillerens oppførsel og har innkalt til hastemøte i spillerutvalget.

Magnus Nielsen startet sin første kamp siden serieåpningen mot Selbu 2, hvor han scorer 2 mål, og skulle igjen vise at han har nese for mål til tross for en kronglet og utdrukket kropp, men håper med 3-0 scoringen at han har lagt skadehistorikken bak seg og at han kan være med å spille en viktig rolle i høstsesongen. Scoringen var ganske lik 1-0 målet, Tydal forsøker å spille seg ut av egen sone langs bakken, presset fra angrepstrioen er bra og en Tydal-pasning rikosjerer via Eikebrokk og gjennom til Solem/Nielsen. Solem er offside, men lar ballen gå videre til Nielsen, som har holdt seg på riktig side og stormer gjennom alene med keeper. Avslutningen langs bakken er utagbar for keeper og kampen virker avgjort rett før lagene går til pause.

3 bytter i pausen, Grahl, Haaken og Bruno inn for Åsmund, Magnus og Preller. Noen rokeringer skulle ikke ødelegge strukturen i laget og hjemmelaget skulle etter hvert sette igang lekestue. I starten førte det ikke til de store sjansene, men det virket å psyke bortelaget ut helt, for Tydal hadde ikke en avslutning på mål i 2. omgnag. Pausepraten fortalte om viktigheten av å holde nullen, noe keeper Olsen sa seg godt fornøyd med etter kampen. Samspillet mellom Thorsø og Hiller var noe av det beste så langt denne sesongen, og foran dem styrte Vegar Olsen midtbanen på formidabelt og nærmest feilfritt vis.

Etter et par nestenmuligheter skulle Morten Grahl-Madsen endelig få sin forløsende scoring for IL Tempo og ble med det den 55. spilleren i historien som scorer for IL Tempo. Ole Indergård og Bruno Coelho satte opp spillet for Eikebrokk, som spilte fri en feilvendt Grahl-Madsen. Medtaket var perfekt og Tydal-stopperen kom på etterskudd på 16-meteren. Skuddet i langhjørnet kunne keeperen ikke gjøre noe med og 4-0 var intet mer enn det IL Tempo fortjente.

Grahl-Madsen jublet og splitthoppet og hyttet med knyttneven i lufta og plutselig var Robert Preller tilbake. Preller stormet banen og spurtet mot hjemmefansen for å ta æren for Grahl-Madsens forløsende scoring.