LØRDAG 3. AUGUST 2013

Full forvirring i IL Tempo-miljøet:
TRENERSJOKKET:
EIKEBROKK ER FERDIG I IL TEMPO!

(Romolslia) En æra er over i IL Tempo. Etter å ha ledet IL Tempo i 13 år, tok en epoke slutt denne uken. På trening torsdag orienterte Erik Eikebrokk spillergruppa om at han slutter som trener

Eikebrokk skal også ha orientert om årsakene til den plutselige oppsigelsen. Men spillergruppa skal være bedt om å holde disse internt.

- Vi har fått beskjed om ikke å snakke om det, forklarer talsmann Bruno Coelho.

Såvidt IL Tempo.no forstår, skal også spillerne være orientert om hvem som kommer til å ta over som ny IL Tempo-trener.

Spillerne har fått munnkurv også i forhold til dette.

- Beklager, jeg kan ikke si noe. Men det er spennende saker på gang, sier kaptein Ketil Thorsø.

Etter totalt 13 år som trener er altså en epoke over. Eikebrokk har ledet IL Tempo i samtlige sesonger siden oppstarten i 2000, med unntak av én sesong da IL Tempo ble ledet av Eivind Arne Bjaaland (2006) og to kamper hvor laget ble ledet av suksesstrener Geir Bekken (2 seire av 2 mulige).

Allerede onsdag denne uken begynte det å dukke opp rykter om at noe sensasjonelt var i emning.

Tabloidavisene spekulerte i at klubben i nær fremtid kom til å annonsere en storsignering. Navn som Kenneth Aalbu, Sølve Fottland, Kristian Skjetne, Frank Are Skåren og Erlend Lånke Solbu fylte sportssidene med store, fete blokkbokstaver.

Men som vanlig skulle disse navnene havne i skyggen av Eikebrokk, som har en egen evne til å fylle overskriftene.

Det er likevel mye som tyder på at Eikebrokk kommer til å fortsette som spiller i klubben, til tross for at han overlater sjefstøylene til noen andre. Og med det gjør sin egen posisjon usikker.

For det er ikke til å legge skjul på at Eikebrokk har nytt godt av å være sin egen sjef i 13 år, og med det har kunnet sette sitt eget navn i startellveren i kamp etter kamp.

Fortjent eller ikke fortjent.

Spørsmålet mange stiller seg nå, er om Eikebrokk kommer til å bevare den tilsynelatende bombesikre plassen på laget, eller om også dette er et avsluttende kapittel.

Spillergruppa er delt i synet.

Mens de yngre i spillergruppa ser positivt på utskiftningen og håp om at forandring innebærer fremskritt, er det flere av de mer erfarne spillerne som ikke ser klubbens fremtid uten Eikebrokk som fanebærer i front.

- Uten å dra Wirkola-sammenligninger vil det utvilsomt bli en utfordring for den (uheldige) som måtte ta på seg vervet som erstatter, sier Emil Hauge.

Mens andre mener forandringen er utelukkende positiv og burde kommet for lenge siden.

- Bedre sent enn aldri, var Tor Haakon Bjørgums korte, men utvetydige kommentar.

IL Tempo.no kommer tilbake med mer i løpet av kort tid. Klubben har innkalt til pressekonferanse søndag, hvor det etter alle solemerker vil bli avslørt hvem som tar over som ny trener.