IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ HER GJØR HAN DET IGJEN: Bruno Coelho tar et fast grep om kronjuvelene. (Foto: Magnus Sarheim)

Astor FK 1-3 IL Tempo. Ketil Thorsø sørget for at IL Tempo smadret smultring-rekorden. Med 27 sekunder
03/06/16 › Først sørget Ketil Thorsø for at Jørgen Schjølberg forlenget en IL Tempo-rekord med utrolige 27 sekunder. Så sørget Thomas Lervik for resten.

› 03/06/16 › PRESSELOGEN: Dette skriver Astor FK før kampen
   › 02/06/16 › Før kampen Astor FK v IL Tempo: I 2008 var Astor FK med på et verdensrekordforsøk

KAMPREFERAT

(Byåsen) IL Tempo hadde en unik mulighet til å forlenge sin egen smultringrekord. Før avspark hadde nemlig IL Tempo spilt 228 minutter uten å slippe inn mål.

Den nye rekorden er 228 minutter og 27 sekunder.

I motsol og i svak motvind spiller Ketil Thorsø en tilsynelatende enkel ball hjemover mot keeper. Der står det en Astor-spiller som har få problemer med å sette den over Jørgen Schjølberg.

– Det var noen som ropte hit! forklarte pasningslegger Thorsø.

– Det var ingen som ropte, sa trener Erik Hoff etter kampen.

IL Tempo med en nykomponert, og en til tider alt for offensiv, midtbane kriger seg sakte, men sikkert, inn i kampen.

Trioen Skjetne, Coelho og Asklund spiller ofte på stor risiko, men har mange gode offensive kombinasjoner.

Både Morten Solem og Thomas Lervik har fine forseringer på flankene og Andreas Gullaksen er på revejakt foran kassa, men det blir bare nesten.

Etter 17 minutter får Odd Iver Røstad seg en kraftig smell i ankelen. Han prøver iherdig å jogge smellen av seg, men må kaste inn håndkleet fem minutter senere.

Inn kommer André Larsen i en noe uvant venstrebackrolle. Uten at det vises. Har roen. Triller ballen i forsvarsleddet og drar av vingen i tide og utide.

Etter hvert begynner IL Tempo å slå en del langt til mishavsytringer fra både trenere og midtbaneledd.

André kommer inn som back,
og drar av vingen i tide
og utide

Men det er nettopp på en langball IL Tempo skal få utligningen. Kaptein Sandnes slår langt fra backrekka. Ballen spretter. Thomas går i lufta. Header ballen over midtstopperen. Springer rundt. Avslutningen er knallhard opp i nettaket.

IL Tempo får ballen ned på bakken igjen. Begynner å trille ball. Kommer til noen sjanser, men det blir bare nesten. Astor har også et par farligheter, men vi føler at vi har nogenlunde kontroll. 1-1 til pause.

I pausen gjøres det ett bytte. Vidar Guttormsen inn for Eirik Ness Skåren. André går over på høyre back. Guttormsen tar venstre.

Kampbildet forblir uendret, IL Tempo fortsetter å styre kampen. Etter snaue timen spilt skjer noe som kan sammenlignes med Morten Bergs assist til Erik Hoff mot Malvik.

Guttormsen har ballen på midtstreken. Sender av gårde et liggende vristspark som lander på den myke lissa til Lervik som befinner seg på sju meter etter å ha lurt seg inn mellom stopperne. Én touch og ballen kontrollert ned til høyre for keeper.

Minutter senere jobber samme mann hjemover, men er alt for seint inn i en takling. Korrekt gult kort.

Lervik jobber, river og sliter, og vinner
ballen
tilbake

Etter timen spilt kommer Åsmund Nielsen, kalt inn fra utdrikningslag, inn for Bruno Coelho.

Gullaksen kommer alene med keeper to ganger på rappen. Først skyter han to meter til høyre for mål. Så to meter til venstre for mål. Svakt.

Tjue minutter før slutt faller avgjørelsen. Lervik jobber, river og sliter; vinner ballen etter litt klabb og babb mellom hjemmelagets midtstopper og høyreback. Lervik avanserer og lobber ballen elegant over en keeper på halvdistanse.

Ti minutter før slutt er samme mann i farta igjen. Alene gjennom tuppes ballen forbi en utrusende keeper. Målet er vidåpent, men Lervik blir felt. Dommer peker på straffemerket, men linjemann er oppe med flagget. Etter en kort samtale med sin assistent gjør dommeren om avgjørelsen, mener det er filming.

– Feil i referatet, poengterer Lervik i etterkant. Linjedommeren vinket for offside.

– Også feil, poengterer Lervik.

– Jeg spilte ballen i en motspiller og fikk den tilbake igjen. Håpløst!

Når Sarheim kommer inn skjønner Astor
at slaget
er tapt

Det merkelige er at Lervik unngår sitt andre gule kort for dagen, og marsjordre. I stedet snakker André på seg et gult kort i situasjonen.

Astor har mer eller mindre gitt opp, og IL Tempo har full kontroll. Åsmund er høyt og lavt, har en god dag på jobben. Trond-Erik Skåren sesongdebuterer når han kommer inn for Gullaksen, som er tydelig forbannet over sin egen evne til å score mål.

Skåren er tydelig rusten etter langt fravær, men har også en god del gode involveringer.

Når også Magnus Sarheim kommer inn for Thorsø et par minutter før slutt, skjønner Astor at slaget er tapt. Den nå spillende assistenttreneren rekker å levere en stempling, og er centimetere fra å være først på en ball på første stolpe etter en corner.