IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ I TENKEBOKSEN. Det er fortsatt uklart om Erik Hoff går på en ny sesong som IL Tempo-trener. Imens trener spillerne alene. (Foto: Åsmund Nielsen)

 DEN UMULIGE TRENERKABALEN:
IL Tempo står uten hovedtrener fra og med første nyttårsdag

21/12/15 Siden sesongslutt i 2015 har ikke IL Tempo-trener Erik Hoff ledet en eneste IL Tempo-trening. På nyttårsaften går kontrakten ut, og ingen vet om han kommer til å skrive under på en ny.

 

 
 
 
Skrevet av
Erik Eikebrokk
 
 
 
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater
   › Aktivitetskalender › IL Tempo-kalender for 2015-sesongen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 14/12/15 › Sesongevaluering: Slik skal IL Tempo rykke opp
   › 18/10/14 › Erik Hoff blir IL Tempo-trener også i 2015

   › 15/10/14 › SJOKKET: Erik Hoffs kontrakt går ut om seks dager


(Stubban) Hovedpersonen selv har vært ordknapp og har, foruten ett tilfelle, ikke villet svare på noen spørsmål om sin egen trenerfremtid.

– Ingen kommentar. Og utover det vil jeg ikke si mer, sa Erik Hoff etter hjemmetapet for Jonsvatnet i oktober.

VARIERENDE RESULTATER

I sin første hele sesong som IL Tempo-trener, førte Hoff laget til 4. plass på tabellen, etter 11 seire på 18 kamper. Hoff ledet også IL Tempo til seier i 6 av 9 kamper i 2014. Totalt blir dette 17 seire på 27 kamper, et poengsnitt på 1,93 per kamp.

For ordens skyld: Da Gimse rykket opp i 2014 hadde de et poengsnitt på 2,19. Vestbyen hadde 2,56 i 2015.

TRENERLØSE TRENINGER

Siden midten av november har IL Tempo trent to ganger i uka - uten trener. Treningene har blitt organisert via sosiale medier, og spillerutvalget har ledet treningene.

Hoff skal ha vært innom én gang, men gjort lite ut av seg annet enn å si "hei".

Det er uklart hva som kommer til å skje om Hoff ikke forlenger sitt trenervirke med klubben.

Jørn Ove Asklund har tidligere vært spillende trener i Kattem, og har det siste året vært sentral i IL Tempos spillerutvalg.

–  Jeg er ikke aktuell til noen trenerrolle. Jeg er spiller!

TRENERLØSE TRENINGER

Klubben skal heller ikke være interessert i en "spillende trener"-løsning. Tidligere har både Erik Eikebrokk, John Johnsen og Emil Hauge forsøkt å holde orden på øvrige spillere samtidig som de har forsøkt å holde orden på seg selv.

Dette har vist seg vanskelig og har ikke forløst klubbens hovedmål om NM-deltagelse (forutsetter topp 6-plassering i 4. divisjon).

Geir Bekken og Eivind Arne Bjaaland er, sammen med Hoff, de to eneste IL Tempo-trenerne som har vært trener for IL Tempo på heltid.

TIDLIGERE TRENERE

Førstnevnte vant alle sine kamper som IL Tempo-trener i løpet av et åtte dagers langt manager-regime: 4-0 over Lade FK og 2-1 over Mausund. Bekken nektet å lede laget på trening, og møtte kun opp til kamp.

Denne typen arbeidsforhold, samt store økonomiske krav, har gjort at forhandlinger mellom IL Tempo og Bekken har strandet ved flere anledninger.

Bjaaland var IL Tempo-trener i 2005-sesongen, og innledet sesongen med et opplegg basert på fysikk og løpskraft. Sesongen startet brukbart, men etter hvert virket det som både trener og spillere mistet troen på et fruktbart samarbeid.

Bjaaland forsvant like brått som han var kommet inn i klubben, og ble ikke sett før comebacket i 2009 - da han tok avspark i bortekampen mot Tydal.

– HOFF HAR FÅTT ET TILBUD

Styremedlem i IL Tempo, Kent Stian Holmli, bekrefter at Hoff er på utløpende kontrakt.

– Hoff har fått et tilbud fra klubben. Og han har fått en frist på seg til å svare.

Holmli vil ikke si noe om hva som står i kontrakten eller når svarfristen er.

– Det er viktig for oss å gi Hoff tid og ro til å tenke gjennom tilbudet, samtidig må vi ha et svar innen rimelighetens tid, hvis det blir slik at vi må ut på ekstern trenerjakt.

Holmli bekrefter at klubben har flere mulige navn på blokka, men at ingen av disse er kontaktet ennå.

– Én ting av gangen. Men jeg kan si at vi kikker etter en heltidstrener, ikke en spillende trener.

INGEN MISNØYE MED HOFF

Etter at klubben for andre år på rad endte på 4. plass, igangsatte klubben etter sesongslutt en omfattende evaluering for å finne svar på hvorfor klubben ikke har nådd sine mål.

Både spillere og trenerapparat fikk muligheten til å uttale seg.

Evalueringen viste at tolv av de nitten spillerne som har spilt i klubben i minst to sesonger underpresterte. I tillegg fikk mange av spillerne underkjent i trener Hoffs gjennomgang av sesongen.

Da spillerne ble bedt om å rangere klubbens forbedringsområder, ble "ny trener" rangert nederst, etter "bedre treninger", "nye spillere", "flere sosiale happenings" og "flere treninger".

Det har ikke lyktes IL Tempo.no å komme i kontakt med Erik Hoff.

---

Følg IL Tempo på Facebook: 

Utviklet av EE33 for IL Tempo