ONSDAG 6. OKTOBER 2004

Politiet måtte gå til aksjon:
STORMET SPILLERBUSSEN

(Terra-banen) Politiets antiterrorberedskapstropp måtte storme spillerbussen til IL Tempo, da det angivelig skal ha brutt ut slåsskamper mellom to av IL Tempo-spillerne. Representanter for klubben avviser opptrinnet på det sterkeste, mens vitner forteller at de skal ha sett to spillere hytte med neven mot hverandre, mens en tredje skal ha spyttet skråtobakk mot bortefansen under kampen. Men det er en annen sak.

Etter at IL Tempo misset opprykket med minst mulige margin forrige søndag, kulminerte mangelen på en siste, forløsende scoring i misnøye med hverandre innad i spillergruppa. Spillerne ønsket seg en syndebukk å hakke på, mens IL Tempo-styret beskyldte kollektivets svikt da det gjaldt som mest. "Jeg tar ingen skyld what-so-ever," uttalte Steinar Larsen og ønsket ikke å være med på styrets generalisering og skyldspredning. "Vi krever en syndebukk, et token på IL Tempos Judas!" brølte Ove Hoff og hyttet med neven mot styret.

Medspillere måtte gå imellom for å hindre to ikke navngitte IL Tempo-spillere i å gå løs på hverandre. Det som i utgangs-punktet var en harmløs diskusjon om noe så ufarlig som dugnadsarbeid, utartet seg etter hvert i eksplosiv form. Da situasjonen så ut til å være unngått og medspillere gikk imellom, begynte derimot kamphanene å inngå allianser og konstellasjoner med de øvrige spillerne, slik at det i spillerbussen på turen hjem utviklet seg grupperinger i hver sin ende av bussen. Det skal ha blitt tilbudt frynsegoder og verdslige bestikkelser fra begge hold for å kjøpe seg støttespillere.
Alle spillerne skal ha latt seg lokke og valgt en av sidene, mens Erik Hoff valgte å gå i allianse med seg selv. "Jeg lar meg ikke kjøpe," sa Hoff i en kort kommentar etter å ha blitt stemt ut av bussen.

Politiet stormet bussen på instinkt
- Vi ante ikke hva som skjedde i bussen. Bussen var i så dårlig forfatning at den hadde verken lys eller rullegardin. Dette gjorde det umulig å forutse hva som ventet oss da vi hørte rop og skrål fra bussen. Over radio ga vi vår antiterrorberedskapstropp beskjed om å storme bussen og eventuelt benytte seg av tåregass for å få bukt med hooliganismen, som vi trodde det var. Etter at gassen hadde lagt seg, virket IL Tempo-spillerne totalt uberørt. Jeg kan ikke si annet enn at disse må ha vært ute for sterkere gasser tidligere, sa en småsjokkert vaktleder Roger Jurtappen til Verdens Undergang.

Episoden var ikke ubehagelig bare der og da, den førte også til at IL Tempo-gallaen dagen etter måtte utsettes på ubestemt tid. "Slåsskamp i spillerbussen? Det har ikke jeg hørt noe om eller sett noe til," sa Magnus Sarheim. Akkurat så klisjéaktig og konservativ som vi forventer av et styremedlem. - Men jeg kan bekrefte at gallaen er utsatt på ubestemt tid, men det er av den enkle grunn at firmaet som skulle levere maten, er angrepet av salmonella, i det som høyst trolig er et terrorangrep pga. ryktene som har versert den siste tiden om at IL Tempo skal ha lagret kjernefysiske våpen, avslutter en line-kledt Sarheim og trykker turbaen ned over sine mørke, othilienborske hair-extensions.

Verdens Undergang forsøkte å komme i kontakt med IL Tempo, uten å lykkes. Sent tirsdag kveld annonserte dog en representant for IL Tempo at klubben kom til å slippe en pressemelding onsdag.

Bedre sent enn aldri-holdning
Mens spillerne etter alle solemerker skyldte på hverandre, ønsket IL Tempos sportslige utvalg å sette fokus på IL Tempos gjentatte tilfeller av dårlig og sent oppmøte til avgjørende kamper denne sesongen. Mangel på oppvarming og taktiske forberedelser i garderoben før kamp, har utvilsomt vært en avgjørende årsak til at opprykket glapp i 12. time.

- Grunnen til at vi kom for sent til kampen, var at sjåføren vår, Geir Bekken, punkterte på omkjøringsveien, slik at vi måtte løpe derfra. Det var dette og ikke fylla, som var skyld i at vi virket slitne allerede midtveis i 1. omgangen mot Malvik, sier Eirik Bjørnhaug, kjent for sine mange dårlige unnskyldninger.

:: Diskusjonsforum ::
10 000-tipset: Så du hvem det var som slåss?

Forum
 
Det skjedde