IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
» Golf  » 5. div avd 2  » Spillerstall  » #ilTempoTV  » Hall of Fame  » Om IL Tempo  » Kontakt

   ‹ PÅVIRKNING OG INNFLYTELSE. DET ER MANGE KONSTELLASJONER I IL TEMPO - SOM KAN PÅVIRKE MANGE VEIER (Illustrasjon: Erik Eikebrokk)

» MAKTKAMP I STYREROMMET (2/2)
- hvem er boms, hvem er president?


26/10/14 › Med Erik Eikebrokk i landflyktighet og Kent Stian Holmli på kant med absolutt alle i klubben, er sentrumsposisjonen i maktens sentrum "up for grabs". Gammel makt er godt forankret i gamle vegger (ytterkantene), slik at en koalisjon kan være beste måte å vinne mark på.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater

   › Statistikk › Statistikk for IL Tempo 2014

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 22/10/14 › Maktkamp i styrerommet: - hvem regjerer egentlig i IL Tempo? (1/2)
   › 20/10/14 › VIDEO: Se hele pressekonferansen med Erik Hoff
   › 18/10/14 › Erik Hoff blir IL Tempo-trener også i 2015
   › 15/10/14 › TRENERSJOKKET: Erik Hoffs kontrakt går ut om seks dager - og ingen ny avtale er på plass

 

(PERSAUNET) Nærmest som i et strategispill, alá RISK eller Settlers, forsøker IL Tempos maktpersoner å mikse politisk lobbyisme med sosial finesse. Å gi fra seg én ting, for å kreve noe annet tilbake. Kalkulere risiko mot mulig vinning. Hindre andres innsikt i egen agenda. Samtidig som man snuser med lupe etter smuss hos opponentene.

« FORTIDENS GJEMSEL GÅR ALDRI I GLEMSEL

På papiret er "årsmøtet" den høyeste autoritet i IL Tempo. Men ettersom årsmøtene har vært hemmelige siden 2001, og kun de mest innvidde kjenner til møtested og -dato, og intet møtereferat er gjort tilgjengelig for IL Tempo Hvermann, er det opplagt at IL Tempo har vært en klubb hvor viktige avtaler gjøres i det skjulte, og innsikt i klubbens indre er forbeholdt en egen elite.

Nå tyder mye på at denne ringen er i ferd med å brytes - og en fortid som er i ferd med å innhente IL Tempo-historiens største svartekunstnere.

For kan det være uten grunn at Eikebrokk befinner seg på ukjent sted i England, og Kent Stian Holmli nekter å imøtekomme ethvert spørsmål med kommentar - og gang etter gang uteblir fra pressetreff og mulige konfrontasjoner med gammel anger?

Vil fremtiden noen gang få vite noe om det som egentlig skjedde i fortiden..?

« NY MAKTELITE

Det er ikke bare i Norge, eller andre land, at idéen om demokratiet illuderer folket - et politisk manifest som får flertallet til å tro på sin egen medbestemmelsesrett. Slik er det også i IL Tempo.

Men selv om såkalt mangemannsvelde er en politisk vits, betyr ikke det at makt ikke kan hoppe fra én hånd til en annen.

I dette tilfellet flere hender (se illustrasjonen over).

For mens Holmli og Eikebrokk fortsetter å leve i fornektelse og stilltielse, har Andreas Thyge Nielsen valgt en helt annen vei ut av "den hemmelige triaden".

En langt mer sympatisk fremtoning, invitasjoner til samarbeid med nye oppkomplinger og anerkjennelse av nye, moderne meninger, har bidratt til at Thyge er i ferd med å koalere med Erik Hoff og Emil Hauge.

Og blir på den måten den eneste som har én fot i garderoben (spillergruppa), og én i styrerommet.

Så kan man spørre seg om det er mulig å ha på to hatter samtidig, men i stedet for å klamre seg til en eldgammel metafor, tilbyr Thyge en ny:

- Er det mulig å holde to baller i luften samtidig?

Og svarer: "Ja, såklart."

« TYRANNI ELLER DESPOTI - HVA ER FORSKJELLEN?

Uvisst om utviklingen har vært Thyges plan fra starten av, har hans gjeninntreden i IL Tempo kuliminert med Erik Hoffs treneransettelse og John Johnsens og Emil Hauges trenerregime (som varte i 11 måneder).

Disse båndene, samt Thyges vernepliktstjeneste sammen med Håkon Hiller (blodsbrødre), styrer Thyge nærmere klubbens maktsentrum enn noen gang før.

Et faktum som er vanskelig å overse.

Spørsmålene, hvilke er mange, gir grunn til å spekulere i om dette har vært Thyges agenda fra starten?

  • Var han virkelig skadet (kredibilitet)?
  • Har han lekket opplysninger fra de hemmelige styremøtene?
  • Har han bidratt til å skvise ut Holmli og Eikebrokk gjennom trusler?
  • Har han hestehandlet med Hauge, Johnsen og Hiller for å få spillergruppa på sin side?
  • Står vi overfor en offentlig skittentøysvask med Thyge som ordleder?

Varskoet til IL Tempo bør i så fall være: Er det klokt å erstatte ett tyranni med et nytt?

« MYE URENT MEL I POSEN

Det er nemlig ingen sak å sverte og svartmale fortiden, samtidig som man leverer storslagne lovnader om en fantastisk fremtid. Det er bare å se til norsk politikk for å se hvor løgnaktige slike pretensjoner kan være.

Likevel lar folket (spillergruppa) seg lure. I optimismens ånd lar de seg inspirere av skrøner og illusjonistiske spådommer om en bedre fremtid - og bruker øyeblikkets makt (valget) til å påvirke maktfordeling.

Hvilken rett har da folket til å kritisere og peke på maktelitens maktmisbruk, i ettertid?

Det varskoet som derfor er verdt å stille, før "valgdagen", må derfor si noe om kontrasten mellom fortid mot nåtid. I dette tilfellet er dette å si at heller ikke "de nye" oppkomplingene bare har ubehandlet mel i posen.

  • I etterkant av første del av denne saken har John Johnsen innrømmet å ha satset penger på eget lag, samt tilbudt penger til en medspiller for å score tre mål eller mer. I så måte motarbeidet Johnsen, i et øyeblikk av total egoisme, det Norsk Tipping og NFF har gjort for norsk breddefotball i flere tiår.

  • Håkon Hiller abonnerer på Klassekampen, vet hva "m-l" står for og er glad i kinesisk litteratur og likhetsprinsipp. Utgreininger ut over dette har ikke IL Tempo.no anledning til å gå inn på.

  • Erik Hoff har offentlig innrømmet kjøpslaging og hestehandel med klubben - noe som på mange måter minner om utpressing og bytteprinsipp - for å signere som trener. Han skal dessuten ha lekket rykter om forhandlinger med andre klubber, senere brukt som et argument for å presse frem viljen sin. Hoff har dessuten en klausul i kontrakten som gir han styreplass med 8 seire på de 9 første kampene i 2015.

  • Kort tid etter at Emil Hauge (sammen med John Johnsen) ble løst fra sine trenerstillinger, ble Hauge ansatt i Rosenborg. Siden har Rosenborg ikke tapt en kamp. Spørsmålet mange stiller seg er om Hauge har vært del av et større fotball-trøndersk komplott, med den agenda å samle all regional fotballkompetanse i én pot, for å hjelpe Rosenborg ut av knipa.


« MAKTENS KRIG KJENNER INGEN GRENSER

Etter å ha dolket sin egen triade (Holmli og Eikebrokk) i ryggen, kan resten av IL Tempo stole på at Andreas Thyge Nielsen ikke gjør det samme mot dem?

Med Erik Hoffs styreklausul i mente - sammen med krav om ett (og kun ett) års kontrakt - hva er egentlig hans agenda?

John Johnsen var åpenbart misfornøyd med måten han ble løst fra sin trenerkontrakt i juni (før Erik Hoff tok over på midlertidig basis). Johnsen befant seg i utlandet, og hadde på det tidspunktet han returnerte til landet ingen kjenskap til "trenerkuppet" som hadde blitt gjennomført. Johnsen har all grunn til å være sint - men er han også hevngjerrig? Og har han spilleproblemer og gamlinggjeld?

Håkon Hiller er kapteinsvalgt av spillergruppa - men har vist på banen at han er villig til å ofre alt for triumf. Hiller nektet dessuten i et nylig blogginnlegg (ikke foreløpig publisert) å sitere IL Tempo-historiens mest brukte sitat: "Neste år!" og valgte i stedet å innføre sitt eget.
Nemlig "revolusjon," det viktigste ordet i Hillers barnelitteratur. Spørsmålet er hvor relevant akkurat dét ordet blir for IL Tempo-fremtiden.

Banker Emil Hauges hjerte for Rosenborg eller IL Tempo? For klubb-bigami går vel ikke an?

Og har egentlig Holmli og Eikebrokk sagt sitt?

Makt snur seg ikke etter vind, men vind snur seg etter makt.

I 2015 får vi se hvilken hånd som griper den.

Neste år altså.

† Det var på IL Tempo Galla i 2000, at Frank Halvei avsluttet sin takketale for "Årets Gigant" med å gjøre utbruddet "Neste år!" til klubbens eget. Det har siden blitt sitert ved en rekke anledninger, av en rekke personer, på klubbens offisielle og uoffisielle tilstelninger.

 

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting