IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ Garderobe: – Andreas Gullaksen ble byttet ut til pause, men skreik til seg spilletid på tampen av kampen. Det resultert i to skåringer! (Foto: Bruno Coelho)

IL Tempo 9-3 KIL/Hemne

Lekestue på Romolslia etter tidenes omgang
12/04/19 › Trener Jørn Ove Asklund gjør sin livs pauseprat og viser egenskaper på ett nivå som er flere hakk over 5.divisjon.

KAMPREFERAT

Det er sol og første hjemmekamp i serien i 2019 for IL Tempo.
Guttene bruker endel energi på å gire opp hverandre under oppvarmingen. Det er tydelig at ikke alle er påskrudd. KIL/Hemne2 kjører over IL Tempo i hele den første omgangen.

IL Tempo er heldige som slipper unna en ydmykende omgang.
Det hele starter med at KIL/Hemne2 er alene med keeper Bård Haugvik, ballen spilles langt forbi Bård, men Bård feller KIL/Hemne2 sin spiller og man venter bare på at dommeren skal blåse straffespark. Men det gjør ikke dommeren.

IL Tempo mister ballen gang på gang, men etter ca 10 minutter så drar Åsmund Horseng Nielsen seg fri mellom forsvaret og midtbanen til KIL/Hemne2. Åsmund dytter ballen ut til høyre til Andreas Broen Gullaksen som slår et brukbart innlegg mot Nicolay Møller Jensen, men innlegget fra Gullaksen er litt for høyt til at Jensen klarer å gjøre noe ut av innlegget.
IL Tempo er inne i sin beste fase i 1.omgang. Det er mulig at KIL/Hemne2 skrudde av bryteren en liten periode.

Etter 17 minutter så scorer Erik Eikebrokk kampens første mål. Nielsen vinner ballen og spiller opp til Eikebrokk, Eikebrokk legger igjen til Jørn Ove Asklund som legger en strøken pasning til Nielsen i bakrom. Nielsen finner så Eikebrokk på ca 18 meter. Eikebrokk skyter ett kontrollert skudd utakbart fra en utspilt keeper.

Etter målet til IL Tempo tar KIL/Hemne2 fullstendig over kampen. De har 2 store sjanser, men det vil seg ikke for KIL/Hemne2 . Men etter 32 minutter får de endelig avsluttet ett glimrende angrep som ender i ett skudd/chip som daler over en utspilt keeper hos IL Tempo. Det står 1-1 på Romolslia Kunstgressbane.
KIL/Hemne2 fortsetter å trykke på. IL Tempo har nok med å henge på, KIL/Hemne2 produserer angrep etter angrep men IL Tempos keeper Bård Haugvik har en viktig inngripen som hindrer KIL/Hemne2 til å gå opp i ledelsen.

Det skal ta ca 40 minutter før KIL/Hemne tar ledelsen i kampen. Etter veldig godt spill kommer det ett skudd fra KIL/Hemne2 som havner i lår/mage/hånd hos midtstopper og kaptein hos IL Tempo, Magnus Sandnes. Dommeren dømmer straffe som ender i endeløs buing fra tribunen.

Rett før lagene går inn til pause så ser man det optimale bunnivå hos IL Tempo. Rot og dårlige avgjørelser ender i at KIL/Hemne2 øker ledelsen til 3-1. Kampen virker kjørt. Men IL Tempo får en corner som jobbes frem av Christer Brovold. Eikebrokk går ned mot hjørneflagget, og får sin første av hele 6 assist denne kampen. Corneren slås rett til Vegar Olsen som er god på å skaffe seg rom på dødball og dytter ballen over streken.
Trenere Jørn Ove Asklund gjør sin livs pauseprat og viser egenskaper på ett nivå som er flere hakk over 5.divisjon som trener når han tar grep for resten av kampen. 3 mann ut, og 3 mann full av energi kommer inn. Emil Hauge, Bruno Coelho og Thomas Lervik koker av spillerglede.

De 3 nyankommende innbyttere sprer utrolig mye energi i laget, og det tar kun 2 minutter av omgangen før Lervik kriger ballen i mål etter pasning fra Eikebrokk og det er nå 3-3. Noe som var helt håpløs ut for IL Tempo rett før pause ser nå lovende ut.
Fra utligningen og ut kampen, så virker det som det kun er 1 lag på banen. IL Tempo kjører ball i hatt med sin motstander, og det er kun en god keeper hos KIL/Hemne2 som hindrer Martin Husevåg fra å score både 1 og 2 mål.
Emil Hauge har kommet inn etter pause, og Hauge ser ut som han aldri har hatt skadene han har hatt de siste årene. Hauge dundrer opp og ned hele omgangen, og det er fortjent at Hauge kommer inn fra sin høyreback og setter inn 4-3 etter nydelig spill på IL Tempo sin venstre side.

Ståle Bjørgvik og Gullaksen kommer inn i en periode det er litt roligere i kampen. Men IL Tempo var ikke mettet på scoringer. Lervik gikk i krigen for IL Tempo når han kom inn, og frustrerte KIL/Hemne2 spillere er småstygge mot Lervik til tider. Det skulle straffe seg når Lervik skaffer IL Tempo frispark etter 73 minutter. Eikebrokk slår nok ett glimrende frispark som havner rett på pannebrasken til Hermann Brodd og ballen går i mål og det står nå 5-3.
Erik Eikebrokk har stilt inn siktet i dag. IL Tempo får corner, Eikebrokk slår inn og på forsøk nr.2 så klinker Nicolaj Møller Jensen ballen i mål og det står nå 6-3. Den største diskusjonen er om Eikebrokk fortjente assist eller ikke.. Spørsmålet er enda ikke blitt svart.

7-3 blir regissert av Gullaksen som tar med seg ballen 40 meter og spiller ut til Brodd som klinker inn ballen foran mål der Bruno Coelho kommer på et løp som Roar Strand hadde blitt stolt av og setter inn sitt første mål for sesongen.
Gullaksen setter inn både 8-3 og 9-3 på slutten av kampen.
Dette var en merkelig kamp der begge lag kjørte hver sin omgang. IL Tempo er heldige i 1.omgang, men i 2.omgang er det pur klasse.