IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ IDRETTSPOLITIKK: Et bilde på hvordan norsk idrett opererer? (Foto: IL Tempo PLAY)

 IL Tempo vurderer å trekke seg fra Obos Cup-semi etter Fotballkretsens anti-demokratiske fremgangsmåte
13/10/16 › Nok en gang er det IL Tempo som får svi når fotballens autoriteter spenner muskler.

 

 
 
 
Skrevet av
IL Tempo PLAY
 
 
 
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › 5. divisjon avdeling 3 › Tabell og resultater
   › Kalender › Terminliste for IL Tempo 2016

   › Statistikk › IL Tempo-børsen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 13/10/16 › Trøndelag Fotballkrets svarer på IL Tempos kritikk
   › 13/10/16 › Obos Cup-kaos: Semifinalen i Obos Cup mellom IL Tempo og Melhus flyttes til søndag 30. oktober
   › 02/09/16 › Obos Cup: IL Tempo møter Melhus i semifinalen


(Trondheim) Den 2. september bestemte Trøndelag Fotballkrets at IL Tempo skulle spille semifinale i Obos Cup mot Melhus, søndag 23. oktober på Gruva kunstgress.

I går, 12. oktober kom kontrabeskjeden, etter at andre parter har øvet press på Trøndelag Fotballkrets.

Fremgangsmåten
er besynderlig
lik måten
mafiaen bedriver sin virksomhet på, gjennom tvang
og maktbruk

– Administrasjonen har gjort en ny totalvurdering av situasjonen og har kommet frem til følgende og endelige beslutning og hvor vi som sagt har prøvd å veie de ulike ønskene, behovene og forutsetningene per klubb på best mulig måte, skriver Jan-Roar Saltvik, leder i Trøndelag Fotballkrets.

Beslutningen Saltvik sikter til, er at semifinalen mellom IL Tempo og Melhus flyttes til søndag 30. oktober, uten IL Tempos viten og vilje. Dette er i sterk kontrast til NFFs egne lover og regler, som forutsetter enighet for kampflyttinger.

Én ting er at IL Tempo har forholdt seg til, og planlagt, at semifinalen skal spilles på oppsatt dato (23. oktober) i over en måned. En annen ting - og kanskje enda verre - er at IL Tempos argumenter blir blankt oversett og ignorert.

IL Tempo sitter igjen med svarteper, selv om IL Tempo egentlig ikke er en part i spillet engang.

» For det saken egentlig dreier seg om, er hvilken dato semifinalen i kretsmesterskapet, mellom Vinne og Melhus, skal spilles på.

Onsdag 12. oktober har Fotballkretsen endelig bestemt at kampen mellom Vinne og Melhus skal spilles lørdag 22. oktober. Dette umuliggjør gjennomføringen av IL Tempo og Melhus på den opprinnelig fastsatte datoen, søndag 23. oktober.

At kampen mellom IL Tempo og Melhus nå er satt opp på søndag 30. oktober - en dato som på ingen måter passer IL Tempo - og er bestemt uten at IL Tempo har blitt forsøkt kontaktet eller hørt av Fotballkretsen, er både sjokkerende og utrolig.

– Fremgangsmåten er besynderlig lik måten mafiaen bedriver sin virksomhet på, gjennom tvang og operasjoner skjult for offentligheten, sier IL Tempo-leder Erik Eikebrokk.

I eposten fra Trøndelag Fotballkrets av 2. september ble det presisert om semifinalen i Obos Cup at: «Lagene står fritt i å avtale et annet tidspunkt, men semifinalene må spilles innen 23. oktober

VURDERER Å TREKKE LAGET
I en lang, og provoserende innholdsløs mail, med mest autoritære «slik gjør vi det»-passasjer, i stedet for oppklarende «derfor gjør vi det slik»-passasjer, forklarer Saltvik IL Tempos banesår som følger:

Dette er anti-demokratisk og nok et eksempel
på at små breddeklubber
blir overkjørt
og oversett

– Løsningen er basert på at et KM-sluttspill er å anse som en høyere rangert klasse/aktivitet enn OBOS-cup. Vi er fullstendig klar over at denne løsningen påvirker IL Tempo mest på en negativ måte, men vi har ansett det som enklest for IL Tempo å tilpasse utenomsportslige forhold. Vi mener løsningen ivaretar de behov og forutsetninger som er angitt fra både Melhus IL og Vinne IL.

Problemet er at fotballkretsen ikke engang har vært i kontakt med IL Tempo for å få klarhet i hvilke forhold dette dreier seg om. Foruten en privat mail til Melhus, hvor IL Tempo i korttekst forklarer hvorfor det er vanskelig å spille kampen på Melhus' foreslåtte datoer, er ikke IL Tempos stemme hørt.

– Dette er anti-demokratisk og nok et eksempel på at små breddeklubber som IL Tempo blir hensynsløst overkjørt og oversett. Dette er ikke første gang vi blir forfordelt av tvilsomme metoder, sier Eikebrokk.

En uheldig konsekvens kan være at IL Tempo blir nødt til å trekke seg fra semifinalen.

– I IL Tempo legger vi like mye vekt på det sportslige som det sosiale. Å bli overkjørt på en slik måte ødelegger noe av gleden av det vi holder på med. Derfor vurderer vi å avslutte det sportslige fokuset på sesongen, og i stedet flytte alt fokus over på det sosiale, sier IL Tempo-lederen, og tenker på den storslåtte festbanketten som i lang tid har vært planlagt samme dag som semifinalens opprinnelige kampdato.

Kampen mellom IL Tempo og Melhus skulle i utgangspunktet filmes og strømmes direkte på nett, via drone. Profesjonelle kommentatorer fra TV2 har tilbudt seg å jobbe vederlagsfritt. I tillegg hadde en gammel fotballhelt satt av datoen for å dele ut årets høyeste IL Tempo-utmerkelse, som etter hver sesong gis til «årets gigant».

Forsøket på å skape merverdi og blest rundt breddefotballen må nå avlyses; i tillegg til flere tidligere IL Tempo-spilleres flybilletter.

I mailen fra Saltvik henviser kretslederen også til at metodene som er brukt av partene (her burde han presisert at IL Tempo ikke har vært involvert) i prosessen er uheldige og upassende. Likevel poengterer Saltvik at Vinnes og Melhus' behov og forutsetninger er tatt fullt hensyn til (se tidligere sitat).

» At IL Tempo har fått én dag på seg til å komme til enighet med Melhus om en eventuell ny kampdato, gjør en allerede latterlig situasjonen enda mer latterlig.

Foruten å kritisere fremgangsmåten, har Fotballkretsen unnlatt å redegjøre for hvordan Vinne IL har vunnet frem med sine argumenter.

DA CAPO
Det er ikke mer enn ett år siden IL Tempo, da også i forbindelse med Obos Cup, ble tvunget til å spille tre kamper på fem dager. Midt imellom et allerede trangt serieprogram med seriekamp søndag og torsdag, ble IL Tempo tvunget til å spille Obos Cup-kamp på den inneklemte tirsdagen.

Det er
skremmende at dette idrettspolitiske maktmisbruket
får lov til
å fortsette

Frøya fikk den gang medhold fra Fotballkretsen i at deres spillere fortjente minst to dager hvile fra sin forrige kamp. IL Tempo ble oppfordret til å i stedet flytte en av seriekampene (som ble satt opp av Fotballkretsen selv, flere måneder tidligere).

Konsekvensen av at IL Tempo måtte nøye seg med én dags hvile ble, naturlig nok, at IL Tempo både tapte cup-kampen og avga to viktige poeng i den påfølgende seriekampen.

– Det er skremmende for det trønderske idrettsdemokratiet, for breddefotballen og for idrettspolitikkens troverdighet at slik fremgangsmåte begynner å bli mer regel enn unntak, sier Eikebrokk.

NORSK IDRETTSPOLITIKK
Saken føyer seg inn i en lang rekke saker av lignende karakter, hvor norske idrettslederes opptreden er gjort til gjenstand for flengende kritikk.

Eikebrokk legger til at Fotballkretsens beslutning ikke nødvendigvis er gal, men at det er måten den har blitt tvunget gjennom på som er under enhver kritikk.

– Dette er norsk demokrati i et nøtteskall, men vi som klubb kan ikke stå med lua i hånda og se på at det er slik idretten vår opererer. Da er vi like ille som dobbeltmoralen vi kritiserer, sier Eikebrokk.


Trøndelag Fotballkrets, ved leder Jan-Roar Saltvik, er invitert til å forklare bakgrunnen for avgjørelsen. Hans tilsvar kan leses her.

» IL Tempo PLAY vet hvorfor Vinne IL ønsker seg lørdag 22. oktober som kampdag, men har foreløpig valgt å ikke publisere dette.


---
Følg IL Tempo på Facebook: 

Utviklet av EE33 for IL Tempo