FREDAG 14. OKTOBER 2011

I sin 45. kamp scoret endelig Åsmund Nielsen:
ETTERPÅ BLE HAN ÅRETS SPILLER!

(Reppe) Åsmund Nielsen kunne ikke funnet en bedre anledning enn mot Leinstrand, i sesongen siste seriekamp, til å score sitt første IL Tempo-mål. Etter at rekorden var sikret mot Rennebu sist helg, mente midtbane-feinschmekkeren at nok fikk være nok.

Det var drøye kvarteret ut i kampen at Åsmund mottok ballen fra Bruno Coelho 30 meter fra mål.

Foruten Vidar Jenssen, som fra bakre ledd ropte "shoooOOOOOoooot!", var det få som så for seg hva som skulle komme.

Åsmund passerte et par motspillere i kjent stil, avanserte mot venstre, og klinte til med venstrefoten til venstre for keeper. Rekken på 44 kamper uten IL Tempo-scoring ble avsluttet på vakreste vis.

Selv i sekundene etter at ballen rullet i mål var det flere som måtte kikke en ekstra gang for å fatte hva som hadde skjedd.

Andreas Thyge Nielsen sprang helt fra motsatt back for å hylle jubilanten, og etter hvert kom også resten av spillerne til.

Hovedpersonen selv var et eneste stort glis, men var i kjent stil den som holdt maska best av alle.

Men måtte likevel legge til at det var et stort øyeblikk.

- Det har blitt så stort fokus på det nå. Én ting var at jeg aldri scorer mål, men så ble det så mye snakk om denne scoringsrekorden - en negativ sådan - at til og med jeg begynte å tenke litt på det.

Uten at han lå våken om natta av den grunn.

- Nei, men jeg har jo trent ekstra avslutninger på trening de siste ukene. Kanskje var det det som var tungen på vektskåla, sier 24-åringen.

Ifølge storebror Thyge Nielsen har faktisk lillebroren aldri scoret mål i en offisiell sammenheng i hele sin karriere.

Ikke bare var dette Nielsens første mål i sesongen siste seriekamp, som var passende nok. Det var også Nielsens siste IL Tempo-kamp før han i januar reiser til New York med enveis-billett og starter et nytt kapittel i resten av sitt liv.

IL Tempos yngste spiller per 2011 skal i løpet av et halvt år reise den andre siden av Atlanter-havet på kryss og tvers for å samle inntrykk og erfaringer.

Når globetrotteren vender tilbake kan han tittulere seg som "Årets IL Tempo-spiller 2011".

Et trofé han mottok lørdag kveld under den legendariske IL Tempo-gallaen på Three Lions.

- Et stort og overraskende øyeblikk. Det gjorde kvelden fullkommen!

"Kongla" føler likevel ikke det var fortjent.

- Jeg synes det er mange IL Tempo-spillere som har vært bedre enn meg, men hvis det er bestemt at jeg er "Årets spiller", så takker jeg og har ikke tenkt å krangle på det.

Det var lenge spennende i toppen, og det var ikke før de siste kampene at Åsmund Nielsen snek seg forbi selvutnevnt børs-favoritt Vidar Skaget Aune og Vegar Olsen, som tidligere har vunnet prisen tre ganger.

ÅRETS SPILLER I IL TEMPO 2011
1. Åsmund Nielsen - 6,23
2. Vegar Olsen - 6,18
3. Vidar Skaget Aune - 6,0
4. Morten Solem - 5,81
5. Vidar Jenssen - 5,77