IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ NESTE ÅR! Historien viser mange måter å feire en IL Tempo-sesong på. (Foto: c53twve0h_db478742.no)

 HOFF THE RECORD: Delte meninger om at Erik Hoff fortsetter som trener
07/01/16 Etter måneder med spekulasjoner offentliggjorde klubben at Erik Hoff blir IL Tempo-trener også i 2016. Men spillergruppa er splittet...

 

 
 
 
Skrevet av
Erik Eikebrokk
 
 
 
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater
   › Aktivitetskalender › IL Tempo-kalender for 2015-sesongen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 04/01/16 › Erik Hoff blir IL Tempo-trener også i 2016-sesongen
   › 22/12/15 › Engelsk media: Er José Mourinho aktuell som ny IL Tempo-trener?
   › 21/12/15 › Trenerkabalen: IL Tempo står uten hovedtrener fra og med første nyttårsdag
   › 18/10/14 › Erik Hoff blir IL Tempo-trener også i 2015


(Trondheim) På årets første arbeidsdag var det endelig klart. Nestleder i IL Tempo, Andreas Thyge Nielsen, ropte ut over det ganske fylke at: "Erik Hoff blir IL Tempo-trener også i 2016."

Tabloidene fulgte opp med den ene overskriften større enn den andre. Nyheten ble bejublet og genierklært. Samtidig ble kritiske røster utelatt totalt; enten fordi de ikke var der eller fordi de ble kneblet.

Derfor gikk IL Tempo PLAY under cover, eller for å være litt tabloid, for én gangs skyld; HOFF THE RECORD, og spurte spillergruppa i IL Tempo hva de syntes om kontraktsforlengelsen.

Spillerne ble skjenket fulle og ante ingenting om at det samtidig ble gjort hemmelige opptak.

WALLRAFFA

Denne journalistiske arbeidsmetoden er omstridt på grunn av dens etiske karakter. Metoden ble gjort vanlig av den tyske gravejournalisten Günter Wallraff, og blant annet Sverige har siden inkludert verbet walraffa i sitt språk.

Å walraffa innebærer at journalisten jobber under falsk identitet, unnlater å redegjøre for sine hensikter, gjør opptak i det skjulte eller på andre måter holder sin agenda hemmelig.

Med andre ord: En metode spesielt egnet for IL Tempo PLAY.

De første tilbakemeldingene kom tidlig. Generelt var de av det høflige og positive slaget. Men ha i mente at intervjuobjektene ikke hadde fått servert mer enn tre øl og to fernet på dette tidspunktet. Én av disse nektet dessuten å drikke sistnevnte på grunn av tidligere erfaringer.

Det er i journalistikkens ånd å redegjøre for fremgangsmåte.

Spillerne fikk ett spørsmål: Hva synes du om at Erik Hoff blir IL Tempo-trener også i 2016?

– Veldig bra og viktig! Han holder orden og ro i troppen, sa én, han med spesielt høy og mørk basstemme.

– Jeg synes (...) er helt topp! Hoffern er (...) IL Tempo som Kåre Ingebrigtsen er for Rosenborg, sa ulven i svart og hvit strikkegenser.

Det var her vanskelig for journalisten å få med seg alle ordene, for mens intervjuet ble gjort, løp ulvefaren i sirkler rundt intervjuobjektet med en diger blåse, og ropte "f*en - dem bestan må jo spill". Helt uten fernet.

De ukritiske hyllestene ble fullendt av en colombiansk suaves smisk:

– Det blir helt fantastisk! Det betyr at sjansene for at IL Tempo kan rykke opp kommende sesong øker betraktelig.

LIGGER SANNHETEN I BUNNEN AV ET TOMT ØLGLASS?

Ovennevnte mellomtittel er hentet fra et urgammelt portugisisk dikt. Ironisk nok, ettersom José Mourinho lenge var linket til stillingen som IL Tempo-trener. Ikke alle spillerne var fornøyde med at Hoff ble valgt foran en arbeidsledig portugiser.

– Mourinho er en topptrener mens Hoff er bare en lovende 6. divisjonstrener, sa den kritiske røsten på gebrokkent norsk.

To fernet senere, samt den portugisiske nasjonalsangen i promilledur, ble vedkommende sendt hjem med taxi.

– Jeg synes det er bra (at Hoff fortsetter); ser ingen andre løsninger som er aktuelle, sa en av IL Tempos mest erfarne spillere idet han forsøkte å sette inn en sklitakling på en medspiller.

– Jeg er fan av kontinuitet, og han (Hoff) har ikke gjort seg bort, sa en annen spiller, som valgte sin egen vri når det kom til å vurdere trenerens innsats: – 17. 17,5. 16. 18,5. 17.

En nordlending på snart førti, med teatralske knesmerter og i overkant mye halt, var delt i sitt syn på 2016.

– Jeg er forbanna og indignert - såra og vonbroten. Men det er fordi jeg ikke spiller for IL Tempo i år. Tror Hoff kan ta IL Tempo til nye høyder, kanskje til og med KM!

IN VINO VERITAS - I VINEN LIGGER SANNHETEN

Etter tredje runde med påfyll ble det verre å holde kommentarene adskilt. Spillerne plapret i munnen på hverandre, flere begynte å danse og én skulle absolutt fremføre gamle IDOL-sanger om igjen.

Det hele begynte å minne om pep-talk før kamp.

Samtlige, med unntak av én, mente dessuten at han burde vært kåret til "Årets spiller", og etter hvert ble de alle enige om at Erik Hoff måtte holdes ansvarlig for IL Tempos to skuffende 4. plasser på rad.

Dette må karakteriseres som historiens vendepunkt eller "point of no return". Også kjent som Hollywood-modellen når det kommer til å det å bygge opp en historie.

– Det blir vel det samme i 2016 (som i 2015). Hoff passer bra som IL Tempo-trener. 5. divisjon er ikke akkurat 2. eller 3. divisjon, men jeg har ikke lagt meg opp noen formening om Hoff er riktig mann, han er uansett IL Tempos mann, sa IL Tempos Arnautovic, han med den artige papegøye-frisyren.

Etter hvert begynte klærne å falle, og avslørte med det at vinterens anbefalte egentreningsregime for n'te år på rad er oversett og forkastet. Muffinmager, grevinneheng, vaskeballer, hengerumper, ridelår, kjærlighetshåndtak og fiskeboller uten kraft gjør det legitimt å stille spørsmål om IL Tempo-spillerne lenger kan karakteriseres som 24/7-utøvere.

Som tilsvar på Hoff-kritikken tok én av de mer diplomatiske spillerne treneren i forsvar - på jovialt vis.

– Det er ikke så farlig hvilken plass vi ender på. Høye mål og knallhardt arbeid er det artigste uansett om det ikke går - men vi må satse høyt, fly godt og håpe at vi lander trygt i oktober.

STILLE, MØRKT OG TRIST

To tomme fernet-flasker ruller rundt på gulvet. En nesten tom ripassa klunker for siste gang. Flasketuten peker på, nødt eller sannhet og flere sex-leker er forlengst historie. To spillerne snorker høylydt fra hotellsenga, en annen fingrer med hårføneren i boblebadet, mens resten av spillerne sitter i halvsirkel rundt gitarspilleren; han med kulemage og Arsenal-slips som bandana.

Slipset sitter slapt rundt den stadig tynnere hårmanken, og kritikken rammer denne gangen IL Tempo-treneren gjennom dystopisk sang og togreps gitarspill.

– Treningene er for dårlige. Intensiteten er så lav at spillerne blir dårligere trent av å trene. Treneren gjør ingen grep når folk ikke møter på trening.

Den selvutnevnte dødballsprofeten, han som minner om Michelin-mannen, tar over mikrofonen og velger seg rap-genren.

Det funke bra med Hoff, men æ kunne tenkt mæ strengar regime.
Større tempo på trening. Ingen klippekort - begynn å lær bort.
At han rett og slett stille større krav te dem som e'med.

– NESTE ÅR!

Festen er snart over, det er stille, mørkt og trist. Musikken ebber ut og Erik Hoffs 28 selvutnevnte assistenter skal snart gå hjem til sitt.

Mens ulvefaren med smultring og fippskjegg har glemt sin tilhørighet, og synger supportersanger som starter og slutter med 'sha-la-la-la-la-la-la', akkompagnert av en irriterende blåse, er de 28 andre i hvert fall enige om én ting:

– Nes-te år! Nes-te år! Nes-te år!


---

Følg IL Tempo på Facebook: 

Utviklet av EE33 for IL Tempo