ONSDAG 15. AUGUST 2007

Darth Nielsen Band klar med den nye IL Tempo-sangen:
SLIPPES FREDAG 17. AUGUST!

(Studio 69) Det er noen som kaster bort sommerferien på solstrender i Sunny Beach, alpetopper i Frankrike og ørkener i Australia. Punkbandet Darth Nielsen Band med slektstreffet Thyge Nielsen i spissen har ikke gjort noen av delene. Midt imellom et enormt inntak av grandiosa, øl og kvinnfolk, har gutta laget fotballsang. Nærmere bestemt "IL Tempo - like sexy som en kvinne." Fredag 17. august slippes sangen og forventningene er skyhøye.

Tekstforfatter og trommeslager, Andreas Thyge Nielsen, er ikke redd for at forventningspresset skal knuse sangen. Med linjer som "vi har store lem som ryker" og "vi er gutta fra Calcutta" har sangen et budskap som aldri tidligere har blitt satt i fotballmusikalsk korrelasjon. Et rocka lydbilde gir sangen en tendens som heller ikke er helt DumDum. Teknisk sett er ikke Darth Nielsen Band det tydeligste bandet på planeten, men de har en kjemi som det oser klasse av. Live er bandet noe av det beste i sin klasse og vokalisten David Thyge Nielsens stemme setter prikken over i'en med et tenåringspubertalt uttrykk plassert midt imellom Prince og Barry White.

Album og musikkvideo
IL Tempo har tidligere sluppet en EP, denne gangen vil klubben slippe et album. Her er det ikke bare satt av plass til IL Tempos egne sanger, også Darth Nielsen Band har fått plass til en av sine egne sanger. I tillegg vil det bli med to sanger av to andre trønderske artister samt IL Tempos musikkvideo som skal spilles inn på Mausundvær helga 18.-19. august.

I en såkalt promo-versjon har sangen allerede høstet skryt på utallige vorspiels i regi Morten Solem. Den er spilt i en rekke maxitaxier og gjør i disse dager sin offentlige debut hos Mr. Adrian Douglas på fotballpub'en Three Lions. Forventningene ER skyhøye, men det er noe som følger legendariske fotballsanger helt naturlig...

Løp og kjøp!