TORSDAG 25. NOVEMBER 2004

Sterke reaksjoner i IL Tempo-miljøet etter
HOMOKYSSET

(Luftslottet) Det var på den skandaleomsuste IL Tempo-gallaen at Erik Hoff og Emil Hauge uttrykte sine følelser for hverandre i et langt, vått tungekyss. Etter år med kamp mot skapdøra, fremprovoserte gallaen det forløsende øyeblikket som hele tiden har vært i emning. I ettertid har hendelsen skapt enorme reaksjoner innad i IL Tempo-miljøet og flere spillere skal ha nektet å dele garderobe med Hoff og Hauge i fremtiden.

Helt siden oppstarten i 1999 har IL Tempo hevdet at de er et økologisk samfunn med hierarki og struktur uten raseskiller og kulturfobier. Derfor har de siste dagenes reaksjoner slått ned som en bombe i IL Tempo-leiren. Mens Hoff og Hauge har gått i skjul, har flere IL Tempo-spillere stått frem og hevdet sin avsky, både om kysset i seg selv og homotrenden som de mener har preget miljøet denne sesongen.

Homofobi
- Jeg er ingen homofob, men jeg liker ikke homser, sier Geir Bekken og forsøker på ingen måter å skjule at lesber er helt ok. Jeg hadde følt meg utilpass hvis jeg skulle delt garderobe med en homo. Det er ikke slik at jeg føler generell avsky for andre legninger, men det blir noe annet når du får "en slik en" så nært innpå deg. Jeg må vurdere min fremtidige IL Tempo-karriere hvis objektene ikke fjernes.

Bekken er ikke den eneste som står frem som homohater i IL Tempo-miljøet. Bekken hevder han taler for allle og fremstiller sin egen holdning som representativ for hele spillergruppa.

- Jeg var ikke på gallaen, men ble sjokkert da jeg hørte ryktene og så bildene. Jeg hadde aldri trodd dette om Hoff. Hoff burde vært så mye mann at han hadde holdt seg for god til dette, hvem er forresten mannen i forholdet? raser Bekken.

Spørsmålet er om man allerede i Erik Eikebrokks nyttårstale av 01.01.04 så hva som var i emning. Her siterte styreformannen Tor Haakon Bjørgum på en rekke uttalelser omkring homo-statistikk. Bjørgum hevdet at av 10 nordmenn, finnes det én homofil. Videre sluttet Bjørgum at ettersom ingen i IL Tempo I var homser, måtte det være dobbelt opp i IL Tempo II. Nå viser det seg at Bjørgums slutning trolig var basert på slette antagelser og dårlig råmateriale.

"Faktum er at Bjørgum ved flere anledninger har blitt utsatt for homofile tilnærmelser på byen og derfor muligens burde studere sin egen legning før han gikk i dybden av andres..." sa Ronnie Gjevik i en kommentar den gangen.

Skjult rasehets
Likevel er ikke dette første gangen en IL Tempo-spiller blir utsatt for hets grunnet kultur, rase eller religion. Det er ikke mer enn et drøyt år siden Fredric Vogel ble utsatt for apelyder og obskøne bevegelser fra tribunen i en seriekamp. Selv om hendelsen ble avfeid og bagatellisert i miljøet, er det neppe tilfeldig at Vogel kun har spilt 4 kamper siden. Det er også verdt å bemerke at apelydene virkelig kom fra tribunen, men det som ikke kom frem i media den gangen, var at det var en IL Tempo-spiller som stod bak både apelydene og den øvrige sjikanen. Verdens Undergang gikk faktisk så langt som å hevde at det var flere spillere som stod bak de fornærmende handlingene.

Slår miljøet sprekker?
Enda mer aktuelt er trolig ryktene som gikk om slagsmål på spillerbussen rett etter serieavslutningen denne sesongen. På internett har det den siste tiden oppstått rykter om hvem det var som egentlig slåss på bussen basert på mms-bilder tatt fra utsiden av bussen. På disse bildene kan det se ut som om Geir Bekken brøler mot en spiller som kan ligne på Ove Hoff. Sistnevnte gjør ablegøyer og grimaser mot Bekken, av noe som kan ligne på et dyr, trolig en elg.

Derfor blir det nå hevdet at det er Geir Bekken som er den som har frontet kulturforskjellene som har oppstått i IL Tempo-miljøet denne sesongen. Bekken har nå vært i sentrum av flere såkalte opptøyer og skal også helt bevisst ha stått over viktige kamper denne sesongen for at IL Tempo ikke skulle rykke opp til 4. divisjon før Gimse, laget han trener. Spørsmålet c53twve0h_db478742.no-redaksjonen nå stiller seg, er hvem blir den første til å stå frem som Geir Bekken-hater?

Etterlyser bekjempelse av fordommene
Tidligere IL Tempo-spiller Roger Kværnø sier det er synd at Geir Bekken ikke har noen homsevenner som kan utfordre hans fordommer. - Det er innlysende at på Hovin er det råning, drekking og fotball som er det viktige. Her er det ikke rom for andre legninger og derfor skapes det enorme bredsider mot individer som ikke finner sitt naturlige innpass i lokalsamfunnet. Jeg forstår at Bekken finner situasjonen uvanlig, men jeg håper homokysset kan få frem Bekkens humane sider i tillegg til de flotte sidene han vanligvis statuerer som kaptein for IL Tempo, sier Kværnø.


PS: Ståle Petersen sier i en kommentar at han gleder seg enormt til å komme tilbake og dusje sammen med Hoff og Hauge. "Jeg er ingen homo, men jeg elsker homser," stråler Petersen.

:: Relaterte saker ::
051004 - Opptøyer i IL Tempo-bussen!
011004 - H.K.H. IL Tempo-regentens nyttårstale
190903 - Hørte apelyder fra tribunen

:: Diksujonsforum ::
Er det plass til homser i IL Tempo-garderoben?

Forum
 
Det skjedde