IL Tempo (4-4-1-1):
9.
JO ESPEN DARELL
5
6.
**KETIL THORSØ
7
26.
VEGAR OLSEN
7
17.
HÅKON HILLER
5
19.
ROBERT PRELLER
5
12.
*MAGNUS NIELSEN
7
14.
VIDAR JENSSEN
5
16.
JOHN JOHNSEN
-
21.
***VIDAR SKAGET AUNE
7
18.
ÅSMUND NIELSEN
6
42.
ERIK EIKEBROKK
6
10.
TOR HAAKON BJØRGUM
6
24.
TOR MARTIN OLSEN
6
SNITT:
6,00
Dagens Kinderegg:
JO ESPEN DARELL

Stilte som keeper på kort varsel da Erik Bårdseng meldte forfall grunnet menisk-problemer. Kan ikke ha trent 5-meter og utspark på noen år. Skjøt nesten samtlige 5-metere rett i føttene på Oppdal-spissen. Ble etter hvert vraket som 5-meter eksekutør.

Live!
80' Bytte IL Tempo (Jenssen ut)
80' Bytte IL Tempo (Johnsen inn)

77' Mål 4-2 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Dupper fra 80. Taklingsassist fra Vegar Olsen)

74' Mål 3-2 IL Tempo (Tor Martin Olsen. En slags pasning fra Vidar Skaget Aune)

64' Mål 2-2 Oppdal (Heading etter innlegg og gjenvinning)

59' Gult kort IL Tempo (Vegar Olsen. Takling i seineste laget)

53' Mål 2-1 Oppdal (Straffespark)

53' Straffespark til Oppdal (Jo Darell er svarteper)

45' Bytte IL Tempo (Bjørgum ut)
45' Bytte IL Tempo (T. Olsen inn)

25' Mål 2-0 IL Tempo (Magnus Nielsen. Gjennomspill fra Vidar Skaget Aune)

17' Mål 1-0 IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum. Gjennomspill fra Ketil Thorsø)

 
7
SJANSER
3
8
SKUDD PÅ MÅL
3
8
SKUDD UTENFOR
5
0
STOLPESKUDD
0
3
HJØRNESPARK
4
2
OFFSIDE
5
1
GULE KORT
0
0
RØDE KORT
0
13
SPILLERE BENYTTET
13
58%
BALLINNEHAV
42%
KAMPREFERAT:

Etter den solide opphentingen mot et forsterket Tiller 2 på onsdag var det store forventninger til IL Tempo foran hjemmekampen mot fjellapene fra Oppdal. Kunne laget friskmeldes eller var poengdelingen mot Tiller 2 bare et blaff?

Friskmeldt var derimot ikke Bruno Coelho og Erik Bårdseng. Coelho sutret over store vannansamlinger i kneet, mens Bårdseng fikk føling med en gammel meniskskade på det forferdelige underlaget på Tonstad.

Det er underlig at Coelho drar på seg alskens merkelige skader hver gang lilleputtnasjonen Portugal spiller landskamp.

I tillegg måtte røde Vidar Guttormsen stå over etter ninjasparket mot Tiller og Thomas Mjølhus prioriterte hyttekos foran lørdagskamp.

Fjellapene stilte overraskende nok med bare 13 spillere og matchet med det IL Tempos antall, som hadde fått inn Håkon Hiller i midtforsvaret og den relativt skadeplagede John Johnsen på benken.

IL Tempo valgte samme formasjon som mot Tiller 2, og hadde full kontroll i kampens første 20 minutter. Oppdal fant ingen rom langs bakken og endte med å pole diagonalere i lengderetning. Ingen sak for IL Tempos superforsvar.

Et par gode offensivt forsøk tidlig fra IL Tempo gav bortelaget en pekepinn på hva som skulle komme. Oppdals gjentatte høye baller ble gang på gang plukket ned av aggressive IL Tempo-forsvarere som brøt foran oftere enn ikke. Thorsø vinner ballen nesten på midten og i bakrom dundrer Tor Haakon Bjørgum, som virket raskere enn på lenge. Alene med keeper gjør den korpulente storscoreren ingen feil og med det 1-0 og "Haakens" andre for sesongen. Måtte det borge for mer.

Minutter etterpå får spissen seg en smell, og tar vanlig hoftefestoppstilling på venstre ving. Ryktene sier at han står der enda.

Midtveis i omgangen skjer mye av det samme. IL Tempo bryter på midtbanen, vender fra venstre til høyre, Vidar Aune finner Magnus Nielsen som er alene på høyre kant og Nielsens touch er akkurat så bra som man forventer av en spiller i form. Avslutningen er kontrollert forbi keeper. 2-0 og det er enveis-kjøring.

Tror alle.

Men Oppdal har krefter. Og virker bedre trent enn IL Tempo, som begynner å svinse, som bortkomne høns. Formasjon er fraværende, presset er stort sett én og én og midtbanen ligger mer som i en sakseformasjon enn på flatt geledd.

Oppdal har en ball i mål, men avvinkes for offside. IL Tempo er advart.

2. omgangen starter fatalt. Borte er det samlede presset fra 1. omgangen og Tiller-kampen. Spillerne jobber hver for seg og den bakerste firer'n faller lavere og lavere. Energiressurser brukes opp på ubetydelige ting og Oppdal spiller på seg selvtillit.

En ufarlig ball løftes inn mot 16-meter, Robert Preller header på merkelig vis inn i farlig sone og Oppdal plukker ballen. Alene med keeper meies en Oppdal-spiller ned av en utrusende Darell. Dommer blåser straffe og det påfølgende straffesparket kan Darell ikke annet gjøre enn å fiste ballen videre i nettet.

Oppdal får naturlig nok blod på tann. IL Tempo virker paralysert og har enda til gode å skape en eneste farlighet siden midtveis i 1. omgang.

Oppdal spiller ball mellom IL Tempo-kjeglene og en utligning ligger i lufta.

Den rekker dog ikke å ligge der lenge. For Oppdal tar den første muligheten som byr seg. Hiller sender en heading rett i beina på en Oppdal-spiller som vrir til høyre. Vingen er upresset og får tid og rom til å sikte seg inn på lengste. Der står to Oppdal-spillere umarkert og headingen får Darell bare såvidt hendene på. 2-2 og IL Tempo sliter.

Heldigvis er IL Tempo et lag som skjerper seg i motgang. Det har historien vist. Og det vil vise seg igjen.

Vidar Skaget Aune får skikk på midtbanen og Tor Martin Olsen går på flere betydningsløse løp, som vanlig. På merkelig vis greier Aune å touche en ball gjennom, slik at Olsen er alene med keeper. Fra omtrent samme posisjon som Magnus Nielsens 2-0 scoring gjør "Kula" ingen feil og setter inn sitt andre for sesongen.

Oppdal kaster folk fremover i jakten på ny utligning, men blir straffet knallhardt umiddelbart. Vegar Olsen takler på egen halvdel, Eikebrokk plukker opp, vender og fyrer fra midtbanen. Keeperen står ikke spesielt langt ute, og bør ha kontroll, men ballen flakker og dupper og ender opp i nettet.

Oppdal gir ikke opp, men det blir med noen spede forsøk. Dermed vinner IL Tempo fortjent nok, på en litt dårlig dag spillemessig, men utviser igjen gode holdninger når laget møter motgang og greier å snu motgang til medgang.

Noe som borger for en god fortsettelse på sesongen.

BØRS-KRITERIER:

Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

"-" -
For få involveringer til å bli vurdert
1 - Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk