LØRDAG 26. AUGUST 2006

Tor Haakon Bjørgum sesongdebuterte mot Lade FK,
SCORET MOT NATIONAL

(Gildheimsveien 10 A) Likhetene mellom Fantomet og Tor Haakon Bjørgum er mange. Begge går under mange navn, oppholder seg på ekstremt avsidesliggende steder og er vanskelig å få tak på. Ikke nok med det, en annen likhet er at Fantomets alter ego er Kit Walker, Tor Haakon Bjørgum sitt er Xavier.

- Ja, det stemmer, jeg har slitt med personlighetsforstyrrelser den siste tiden og for å finne og neorealisere meg selv har jeg endret navn. Jeg heter nå Tor Haakon Xavier Bjørgum Argento, sier en stolt og uflidd Bjørgum.

IL Tempos utsendte reporter har vanskelig for å tro dette, men det hjelper ikke å gni seg i øynene verken en eller to ganger når Bjørgum klasker førerkortet i bordet og brøler triumferende sin seiershymne.

Lar seg ikke stoppe av vektproblemer.
Etter å ha forfalt fatalt på Raufoss det siste året, er nå 26-åringen tilbake i Trondheim for å forsvare sin poeng- og målscorerrekord i IL Tempo. 2006-sesongen var av det skuffende slaget for scoringslegenden og har klare intensjoner om å vise seg fra en bedre side denne sesongen. Problemet er bare at jusstudier, astronomi, cellotimer og deltagelse i sjakk-NM ikke er noe som gjør deg til en atlet, i alle fall ikke fysisk.

- Gøran Sørloth fikk 10 på VG-børsen mot Nederland i 1993 med sin kropp, da skal jeg greie å få 10 på IL Tempo-børsen i 2006 også. Dessuten blir jeg et aktivum for IL Tempo i tette oppgjør når jeg med min størrelse på ala Alan Shearer-vis kan skjerme ballen nede ved cornerflagget i flere minutter uten at motstanderen får tak i ballen.

Jobber mindre enn noen gang, men scorer som vanlig.
Sitt nye fysiske vesen tatt i betraktning kan man vanskelig se for seg at Bjørgum kommer til å jobbe hardere defensivt eller operere over større flater enn før, men det er noe man aldri mister, nemlig scoringsteften, noe Bjørgum viste allerede tidlig i oppgjøret mot National 2 på fredag. Spissen ble flikket gjennom av Robert Preller og satte ballen kontrollert forbi keeper til ledelse 2-0.

- Det var godt endelig å score igjen. Det er viktig å score tidligst mulig for selvtillitens skyld. Dette var min første scoring på over ett år, men garantert ikke det siste denne sesongen. IL Tempo trenger Tor Haakon Xavier Bjørgum Argento og Tor Haakon Xavier Bjørgum Argento trenger IL Tempo.

Hvorvidt Bjørgum blir IL Tempos D'Artagnan eller om han allerede nå er en musketér i sitt hjerte kan man per dags dato ikke si noe om, men at det Bjørgum sier i teorien gir grobunn for optimisme i IL Tempo-leiren, det er hevet over enhver tvil.