IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore fotballspillere
» Golf  » 5. div avd 2  » Spillerstall  » #ilTempoTV  » Hall of Fame  » Om IL Tempo  » Kontakt

» TRENERKRISE: Om 6 dager går Erik Hoffs kontrakt med klubben ut...
15/10/14 › OM SEKS DAGER går kontrakten til Erik Hoff ut - og suksesstreneren har foreløpig ikke signert en ny.
IL Tempo.no kjenner til betydelige uenigheter mellom styre, spillere og trener om veien videre.


››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater

   › Statistikk › Statistikk for IL Tempo 2014

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 10/10/14 › Sesongen er endelig over. Her er tallenes tale
   › 04/10/14 › Etter kampen: Gimse 3-4 IL Tempo
   › 02/10/14 › Q&A: Kun dager igjen av sesongen - snart klart for IL Tempo Awards

 

(PERSAUNET) Etter seks seire på de siste sju kampene, har Erik Hoff satt seg selv i en posisjon som gjør at han nærmest kan kreve hva han vil for å fortsette som IL Tempo-trener inn i 2015. Da IL Tempo kalte inn til pressekonferanse tirsdag kveld var agendaen klubbens økonomi - og en intensjon om ikke å besvare spørsmål om trenersituasjonen.

Slik skulle det ikke gå.

Det ble nemlig ikke stilt ett eneste spørsmål om økonomi. Alt handlet om "trenerkrisen".

Økonomisk ansvarlig, Kent Stian Holmli, måtte flere ganger vente på stilhet i salen, før han kunne fortsette sine spennende historier om tall.

« VENTESNAKK FRA HOLMLI

Pressekorpset anså dette mest som overfladisk talltullball - og ba Holmli komme til saken:

- Fortsetter Erik Hoff som IL Tempo-trener?
- Har han fått et tilbud?
- Hvis så, er partene langt i fra hverandre?


Spørsmålene haglet i den korte pausen mellom regnskap og budsjett. Så fortsatte Holmli med sistnevnte. Utgiftspostene han presenterte for 2015, sa ingenting om trenerlønn.

Noe som fikk ulvene til å spekulere enda mer, og enda høyere:

- Har klubben en plan B?
- Forventer klubben at en fulltids trener skal jobbe på dugnad?
- Driver klubben og lurer med tall?


Da Holmli endelig hadde pratet seg ferdig, var IL Tempo-representanter selv like nysgjerrig på svarene om trenersituasjonen som journalistene var.

« HOVEDPERSONEN ANKOMMER

Så dukket utrolig nok Erik Hoff selv opp...

Noe som kanskje fikk Holmli til å forstå alvoret - og forlenget seansen med over en halvtime. Og ubesvarte spørsmål begynte å få ikke ubetydelige svar.

- Erik Hoff har stilt en rekke krav for å fortsette som trener. Vi har ikke hastverk med å avklare denne situasjonen, ettersom Hoff fortsatt er under kontrakt med IL Tempo.

Videre fortalte Holmli helt hypotetisk, at det var umulig for klubben å stille økonomiske garantier for en trener som ønsket å "satse over hals og hode".

Og mente nok med det "hals over hode".

- Vi har et budsjett å forholde oss til. Til syvende og sist er det bunnlinja som avgjør hvor mye vi kan sette av til en utgiftspost vi aldri tidligere har hatt.

Og med det glemte Holmli at han akkurat hadde lagt frem et regnskap som viste at IL Tempo gikk i et solid overskudd i 2014, og til og med har penger på bok.

- Det er sant, men hva med de 14 regnskapene forut? Vi har gjort en fantastisk jobb i år med å balansere utgift mot inntekter, og har ikke tenkt å ødelegge dette fundamentet med en uvettig satsning.

« BORTSNAKKING OG SELVSKRYT

På utenforrommet, uten Holmlis kjennskap, begynte endelig hovedpersonen selv å snakke. Først i det små, så i bredere vendinger.

Hoff fortalte om flere hemmelige møter med ledelsen i klubben, og innrømmet at det seneste møtet ble avbrutt etter kort tid, da Hoff truet med å gå på dagen, fordi klubben ikke var imøtekommende nok.

- Jeg vil bare ha en avtale som alle parter kan leve med. Jeg er ikke grisk og har ingen ambisjoner om å bli rik på trenergjerningen, parerer Hoff.

Tidligere IL Tempo-trener Geir Bekken, takket i sin tid nei til IL Tempo, fordi regnestykket viste at han kom til å tape penger på jobben.

« HAPPY WIFE, HAPPY LIFE?

Hoff innrømmer at penger er et tema, men ikke det avgjørende. At han har en "vanskelig kone", avviser han kategorisk.

- Nei, det har ingenting med dét å gjøre. Jeg har verdens vakreste og mest forståelsesfulle kone. Vi er et team. Uten henne hadde jeg ikke vært noe!

Hoffs poetiske og romantiske smiskeri går nesten over i parodi, og leder journalistene tilbake til møterommet, hvor Holmli fortsatt snakker om ting som ingen ønsker at han skal snakke om.

Økonomisjefen blir umiddelbart konfrontert med rykter om at Hoff allerede skal ha innledet samtale med andre klubber. Sist gang en trener forlot IL Tempo (Geir Bekken i 2005), tok treneren med seg tre av klubbens viktigste spillere (Jenssen, Olsen, Johnsen).

Holmli frykter ikke at noe slikt skal skje igjen.

- Vi lærte av det som skjedde den gangen. Både i forhold til spiller- og trenerkontrakter, har vi metoder for å sikre oss forpliktelser langt utover det en kontrakt sier.

Men avviser at dette dreier seg om korrekturlakk eller Photoshop.

- I IL Tempo er vi alltid oppdatert på de nyeste metodene - det har vi alltid vært, sier styremedlem Andreas Thyge Nielsen.

« HAR IL TEMPO NOEN GANG LÆRT AV SINE FEIL?

Og glemmer med det, muligens med vilje, episoden som involverte Vidar Guttormsen i 2010, som medførte 3 poengs trekk, og som direkte konsekvens, nedrykk fra 4. divisjon med minst mulige margin.

- Vi har lært av våre feil, samtykker Thyge Nielsen, og trenger ikke gjøre stort mer enn å henvise til 2014-sesongens siste 7 kamper, som var tilnærmet prikkfrie

Hoff er tydeligvis ikke lei av oppmerksomheten, og setter seg plutselig ned ved siden av Thyge Nielsen og Holmli.

- Det vi har på gang her...

Hoff stopper opp. Holder på å forsnakke seg, og glemmer muligens at om seks dager er det stor sjans for at han ikke lenger er en del av dette "vi-et".

Og henter seg inn:

- Det IL TEMPO har på gang her...(kremter) er utrolig spennende. Jeg...VI har denne sesongen lagt et fantastisk grunnlag for 2015, som, uansett trener, kommer til å dra stor nytte av.

« ENIGHET OM DET "FANTASTISKE 2015"

Klubbens økonomiansvarlig avviser at de har glemt å reforhandle trenerens kontrakt.

- Vi har full kontroll på situasjonen. Vi driver nå og evalurerer den jobben Hoff har gjort denne høsten, og vil i etterkant av denne evalueringen evaluere evalueringen og dernest evaluere om evaluringen vi har evaluert er grunn nok til å evaluere jobben Hoff har gjort som god nok til å evaluere muligheten for et eventuelt forlenget jobbtilbud, sier Holmli.

Hoff nikker bekreftende ved siden av, tydelig ikke spesielt ukomfortabelt med å bli evaluert. Hvorvidt partene kommer til enighet før kontraktslutt, får tiden vise.

Trioen kikker på hverandre, tydelig forvirret over en situasjon som tydeligvis ikke skulle oppstått. Mens anarkiet herjer, tar Thyge Nielsen ordet.

- På dette stadiet er det for tidlig å si noe om akkurat dét.

På spørsmål om når dette stadiet kan nærme seg?

- Det kan skje i morgen. Det kan hende det ikke skjer i det hele tatt. Vi må vente på evalueringen. Og så får vi evaluere deretter.

« UNHAPPY WIFE?

Møtet avsluttes brått. Telefonen til Hoff vibrerer ustanselig - sekunder senere spinner en 4WD KIA opp grusen utenfor klubbhuset.

Det er vanskelig å vite hvem man skal tro på. Men i et off-the-record intervju med IL Tempo.no i etterkant av møtet, avviser Holmli at klubbens tidligere økonomiske problemer kan forkulle muligheten til å sikre seg Hoffs etterspurte tjenester.

- Hvilke økonomiske problemer? IL Tempo har aldri hatt bedre likviditet, forsikrer Holmli - nå i startfasen av en bryggende irritasjon.

IL Tempo.no kjenner til at Hoff skal ha fått tilbud også fra andre klubber etter innsatsen i høst.

- Det er ikke noe jeg kjenner til. Hoff er under kontrakt med oss i seks dager enda, og har ikke fått tillatelse til å snakke med andre klubber.

Pengemannen er nå tydelig irritert og forteller smaløyd og geberdende at nok snart er nok.

- Vi må evaluere...

Holmli stopper opp. Begynner på nytt.

- Vi må...evaluere situasjonen.

Holmli takker brått for seg, og spinner snart avgårde i hjulsporene til Hoff.

« SPILLERGRUPPA VIRKER SPLITTET

Selvutnevnt representant for spillergruppa, Vidar Guttormsen, kjent for å ha en mening om det meste, er i motsetning til Holmli ikke i tvil om hva klubben bør gjøre:

- Vi må gjøre alt vi kan for å beholde Erik Hoff som trener. For all fremtid!

Siste ord er utvilsomt ikke sagt i denne saken.

IL Tempo kjenner til at i morgen, torsdag 16. oktober, skal spillerne ha kalt inn til et spillermøte, hvor de skal evaluere situasjonen. Kaptein Håkon Hiller vil ikke si hva dette møtet dreier seg om.

- Det er ingen dramatikk i dette. Vi er en sosial gjeng som liker å finne på gode grunner til å dele en pakke mariekjeks og supe god kaffe.

 

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting