1. seriekamp
IL Tempo (3-5-2) Frank Halvei (c) - Magnus Sarheim, Fredric Vogel, Vegard Bertelsen - Rune Dahl, Morten Berg, John Johnsen, Vidar Jenssen, Kyrre Kristiansen - Erik Eikebrokk, Joakim Rønning (Ståle Petersen 45')

Mål: Erik Eikebrokk, Kyrre Kristiansen, Morten Berg
Gult kort: Erik Eikebrokk

Vi var helt klart nervøse foran sesongens første kamp. Vi forstå alle som en viktigheten av å vinne første kamp, i sær mot denne motstanderen. Et av de tre beste lagene i avdelingen, sammen med Øya FC og Steindølene.

Før kampen ble vi enige om å gjøre ting enkelt, på den gjengrodd åkerlignende flatmark med noe hvit kalk på og to tverrstående rektangler stående på hver kortside. Det eneste som varmet var at vi var hele en innbytter etter Jørgen Helgemo mystiske forsvinningsnummer. Noen oppklaring av saken lar enda vente på seg.

Fredric Edward Dahl Vogel lettet stemingen noe med lagets bønneteppe og et blivende fast rituale foran hver kamp. Bønneteppet skal ligge i midtsirkelen 15 minutter foran hver kamp, hvor i de 5 siste Fredric roper ut befriende ord og uttrykk på trøndersk-latinsk og gir laget støtte fra eldre Guder.

Dette så ikke ut til å virke i de første 30 minuttene av kampen, noe fotograf Thomas Sundbergs fotosamling viser. Lagbilder, naturbilder og bilder av maskot Anders Valla og sponsormann Svein O. Berg viste. Fra kampen så vi en støvsky og rumpa til Vidar Jenssen.

Dette var alt som hendte et kvarter før pause. En sjanse for Joakim endte til slutt i et frispark fra ca. 20 meter. Erik Eikebrokk tar fart og, med Emil Hauge som vitne, fyker ballen i nota i keeperhjørnet. Dog sjanseløs. 1-0 og ting går rett vei.

Vi synes å ha god kontroll, men en lagtabbe på venstresida gir NTNUI muligheten i en 3-mot-2 situasjon og setter ballen skrått i mål fra 10 meter under en utrusende Frank Halvei, som gjorde en meget bra kamp. Kan nok ha noe å gjøre med kapteinsutnevnelsen før kampen.

Omgangen ebber ut med 1-1, uten at vi i det hele tatt tenker negative tanker i pausen. Joakim er sliten og Ståle Petersen kommer inn. Noen rokeringer gjøres og Rune Dahl går opp som spiss, og Ståle inn på høyre bredde.

Laget jobber godt hele tiden og kunne og burde produsert større sjanser. Dog er det vanskelig å få ballen dit man ønsker på en slik åker. Erik Eikebrokk har en mulighet fra 10 meter, men keeper redder. Det er først 20 minutter ut i omgangen at ledermålet kommer, i form av en kanonheading av "Super-Kyrre" "Benali" Kristiansen. Et nytt dødballmål hvor Kyrre "bham!er" ballen i nota bak en frusrert keeper.

15 minutter før slutt blir Vegar sliten på sin midtstopperplass, og Ståle blir på nytt flyttet. Nå til Vegars plass og han spiller meget bra og holder "Sambalagets" spisser i sjakk. Joakim går inn som spiss og Rune Dahl tilbake til sin opprinnelige høyre-kantposisjon.

Linjedommer Jørgen Winther overser en klar offsidesituasjon 10 minutter før slutt, da Morten kjører overstegsfinter til de grader og to NTNUI-spillere blir så svimle at de må forlate banen. Avslutningen er av den nydelige sorten hvor han elegang løfter ballen i det lengste hjørnet fra 16-metern.

Resten av kampen kontrollerer vi, helt til Erik og Magnus bytter plass og Erik prøver å heade et innlegg bort fra egen sone, mens Frank har ropt "keeeeper" for lenge siden. Erik går for ball uansett og stusser ballen videre til en umarkert NTNUI-spiss som scorer med kampens siste touch.

I ettertid er vi fullstendig klar over at spillet ikke var til| å "skråtta tå," men vi vant, noe som var det viktigste. Erik Eikebrokk pådro seg lagets eneste gule kort, hvor dommeren kom i sentrum av hjemmelagets kontinuerlige syting. Hele 5 NTNUI-spiller ble belønnet med gult kort.

Neste kamp er 26. desember, kommende fredag og per dags dato vil vi med full sikkerhet mangle John, Magnus og Ståle. Håvard Grøm og Jørgen Helgemo returnerer, men det stilles likevel spørsmålstegn rundt lagets situasjon. Men vi får håpe det hele ordner seg. At ting alltid ordner seg, er en gledelig tendens forbundet med IL Tempo.