ONSDAG 13. SEPTEMBER 2006

Øya FC nektet å flytte oppgjøret mot IL Tempo:
UNFAIR PLAY HAR FÅTT ET ANSIKT

(Øya FC-saken) Unfair play har endelig fått sitt trønderske ansikt i form av Øya FC. Da IL Tempo-leder Erik Eikebrokk tok kontakt med Øya FC-trener Sandro Buoso (herunder Renato Buso) 31. august, i overkant av 24 timer før et relativt viktig oppgjør lagene imellom, trodde han ikke hva han hørte.

- Nei, det hele var utrolige greier. Etter en kjapp opptelling og en rekke telefoner til ex-IL Tempo-spillere, stod vi igjen med 9 mann dagen før Øya FC-kampen. Jeg ringte i god tro Øya FC for å beklage og at vi måtte finne en ny dato slik vanlig er mellom gode 5. divisjonskolleger. Både Kvik 2 og Flatås har ringt oss dagen før kamp denne sesongen og vi har selvsagt vært kollegiale og samarbeidet oss imellom for å finne en mer egnet dato hvor det sportslige og rettferdige står i sentrum. Resonnementet til Renato Buso sjokkerte meg. Jeg begynte å tenke i italienske baner, Juventus, mafia og det som verre er, sier Eikebrokk.

Øya FC-treneren var nemlig aldri interessert i å utsette kampen. At Buoso orienterer seg godt, fremstod plutselig som en dårlig skjult hemmelighet, ikke minst etter at Lade FK også fikk føle Øya FCs dobbeltmoral på kroppen tidligere i uka (se link). For Renato Buso var fullstendig klar over at IL Tempo hadde problemer med å stille lag grunnet suspensjoner, skader og annet fravær.

- Ja, han (Buso) visste nøyaktig hvilke stasjoner toget hadde passert. Han ba til og med om lagoppstillingen til IL Tempo og hvem som manglet, jeg var grei og ga han det. Etter det brøt helvete løs. Han sa det rett ut at han helst ikke ville flytte kampen fordi det var perfekt for Øya FC å møte et svekket IL Tempo-lag.

Regelrytteri og dobbeltmoral
Å nekte å flytte kamp er ikke noe som gir unfair play et ansikt, men fremgangsmåten til Renato Buso er selve manifestasjonen på unfair play. Ikke nok med at Buso var alt annet enn samarbeidsvillig da IL Tempo-leder gjentatte ganger sa at IL Tempo ikke greide å stille lag, han oppfordret til og med IL Tempo til å bryte regelverket.

- Ja, det stemmer. Han sa at det var greit at vi brukte Erik Hoff som keeper (suspendert i 1 kamp etter rødt kort mot Tiller 2), men Vegar Olsen fikk vi ikke lov til å bruke (også suspendert i 1 kamp etter rødt kort mot Tiller 2). Vi fikk tilbud om å ta med Olsen på Terrabanen så kunne han få spille litt etter hvert hvis det passet slik, sier Eikebrokk.

Dobbelmoralen er merkbar hos Øya FC, men det endte ikke her. Regelverket sier at man må orientere motstanderen innen 48 timer før kampstart om man skal ha krav på omkamp. Renato Buso avsluttet plutselig samtalen og sa han måtte ta en prat med spillerne sine, spillere han visstnok hadde overtalt i ukevis om å holde seg hjemme i helga for å spille denne viktige kampen.

- Han ringte tilbake litt etterpå og sa at han hadde snakket med Audun Damås i Fotballkretsen. Damås fortalte om 48 timers-regelen. Renato Buso ba oss pelle oss opp på Terrabanen med våre 9 spillere eller ikke komme i det hele tatt. Han ga klart uttrykk for at han ga faen om Øya FC måtte spille mot 9 mann og vinne eller vinne på walk-over. Seier var alt som betød noe for han, det virket ikke som metodene betød noe heller.

Det morsomme er at Øya FC ikke kommer til å rykke opp
For IL Tempos del spilte ikke et tap (1-3) noen rolle. Opprykket gikk fløyten etter 2-5 tapet for Tiller 2 helga før, men hendelsen fikk IL Tempo til å motivere seg til denne kampen. Det var bare så synd at 9 mann, én ankelskadet Jo Darell (som forverret skaden sin), 2 spillere som ikke har rørt en ball på 2 år og en innbytter som er sykmeldt, rett og slett ikke strakk til mot Øya FC. Dermed lever fortsatt opprykkshåpet for divisjonens mest usypmatiske personlighet, nemlig Renato Buso aka. Sandro Buoso.

- Jeg synes det er skammelig. Tidligere i samtalen snakket vi begge så varmt om breddefotballens mål, nemlig om å ha det morsomt, spille fotball på like premisser og gi ethvert lag muligheten til å stille så bra de kan, i alle fall muligheten til å stille med 11 mann. Renato Buso var så enig som det er mulig å være, men makan til usympatisk vending skal man lete lenge etter. Om Øya FC vinner serien med 2 poeng eller mindre kommer IL Tempo til å trekke seg fra serien. Da kommer Tiller 2 til å miste 4 poeng og Øya FC til å miste 6 poeng. Dette er en prinsippsak for oss, det er en prinsippsak for Lade FK, jeg tror vi har hele divisjonen på vår side i denne saken, avslutter Eikebrokk som mer enn innrømmer at seansen med fair play-hilsen før kampen mot Øya FC ble gjennomført med sterkt ironisk preg.