IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore fotballspillere
» Golf  » 5. div avd 2  » Spillerstall  » #ilTempoTV  » Hall of Fame  » Om IL Tempo  » Kontakt

   ‹ STJERNEFORMASJON. STJERNENE I ANGREP ER ENDELIG PÅ PLASS, HOVEDSAKLIG KUN PÅ MOTSTANDERENS BANEHALVDEL (Illustrasjon: Erik Eikebrokk)

» Årets Lag 2014: STJERNENE
19/10/14 › Spillere og trenere har tenkt og stemt - og endelig er resultatet klart. Dette er "Årets lag" fra 5. divisjon avdeling 2. Laget er endelig komplett, nå også med de vanskelige flamboyante spillerne - de selvutnevnte stjernene.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater

   › Statistikk › Statistikk for IL Tempo 2014

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 17/10/14 › "Årets Lag '14": Midtbanespillerne endelig på plass i 'maskinrommet'
   › 15/10/14 › "Årets Lag '14": Forsvaret endelig på plass
   › 13/10/14 › "Årets Lag '14": Keeperne er kanskje "siste skanse", men de er de første inne
   › 11/10/14 › IL Tempo Awards '14: Vegar Olsen ble "Årets spiller" - igjen!

 

KAPTEINER OG TRENERE har de siste ukene gått til valgurnene og stemt frem sitt eget lags beste spiller og årets beste motspillere. IL Tempo.no har samlet resultatet og avslører de neste dagene hvilke navn som har kommet med på "Årets lag 2014" - inkluderende 16 spillere, to trenere og én dommer...

Formasjon: 3-5-1-1 eller 3-1-2-4, om du vil (se illustrasjon). Ytterligere forklaring regnes overflødig - da dette antageligvis er den mest kaotiske, men mest underholdende formasjonen som absolutt ikke praktiseres i internasjonal fotball i dag.

« TRENERDUO

Gimses trenerduo
KETIL OLSEN og GEIR OVE AUNE har gjort slik de lovte før sesongstart - og sørget for opprykk til Brekkåsen. Duoen har fokusert på kvalitet fremfor kvantitet, og har trent kun én gang i uka gjennom hele sesongen. Spørsmålet nå blir hvor mange flere trenere Gimse må hente inn i 2015 hvis de skal doble antall økter.

« ANGREP

Den viktigste og mest avgjørende rollen i europeisk toppfotball i dag, er utvilsomt kantspilleren. Rollen som tidligere ble bekledt av lite tekniske backer, er i moderne tid overlatt til lagets mest komplette spillere, både kreativt og fysisk. PÅL RIAUNET og DANIEL FAGERBEKK kan kanskje ikke sammenlignes med Bale og Ronaldo, men de er det nærmeste man kommer i 5. divisjon. Nærmest atletiske i fysikken, løpskapasitet og ekstremfart er nok til å skremme vannet av enhver ordinær back.

Alle lag trenger en joker, en mester som kan gjøre mye ut av lite, en som ser det ingen andre ser. Driblefanten STIAN AAE er godt vant til en slik rolle. Kan dra av motspillere, kan spille stikkere og kan score fra langt hold. Er dessuten akkurat passe grinete i motgang til å fortjene 10'er-rollen.

Helt på topp ligger spydspiss EINAR ØVERÅS alltid en halvmeter på riktig side av offsidelinja, og kommer til å score bøttevis av mål for dette laget. Kall han en fox in the box, gjedda i sivet, målsnik eller en som er på riktig plass til riktig tid...mål er mål - uavhengig av om det er pent, stygt, fra kort eller langt hold.

Ytterst på benken har Nardo 3-spiller OLE BRUSETH lurt seg med. Kunne vært balansekunstner, men valgte heldigvis i stedet toppfotball på breddenivå. Blander tyngdeoverføringer med unik touch, noe som gjør det til underholdning i seg selv å se Bruseth danse forbi motspillere, enten det er på back eller ving. Er dessuten 10 kamp-utøver, og lagets mest allsidige.

På benken har allerede IL Tempos FABIAN ABUEG GOMEZ begynt å varme opp, klar til å komme inn. Den litt lille colombianeren imponerte stort i sin debutsesong, og ble til slutt også kåret til "Årets Nykommer." Har det meste en offensiv spiller trenger. Løpskapasitet, steg, overblikk og avslutninger. Kan bli bedre på hodet, men det er neppe noe som kommer til å prioriteres i vintersesongen.

« MIDTBANE

Beskrivelser som 'mister aldri ballen' og 'dominerte fullstendig mot oss i begge kampene' gjør at Melhus' THOMAS MATHISEN er det opplagte valget som midtbaneanker. Tradisjonelt sett er dette en rolle bekledt av spillere uten snev av offensive skills, som Makelele, Carrick, Mikel og Keane, men Mathisen er opplagt en spiller av den mer moderne varianten. Blikk, ro, teknikk og stikkere.

Gamlefar i huset, ALF EINAR GRIMSØ, er en spiller alle elsker å spille med, og hater å spille mot. Uansett lag eller posisjon, Grimsø er alltid på, og gir aldri opp en ball. Vanskelig å finne én typisk spisskompetanse hos Grimsø, men som kaptein for "Årets Lag '14" er han ledertype nr. 1. Først på treningsfeltet, og sistemann av, selv om han ikke blir spesielt mye bedre fra gang til gang. Scorer alltid mål på hodet, og er laget av stål.

ROY RØNSBERG er midtbanespillere som gjør litt som han vil. Flink til å time løp og finne rom, noe som alltid fører han til gode scoringsmuligheter. Liker å være involvert i mange deler av spillet, og gjør også jobben hjemover - på gode dager. Bra touch, avslutning og digger å score.

Norsk fotball er bortimot fullstendig utvasket for dødballseksperter. Derfor må "Årets lag" ha en frisparkjoker på benken, i ren NFL-kickerstil. Trønder-Lyns ATLE KEVIN ANGVIK løper ikke lenger 100 meter på under 20 sekunder, men løper akkurat raskt nok frem til å ta frisparket, og ekspedere dét på en slik måte at det er farlig - nesten hver gang.

« FORSVAR

Det er få spisser i årets 5. divisjon avdeling 2 som ikke har blitt grisetaklet av VEGAR OLSEN. Utrolig nok har IL Tempo-råskinnet kun pådratt seg to gule kort i 2014. Forsvarsskillsene er velkjent, men med 3 mål og 2 målgivende var Olsen særdeles viktig, også på offensive dødballer for klubben.

ANDERS BENUM KJELDSETH har sesongen gjennom vært krumtappen i Trønder-Lyn. I en ekstremt variabel sesong, ble Kjeldseth kåret til "Årets spiller" i klubben. Duellstyrke og vinnervilje er opplagt Kjeldseth fremste karaktertrekk, men leser også spillet godt.

MATS OLAV OLSEN spiller kanskje i forsvar, men er likevel en av Melhus' viktigste offensive spillere. Har en imponerende trygghet og ro med ballen, og starter mange av Melhus-angrepene bakfra med gode og presise oppspill, kort som langt. Leken venstrefot.

Skulle en av disse tre vise seg tilliten uverdig eller den relativt høye snittalderen påføre belastningsskader, kan Hommelviks bauta, JOHAN MØLLER, gå inn og gjøre jobben like godt. En lagspiller av de sjeldne, og hodet gir aldri opp, selv om kroppen for lengst har begynt å si "nei".

« KEEPERE

Etter å ha holdt nullen fire ganger og spilt samtlige 5. divisjonsminutter i 2014, var det liten tvil om at BÅRD HAUGVIK fortjente førstekeeperplassen - ikke bare for IL Tempo, men også på "Årets lag". Det er lite å si på vilje og engasjement hos Bård, noe som i blant også kan føre han i trøblete situasjoner - spesielt når han befinner seg altfor nære motstanderens banehalvdel med ballen i beina.

Til tross for relativt få opptredener for Charlottenlund 2, har MAGNUS ASPÅS rukket å bli lagt merke til. Ganske enkelt fordi han har stoppet veldig mange av motspillernes skudd - og har bra hår.

« DOMMER

Beste dommer i årets 5. divisjon avdeling 2, er Trygg/Lades PETTER ERIKSEN. Som spillere, gjør dommere også feil, men juryen har vært opptatt av pedagogikk og kommunikasjon. En dommer som vises dårlig på banen, gjør ofte en god figur. Derimot både vises og høres Eriksen godt, noe som er unikt i lavere divisjoner. Viktigheten av å gjøre dette med godt humør og ivareta en positiv dialog med spillerne, gjør Eriksen til et dommerfunn i 5. divisjon.

» 13/10/14: Keepere og formasjon
» 15/10/14: Forsvar
»
17/10/14: Midtbane og dommer

 

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting