SØNDAG 4. AUGUST 2013

Trener-spørsmålet avklart på dramatisk pressetreff:
TRENERBYTTET:
JOHN JOHNSEN NY IL TEMPO-COACH!

(Romolslia) Ryktene om at noe sensasjonelt var i emning begynte å svirre allerede tidlig i uka. Tabloidene tok navn fra øverste hylle og skrev side opp og side ned om hvem IL Tempo hadde sikret seg foran høstsesongen. Lørdag ble spenningen utløst. Søndag startet dramaet.

For det som lørdag ble presentert som udramatisk og planlagt, et trenerskifte motivert av troen på at fremskritt gror godt i forandring og at nye koster er smittebærere av bedre tider, utviklet seg søndag til et bittert drama mellom fortid og fremtid.

- Det gikk ikke helt som vi hadde planlagt, sa presseansvarlig Bruno Coelho lakonisk.

For etter at Erik Eikebrokk hadde redegjort for sin avgang i klisjéaktige og søvndyssende former i håp om tårevåt sympatioppstandelse blant sine tidligere spillere, ble ex-treneren bedt om å ta John Johnsen i hånden og ønske lykke til videre.

Da kokte det over for førstnevnte.

Scenene som utspilte seg deretter minnet mer om en bokseinnveiing iscenesatt av selveste Don King, mer enn et kollegialt trenerskifte med klubbens interesser som rød tråd.

For mens Eikebrokk brukte munn mot IL Tempo-styret, var Johnsen opptatt av å poengtere at han var en bedre squash-spiller enn Eikebrokk.

Eikebrokk svarte med å kaste bananer mot Johnsen, og ropte at Johnsen burde bruke mindre tid i solariumet og mer tid på treningsfeltet.

Det roet heller ikke stemningen at Tor Haakon Bjørgum, som kom for sent til pressekonferansen og ikke fikk plass bak mikrofonene, stilte seg bakerst i lokalet og ropte vederstyggeligheter mot styrets avgjørelse.

"Johnsen UT, Bjørgum INN," stod det på en diger plakat Bjørgum bar med seg.

Blitzlampene gnistret og IL Tempo-spillere med, Thorsø i spissen, gikk imellom kamphanene, mens de verbale torpedoene fortsatte å treffe blink.

Eikebrokk ble etter hvert fjernet fra lokalet, podiet ble gjenoppbygd og Johnsen tok plass ved siden av pressetalsmann Coelho og kaptein Ketil Thorsø.

- Jeg kommer til å lede min første trening tirsdag, fortalte Johnsen.

Og var snar med å fortelle om forandringer. Store forandringer.

- Det blir forandringer. Uten tvil. Jeg kommer til å stille mye større krav enn min forgjenger (Johnsen nektet å benytte Eikebrokks navn, red.anm.), og det vil få konsekvenser for den eller de spillerne som ikke forplikter seg til det nye regimet.

På spørsmål om han blir som en ren diktator å regne, svarte en hoderystende Johnsen avvisende:

- På ingen måte. Jeg skal være en veileder, som like mye går i front og leder an, som en som går bakerst og passer på at alle sammen går i samme retning, og at ingen faller av.

Det føltes nesten som om det franske musketerflagget vaiet på Romolslia denne søndagskvelden.

Passende nok benyttet Johnsen, som har franske aner, anledningen til å avslutte seansen med følgende sitat:

- Én for alle, alle for én.

John Johnsen blir med det IL Tempos fjerde trener siden 2000.
2000-2005: Erik Eikebrokk
2002 (2 kamper): Geir Bekken
2006: Eivind Arne Bjaaland
2007-2013: Erik Eikebrokk
2013-: John Johnsen