IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ HAPPY CAMPERS: Kolvereid-trener Tor Inge Sandnes (i svart treningsdress) hygget seg både sportslig og sosialt i Trondheim. (Foto: Kolvereid IL)

 Kolvereid. Liten by, store hjerter
21/03/16 › I helga dro halvannen prosent av befolkningen i Norges minste by på treningsleir til Trondheim.

 

 
 
 
Skrevet av
Erik Eikebrokk
 
 
 
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › 5. divisjon avdeling 3 › Tabell og resultater
   › Kalender › Terminliste for IL Tempo 2016

   › Statistikk › IL Tempo-børsen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 20/03/16 › Bruno Coelho: IL Tempos nye diktator?
   › 19/03/16 › Etter kampen: IL Tempo 6-1 Kolvereid IL
   › 17/03/16 › Odd Iver Røstad: – IL Tempo-angriperne trenger mer avslutningstrening!


(Trondheim) Kolvereid er Norges minste by. I helga dro halvannen prosent av hele Kolvereids befolkning på treningsleir til Trondheim for å forberede seg til comeback-sesongen i 5. divisjon.

Vi er en liten breddeklubb, og da er det artig å få til en treningshelg og reise bort sammen

Vi er i Trondheim både for å møte motstandere vi ikke har møtt før, for å få god 5. divisjonsmatching og for det sosiale. Vi er en liten breddeklubb, og da er det artig å få til en treningshelg og reise bort sammen, sier Kolvereid-trener Tor Inge Sandnes til IL Tempo PLAY.

Selvtilliten fikk seg en solid trøkk da IL Tempo ble for sterke på Romolslia.

– Kampen (mot IL Tempo) tilsa ikke at vi er klare for 5. divisjon, men når sesongen starter tror jeg vi skal bite godt fra oss! Vi stilte med en stor blanding av A-, B- og juniorspillere, samt at vi også manglet noen fra A-stallen. Vi har egentlig et mye høyere nivå inne enn det vi fikk vist idag, sa Sandnes etter tapet.

Søndag, mot Hommelvik, fikk Sandnes rett, da Kolvereid revansjerte seg med seier 1-0.

– Tvers igjennom en meget solid forestilling av oss! Nå kan vi reise hjem med hodet hevet og selvtilliten tilbake! ifølge Kolvereid Fotball Herrer sine Facebook-sider.

LITEN BY MED STORT HJERTE
Ifølge Wikipedia er Kolvereid Norges minste by, og geografisk og kommunikasjonsmessig knutepunkt i Nærøy kommune i Nord-Trøndelag. Ved folketellingen i januar 2015 var folketallet 1 663 innbyggere.

At IL Tempo ble motstander var mest tilfeldig (første klubb som besvarte Kolvereids henvendelse om treningskamp), men at nord-trønderne reiser på treningsleir nesten 30 mil sørover, til Trondheim, er ingen tilfeldighet.

– Trondheim er en flott by med mange sosiale tilbud i passe avstand fra Kolvereid. Vi svir av en god del tusen på dette, men det håper vi det skal være verdt når sesongen starter.

2016-sesongen markerer comebacket i 5. divisjon for klubben som vant sin 6. divisjonsavdeling overlegent i 2015.

MYE LÆRDOM I MOTGANG
Ifølge Bruno Coelho var det ingenting tilfeldig over 6-1-seieren lørdag. Kolvereid-trener Tor Inge Sandnes lot seg imponere av IL Tempo, men mener seieren var i største laget.

 
Kampbildet
var nok litt annerledes enn det resultatet skulle tilsi

– IL Tempo viste imponerende effektivitet, og kampbildet var nok litt annerledes enn resultatet skulle tilsi.

Kampen var en anledning for Sandnes til å kartlegge eget lags styrker og svakheter.

– Vi kom til en del sjanser og halvsjanser, og jeg tror det var forholdsvis jevnt i ballbesittelse, men vi var rett og slett elendige foran mål og vi var heller ikke i nærheten av det tempoet og den kvaliteten i angrepsspillet vårt som vi egentlig er kjent for.

At resultatet ble som det ble, tar han, som Coelho, mye av ansvaret for selv.

– Langt fra godt nok og langt fra det nivået vi vet vi har inne. Men for å utbrodere litt, så er vi altfor dårlige i duellspillet og gjør altfor mange individuelle feil, sier Sandnes.

Tapet til tross; kampen var nyttig lærdom også for treneren.

Strukturen i laget er fullstendig mangelvare. Dette tar jeg på meg mye av ansvaret for da jeg gjør for lite endringer underveis når ting ikke flyter.

– D
et ble litt for mange nye konstellasjoner på banen som gjorde at vi verken fikk igang det offensive spillet vi ønsker eller klarer å forsvare oss godt nok.

Takk for godt vertskap, og
lykke til i
kampen om opprykk!

– TAKK FOR DENNE GANG
Tatt i betraktning at Kolvereid er Norges minste by er det intet mindre enn imponerende at laget greier å mønstre 23 spillere til treningsleir.

Foruten to treningskamper ble helga brukt til urban male bonding og sosiale event'er.

– Noen vært på gokart og lasertag, andre på Lerkendal. Vi avslutta lørdagskvelden med å dra på bowling sammen på Centrum Bowling.

Sandnes betegner turen som en suksess både sportslig og sosialt.

– Målet var å gi alle spillerne en god gjennomkjøring, gi hver enkelt mulighet til å vise seg fram og, ikke minst, også høste med oss erfaringer om hva vi må jobbe med.

– Takk for godt vertskap, takk for kampen og vi ønsker IL Tempo lykke til i kampen om opprykk til 4. divisjon.


   ‹ NORGES MINSTE BY: Kolvereid er knutepunktet i Nærøy kommune i Nord-Trøndelag. (Foto: Uskedalen.no)


---
Følg IL Tempo på Facebook: 

Utviklet av EE33 for IL Tempo