IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

‹ REKORDKEEPER: Jørgen Schjølberg kan bli første IL Tempo-keeper som holder nullen i tre kamper på rad. (Foto: Erik Eikebrokk)

Før kampen Astor FK v IL Tempo:
I 2008 var Astor-spillerne med på et verdensrekordforsøk

02/06/16 › 2,7 sekunder senere var rekorden et faktum, men Astor-spillerne feiret ikke. Idet dommer Gisle Røhmen blåser igang fredagens kamp, forlenger IL Tempo enda en rekord. Spørsmålet er med hvor lenge?

› 27/05/08 › Etter kampen: Astor FK 2 1-2 IL Tempo

(Trondheim) For åtte år siden aksepterte IL Tempo Astors forslag om å flytte det som var IL Tempos hjemmekamp til Astors hjemmebane. IL Tempo-kaptein Bjørn Magnus Iversen tapte myntkastet og fikk derfor ikke velge side. Men IL Tempo fikk starte med ballen.

På en av Trøndelags korteste baner.

Noen sekunder senere var det Astor sin tur til å ta avspark.

«Dommeren blåser i fløyta. Hoff ruller ballen, Eikebrokk skyter. Treffer hardt. (...) Ballen fyker avgårde, med en anelse underskru og med dupp. Litt ut mot høyre, så tilbake mot venstre. Den har retning. Det går som i sakte kino, spillere stopper opp alle som en. Stirrer, kikker, speider, hvor er keeper? Keeper er på 5 meter, aner fred og ingen fare. Nei! Fare. Fare på ferde? Ballen smeller i vinkelfestet inne i målet og fyker ut igjen. 1-0. 2,7 sekunder målt på Vegar Olsens lommeur fra andre siden av banen. Ny verdensrekord! Verdensrekorden er tilbake der den hører hjemme. Astor 2 tar avspark. Kampen er igang...»

– Ferdigscora, sa pasningslegger Erik Hoff etter kampen.

Nyopprykkede Astor har fått en forferdelig start på sesongen. Etter fem seriekamper står laget med ett eneste poeng - etter 0-0 borte mot Charlottenlund 2.

– Et ran, sa CSK-trener Stian Jarwson om kampen som var enveiskjøring fra start til slutt.

I hjemmekampen mot Melhus, som la grunnlaget for IL Tempos «Operasjon Hevnaksjon» imponerte Astor med god defensiv struktur og effektivitet fremover på banen. De to ovennevnte kampene viser likevel, sammen med de tre øvrige seriekampene så langt i 2016, Astors største problem.

Evnen til å komme til sjanser.

På de fem første kampene har laget scoret sju mål. Toppscorer er Tor Inge Rørbakk med 2 mål, ifølge IL Tempo PLAYS toppscorerliste.

Før kampen ligger Astor sist i 5 divisjon avdeling 3 med 1 poeng. IL Tempo er nummer 2 med 9 poeng.

– Humøret på treningene denne uken har vært god. Det er forsiktig optimisme i leiren, og smaken og lysten på seier er større enn noen gang, rapporterte Astor på sine hjemmesider før forrige kamp.

GALGENHUMOR
En gjennomgang av Astors kamper viser at laget trolig har prestert langt bedre enn det poengfangsten tilsier. Å tape for Melhus med to mål er ingen skam, og ettmålstapet borte mot Malvik viser at det bor talent i laget.

Hovedtrener Morten Gulbrandsen er skuffet over sesongen så langt.

– Slik som vi har rotet det til for oss selv så taper vi vel knepent også mot IL Tempo.

Gulbrandsen bekrefter det tallene viser: At Astor savner en målscorer. Kanskje en som Melhus-toppscorer Kim Roger Laugsand?

– Jeg bryr meg ikke om hvem som scorer, det viktigste er at vi scorer! sier Gulbrandsen.

REKORDER FOR FALL

På tampen av 2014-sesongen holdt Bård Haugvik nullen i 218 minutter, noe som var sju minutter for lite til å slå klubbrekorden fra 2011. Den gangen kombinerte Tor Martin Olsen og Erik Bårdseng om å holde nullen i 225 minutter.

Haugviks 218 minutter er likevel det meste én IL Tempo-keeper har spilt sammenhengende uten å slippe inn mål.

Mot Astor har Jørgen Schjølberg muligheten til å ta begge rekordene.

For etter å ha holdt nullen i sine to siste kamper (Charlottenlund 2 og Melhus), har Schjølberg spilt 180 minutter uten baklengs.

Totalt har IL Tempo spilt 228 minutter uten å slippe inn mål (Ketil Thorsø holdt nullen i de siste 48 minuttene mot Ørland)

Hvor lenge kan Schjølberg holde nullen mot Astor?