IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ TREDJE STØRST: Puma var verdens tredje største sportsmerkevare i 2015. (Foto: Puma)

 PUMA truer med å trekke seg fra samarbeidsavtalen med IL Tempo
01/09/16 › I takt med gode resultater i både serie og cup figurerer IL Tempo-spillerne stadig oftere i mediebildet. Men slurv med bekledningen gjør at utstyrsleverandøren Puma har reagert kraftig.

 

 
 
 
Skrevet av
Erik Eikebrokk
 
 
 
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › 5. divisjon avdeling 3 › Tabell og resultater
   › Kalender › Terminliste for IL Tempo 2016

   › Statistikk › IL Tempo-børsen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 28/08/16 › Etter kampen: IL Tempo 3-2 Ørland BK
   › 26/08/16 › Trøndelag Fotballkrets bekrefter: – Semifinalene i Obos Cup skal trekkes!
   › 25/08/16 › IL Tempo klar for semifinale i Obos Cup: Ett av disse lagene blir motstander


(Trondheim) Spørsmål: Hva er fellesnevneren mellom tidenes fem beste fotballspillere (Pelé, Diego Maradona, Johann Cruyff, Eusebio og Günter Netzer), verdens raskeste menn (Usain Bolt, Asafa Powell og Linford Christie), entertainere som Paul Gascoigne, Hristo Stoichkov og Enzo Francescoli, tennislegender som Boris Becker og Serena Williams, og kultlag som Arsenal, Borussia Dortmund, Gil Azzurri (det italienske fotballandslaget) og IL Tempo?

Svaret er PUMA.

  » HUSKER DU?
   Utstyrstesten: Hvor vanskelig er det egentlig å ta «det perfekte lagbilde»?

REAKSJONER PÅ AVTALEBRUDD
Puma har vært IL Tempos utstyrsleverandør siden partene inngikk en unik avtale midtveis i 2012-sesongen.

Nå risikerer IL Tempo å bli slettet fra den sensasjonelle rekken av verdenshistoriens største sportsnavn.

Ikke fordi IL Tempo ikke leverer gode resultater, men fordi spillerne ikke gjør det i riktig bekledning.

– Dette er flaut og stiller klubben i dårlig lys, sier styremedlem i IL Tempo, Kent Stian Holmli.

Utallige ganger i 2016 er spillere observert i feil dresskode i offisielle sammenhenger. På flere lagbilder er spillere avbildet med shorts fra Nike, strømper fra Adidas, og med overtrekksgenser fra annet lag, i andre farger enn svart eller fra en av Pumas konkurrenter.

Nå har Puma fått nok!

Slurvet er utilgivelig, all den tid samtlige IL Tempo-spillere har fått utdelt komplett kamppakke (trøye, shorts, strømper) og treningspakke (lue, overall og drikkeflaske). Likevel velger flere spillere å sette avtalen mellom IL Tempo og Puma på spill, ved å - bevisst eller ubevisst - ikle seg feil utstyr.


   ‹ FRONTER ERKEFIENDEN: Dette er ett av bildene Puma har reagert på. Se Åsmund Nielsens og André Larsens sokker, samt Jørn Ove Asklunds bukse. (Foto: IL Tempo PLAY)

Oppdages flere regelbrudd kan IL Tempo bli nektet å bruke Puma-utstyr i høstsesongens siste kamper.

IL Tempo har fått beskjed om at dette er siste advarsel.

Også trener Erik Hoff skal ha fått passet sitt påskrevet. Hoff har flere ganger stilt opp i media med fargerike hodeplagg. Det er bare ett problem, ingen av hodeplaggene har vært med Puma-logo.

– Det er spillere og trenere som har ansvar for å stille opp i riktig bekledning, sier Holmli frustrert.

Holmli bekrefter at det vil bli gjennomført hastetiltak for å redde et videre samarbeid med Puma.

PELÉ-PARAFIN PÅ BÅLET
Edson Arantes do Nascimento, bedre kjent som Pelé, var en av de første idrettsutøverne som signerte en privat utstyrsavtale med en skoleverandør.

I 1970 stod han for et av fotball-historiens største og mest vellykkede markedsstunt (se video under). Stuntet har siden fått navnet Pelé-pakten. Stuntet gjorde Adidas, som også ønsket seg Pelé på laget, rasende, og umuliggjorde én gang for alle en fredelig gjenforening mellom Puma og Adidas.

Før avspark i kvartfinalen mellom Brasil og Peru visste Pelé, som da var verdens udiskutabelt beste fotballspiller, at alle kameraer var rettet mot ham. Det er da han bøyer seg ned og later som om skolissene ikke er strammet godt nok. Mens brasilianeren knyter begge skoene på nytt, får all verdens tv-seere et nærbilde av hvilke sko verdens beste fotballspiller sverger til.

Det er umulig å ikke legge merke til Pumas hvitstripede formstrip-logo på siden av skoen!

FRA ADIDAS TIL PUMA
I 2012 ble på mange måter ringen sluttet for IL Tempo, etter å ha brukt drakter fra begge brødrene. Da IL Tempo spilte sin første seriekamp mot NTNUI 3 i 2000, var det nemlig i gule og sorte adidas-trøyer.

Via italienske Kappa og danske Hummel inngikk IL Tempo en avtale med Puma midtveis i 2012-sesongen. Siden har IL Tempo drevet dommere landet rundt til vanvidd, etter at laget ble kjent som «Men in Black».


   ‹ KAPPA-DEBUT: I 2004 ble IL Tempo historisk, som det første norske lag i helsort. Dommerne måtte dømme i vest. (Foto: IL Tempo PLAY)

I 2004 ble IL Tempo det første laget i norsk seriesammenheng som truet dommernes enerett på den sorte fargen - den gang i helsorte Kappa-drakter (bildet over). Senere har blant annet lag som FK Fosen og Rosenborg (bortedrakter) kopiert IL Tempos banebrytende fargevalg.

HISTORIEN OM PUMA
Historien om Puma startet helt tilbake i 1924, da Gebrüder Dassler Schuhfabrik ble stiftet av brødrene Rudolf Dassler og Adolf Dassler i Tyskland.

Etter interne uenigheter skilte brødrene lag i 1948, og etablerte hver for seg selskapene Puma og Adidas, lokalisert på hver sin side av elven Aurach. De to selskapene har siden kriget seg imellom om å være den største merkevaren i sportsverdenen. Både Puma og Adidas har beholdt sin originale base i byen Herzogenaurach, i delstaten Bavaria.

Begge er siden blitt forbigått av Nike, som i dag er verdens største og rikeste leverandør av sportsutstyr.


   ‹ TO AV DE STØRSTE: Historiens tre beste fotballspillere brukte sko fra Puma. Tilfeldig? (Foto: Google)


---
Følg IL Tempo på Facebook: 

Utviklet av EE33 for IL Tempo