IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
» Golf  » 5. div avd 2  » Spillerstall  » #ilTempoTV  » Hall of Fame  » Om IL Tempo  » Kontakt

   ‹ MAKTKAMP. DET ER MANGE SOM ØNSKER INNFLYTELSESRETT I IL TEMPO - MEN HVEM ER DET EGENTLIG SOM BESTEMMER? (Illustrasjon: Erik Eikebrokk)

» MAKTKAMP I STYREROMMET (1/2)
- hvem bestemmer egentlig i IL Tempo?


22/10/14 › Da økonomiansvarlig Kent Stian Holmli nektet å sitte ved siden av Erik Hoff på fredagens pressekonferanse, demonstrerte førstnevnte tydeligere enn noen gang at noe er alvorlig galt på toppen av IL Tempo-hierarkiet.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater

   › Statistikk › Statistikk for IL Tempo 2014

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 25/10/14 › Maktkamp i styrerommet: - hvem regjerer egentlig i IL Tempo? (2/2)
   › 20/10/14 › VIDEO: Se hele pressekonferansen med Erik Hoff
   › 18/10/14 › Erik Hoff blir IL Tempo-trener også i 2015
   › 15/10/14 › TRENERSJOKKET: Erik Hoffs kontrakt går ut om seks dager - og ingen ny avtale er på plass

 

(PERSAUNET) Styremøter som avvikles på tvers av kontinenter. Styremedlemmer som ikke tåler trynet på hverandre. Og en pengebruk som ikke stiller noen krav til kvitteringer eller rekvisisjoner - løst basert på "svart AMEX-metoden" - den med no limits.

«
SPORTSLIG UENIGHET

Samarbeidsproblemene på styrehold utartet i juni 2013, da styrets meninger om klubbens vei videre skal ha vært like sprikende som beina til Babylonske gledespiker.

Avtroppende trener, Erik Eikebrokk, ønsket å sikre klubbens videre eksistens ved å legge det sportslige ansvaret over på en ung og ambisiøs trener, og nærmest presset frem John Johnsen som det opplagte valget. Andreas Thyge Nielsen og Kent Stian Holmli opponerte mot avgjørelsen, men skal ha blitt overhørt og overkjørt.

Duoen spontanreagerte med å stille sine stillinger til disposisjon - som i en protest mot Eikebrokks despotiske avgjørelse - men skal senere ha stilt seg mer passive til situasjonen, etter at spillergruppa støttet Johnsen som trener.

Thyge Nielsen gir likevel klart uttrykk for at ikke-demokratiske avgjørelser ikke passer inn i bildet av den klubben han ble medlem av i 2001, hvor kameraderi og likhet var overordnede prinsipper.

At Emil Hauge kom inn i en 40/60 stilling under Johnsen, skal ha vært med på å stilne kritikken fra Holmli og Thyge Nielsen. Duoen skal fra dette tidspunktet kun komme til å dekke et absolutt minstekrav i sine verv, og fungerer nærmest som pappfigurer, på skyggesiden av klubben.

Duoen skal ha brukt både alder, familiære forpliktelser og skader som årsaker til at de ikke ønsket å bidra mer enn de måtte på klubbens administrative og organisatoriske plan.

« KLUBBEN BLIR NESTEN SOLGT

I august 2013 skal et Brønnøysundregistrert bilfirma ha undersøkt mulighetene for å kjøpe IL Tempo. I utgangspunktet skal firmaet ha fremmet interesse for å kjøpe klubbens web-domene c53twve0h_db478742.no, og et femsifret beløp skal ha kick-startet forhandlingene i første omgang.

Styreleder Eikebrokk skal ha ledet samtalene med bilfirmaet, som også har "Tempo-konnotasjoner" i sitt eget navn (blir hemmeligholdt her), og IL Tempo.no vet at Eikebrokk skal ha kommet med et seks-sifret motforslag.

Det er usikkert om dette kravet skal ha involvert salg av hele klubben, eller bare web-domenet c53twve0h_db478742.no.

Holmli skal på dette tidspunktet ha blitt informert om det første budet, men skal ha vært ukjent med at Eikebrokk, på egen hånd, har gått i hemmelige forhandlinger utenfor styrerommet.

I harnisk over nok en gang å bli oversett, skal Holmli, på egen hånd, ha prøvd muligheten for å legge klubben ut for salg på det svarte klubbmarkedet.

Det er usikkert om dette har å gjøre med en usikker personlig økonomi, eller om det er et siste desperat forsøk på å komme seg ut av ansvarsområdene Holmli har i klubben - som for mange virker som en livstidsforpliktelse.

IL Tempo.no har fulgt det svarte klubbmarkedet både gjennom undergrunnsaviser, sosiale mørkemedier og mellommenn, men har ikke gjort noen funn av betydning.

« NY PARAFIN PÅ BÅLET

Inntil fredagens (17/10/14) pressekonferanse har det vært merkelig stille fra styrerommet. Mye av grunnen til dette kan ligge i Eikebrokks utenlandseskapader, som har vært med på å gi Thyge Nielsen og Holmli større spillerom i å påvirke og influere de tunge avgjørelsene i klubben.

Men etter at Eikebrokk tilbragte sommeren i Norge, og helt ut av det blå fikk Erik Hoff til å signere en korttidskontrakt med klubben - uten opsjoner på en forlengelse, skal begeret igjen ha funnet sin max-grense for Holmli.

Det skal ha gått så langt at Holmli, i frimåneden juli, jobbet for å få med seg spillerne, med kaptein Håkon Hiller i spissen, på et mytteri. Hiller, som tidligere har spilt mange kamper sammen med Hoff, skal ha stilt seg uforstående til Holmlis harme, og bedt om at Hoff måtte få tid til å tegne sin signatur på laget.

Etter at Hoff tapte sine to første kamper som IL Tempo-trener, skal Holmli ha vært beredt til å kalle inn til ekstrauordinært styremøte, og skrive Eikebrokks og Hoffs avskjed i blod.

IL Tempo.no har sett flere eksempler på korrespondanse om at noe har vært i gjære mellom Holmli og et knippe spillere, men etter at IL Tempo begynte å vinne under Hoffs ledelse, samtidig som Eikebrokk rømte landet, i et siste forsøk på å skape ro i rekkene, skal kritikken og vreden fra Holmli visnet.

Det hele endte med at IL Tempo avsluttet sesongen med seks seire på sju kamper - og en ny ettårs kontrakt for Erik Hoff.

« FORTSATT BRENNBART MATERIALE I SKAPET

På pressekonferansen, med Eikebrokk atter en gang borte, var det ventet at Holmli skulle tre frem fra de anonyme skyggene og presentere Hoff-løsningen som sitt eget ypperlige mesterverk.

Stor var derfor overraskelsen da stolen ved siden av Hoff var tom. Treneren skal på forhånd ha blitt instruert om å fortelle at det var den mediesky kaptein Hiller som skulle ha fylt tomrommet, men IL Tempo.no vet at en tydelig animert Holmli, få minutter før presseseansen startet, skal ha stormet ut av rommet.

Årsakene til det plutselig forfallet er så langt ikke kjent, og Holmli har oversett enhver henvendelse.

På siden av de overfladiske menneskelige samarbeidsproblemene, er det også en kjent sak at en rekke hendelser av uheldig og uetisk økonomisk art, ligger som en mare i klubbens historie.

Ettersom det ikke foreligger bekreftelser eller dokumentasjon på disse, foruten løse rykter, oppsummeres disse nedenunder i bulletin-form.

  • IL Tempo har tidligere blitt sponset av bookmakeren Bet24, og skal ha tjent et femsifret beløp på dette. I kraft av at Norsk Tipping leverer betydelige beløp til breddefotballen, er det i sterk uoverensstemmelse med idrettens regelverk at IL Tempo har mottatt penger fra en konkurrerende leverandør av tippetjenester.

  • Verken IL Tempo.no, eller noen andre, har fått tilgang til styrereferater fra de siste 10 årene eller sett revisorgodkjent regnskap. Derfor lever resten av verden i total uvisshet om hvor et evt. overskudd har blitt av, eller hvordan et evt. underskudd kan ha oppstått/blitt løst.

  • Det har også florert rykter om at én eller flere IL Tempo-spillere har satset penger på kamper de selv har vært involvert i - noe som er strengt forbudt jfr. idrettens etiske regelverk.

    Etter kampen mot Flatås plukket en tilfeldig mobiltelefon opp snakk om at IL Tempos John Johnsen hadde satset penger på IL Tempo-seier på Flatås kunstgress. Johnsen skal før kampen ha tilbudt sin medspiller, Erik Eikebrokk, 50 NOK om sistnevnte scoret tre mål eller mer. Eikebrokk scoret tre og IL Tempo vant 5-3, men det er uvisst om penger skiftet hender i etterkant.

I dette virrvarret av økonomiske tvister og hemmelige avtaler er det opplagt at én eller flere skitne fingre grafser etter makt i IL Tempo-dynastiet. Spørsmålet mange nå stiller seg, er om Holmli er skurk eller frelser – og om agendaen er personlig eller i IL Tempos beste interesse?

Noe som virker vanskelig å overse, er at makten er i ferd med å skifte hånd i IL Tempo, og at flere sterke personligheter står en garde .

» Siste del publiseres lørdag 25/10 - eksklusivt på IL Tempo.no.

† En Garde er en fransk advarsel og et kommandoord brukt i fekting, og betyr «på vakt», «vær på vakt».

 

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting