ONSDAG 8. JUNI 2011

Vidar Guttormsen må stå over 2 kamper etter rød-kortet mot Tiller:
- Det klikket for meg!

(Romolslia) Domsutvalget i Trøndelag Fotballkrets har vurdert Vidar Guttormsens forseelse såpass graverende at de har valgt å utestenge 28-åringen i to seriekamper.

Det var et stykke ut i 2. omgang i det tøffe borteoppgjøret mot Tiller 2 at adrenalinet overstyrte fornuften. Guttormsen hadde kampen igjennom vært i en rekke dueller med Tillers høyvokste spiss.

Så skjedde det fatale.

Guttormsen forteller:

- Jeg skulle klarere en ball og blir holdt og dyttet overende. Han (Tiller-spissen) er ikke i nærheten av ballen hvertfall. Spissen holder et fast grep i armen min og faller over meg.

Guttormsen peker og gestikulerer med innlevelse.

- Så ligger han da oppå og fortsetter å holde i armen min når jeg prøver å reise meg opp.

Og det er da det klikker for Guttormsen. Holding i armen vil han med all tydelighet understreke at han ikke vil ha noe av.

- Og det er da jeg dessverre mister hodet og sparker han i foten eller armen.

Guttormsen sukker, tar mot til seg og strekker ut armene til hver side mens han gjør dype rynker i pannen og blunker gjentatte ganger med øynene, som for å virke preget over det han nå skal berette.

- Forøvrig fullt fortjent rødt kort, dessverre. Jeg må bare beklage overfor alle medspillere og fans. Det klikket for meg.

Guttormsen og IL Tempo unnlot å gi sin versjon til Fotballkretsen, noe enhver spiller/klubb har rett til i løpet av 24 timer etter kampslutt. I dette tilfellet valgte IL Tempo å forholde seg passiv.

- Fotballkretsen har aldri tidligere brydd seg nevneverdig om klubbenes forklaringer. Dommeren virker å ha absolutt alibi og hans tolkning av enhver situasjon virker til enhver tid å være korrekt, en blåkopi av virkeligheten, forteller IL Tempo-leder Erik Eikebrokk.

Uten at han vil anklage Fotballkretsen for å konspirere mot IL Tempo.

- Nei, IL Tempo har alltid hatt et godt forhold til Fotballkretsen og vi har ikke ved noen tilfeller følt oss urettferdig behandlet, sier Eikebrokk med et fett glis.

Etterfulgt av total stillhet og manglende vilje til ytterligere redegjørelser.

På bakgrunn av dommer Jens Ole Selnes rapport må Vidar Guttormsen stå over to seriekamper. Den ene (mot Oppdal) har han allerede sonet, men må i tillegg stå over kampen mot Frøya 2 på lørdag.

...

Saksgangen har vært som følger:

Jens Ole Selnes skrev følgende i sin rapport fra kampen:

"Etter en duell falt en spiller fra hvert lag. Ingen skade, men begge var på vei opp fra duellen. Det ble kontring, og dommer løp etter på kontringen. Dommer hørte at "noe har skjedd" og så på AD 2 som tilkalte oppmerksomheten. AD ga forklaring til dommer som medførte utvisning.

Da hadde Tempo-spiIler sparket en Tiller-spiller mens de lå nede."

Fotballkretsen begrunner avgjørelsen slik:

"Spilleren er utvist for å gjøre seg skyldig i brudd på spillereglene i henhold til Regel 12, Forseelser som fører til utvisning pkt.1 ; Gjøre seg skyldig i alvorlig brudd på spillereglene med ; å sparke en motstander, mens de lå nede, og ballen i spill på et annet sted på banen.

Vidar Guttormsen idømmes 2-to kampers karantene ihht. Retningslinjer for Sanksjoner 2011 utgitt av NFF’s forbundsstyre pkt. 3e.

Sanksjonen skal sones i de to første kampene til IL Tempo i 5 div. Spilleren kan heller ikke delta i andre obligatoriske kamper for IL Tempo før sanksjonen er sonet ferdig  jfr. Reglement for advarsler og utvisninger § 3-5 pkt. 2."