IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore fotballspillere
» Golf  » 5. div avd 2  » Spillerstall  » #ilTempoTV  » Hall of Fame  » Om IL Tempo  » Kontakt

   ‹ VISTE MUSKLER. VEGAR OLSEN BLE KÅRET TIL "ÅRETS SPILLER" FOR FJERDE GANG (Foto: Åsmund Nielsen)

» IL Tempo Awards '14: VEGAR OLSEN BLE "ÅRETS SPILLER" - IGJEN!
11/10/14 › Selv om IL Tempo mistet bronsemedaljen på overtid (da Melhus scoret sitt ellevte mot Flatås), ble skuffelse snart snudd til glede og harmoni på TGI Friday's - og IL Tempo Awards '14.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater

   › Statistikk › Statistikk for IL Tempo 2014

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 11/10/14 › X Art: Bildene fra IL Tempo Awards 2014
   › 10/10/14 › Sesongen er endelig over. Her er tallenes tale
   › 04/10/14 › Etter kampen: Gimse 3-4 IL Tempo
   › 02/10/14 › Q&A: Kun dager igjen av sesongen - snart klart for IL Tempo Awards

 

DET VIKTIGSTE med en slik kveld er så klart samhold, relasjonsbygging og kameraderi, men det ble også delt ut flere priser, som ble satt pris på - i større og mindre grad. Noen takket for oppmerksomheten i svulstige og poetiske strofer, godt hjulpet av en knøvlet huskelapp, mens andre fant det nok å markere en mørk dag (med minnet om 4. plassen fortsatt i mente) med et slapt håndtrykk og skeive smil.

« ÅRETS SPILLER FOR FJERDE GANG

Fabian Abueg Gomez hadde en ørliten sjans til å kapre "Årets spiller"-troféet i sin debutsesong, men Vegar Olsen stod til slutt tilbake som en fortjent vinner. Dette er fjerde gang Olsen kåres til "Årets spiller", noe som også kom frem i takketalen, som var kort, klisjéfylt og med de vanlige propagandastrofene om alt som kunne og burde vært så mye bedre.

1 › Vegar Olsen 6,36 (14)
2 › Fabian Abueg Gomez 6,15 (13)
3 › Emil Hauge 6,0 (11)

Andreplass til tross, det var likevel en fornøyd, om dog rødvinsmusset, Gomez som etterpå oppsummerte sesongen:

– Det har vært et flott år. Jeg føler at jeg kunne ha gjort det bedre, men alt i alt så har jeg kost meg - selv om det var litt kjipt at jeg bare var ett poeng unna å vinne "Poengplukker'n".

« ÅRETS POENGPLUKKER

Den litt lille colombianeren måtte se seg slått også i sesongens nest viktigste internkonkurranse, nemlig "Årets Poengplukker". Her var det om mulig enda jevnere, og det var like før vinneren måtte kåres på loddtrekning.

Før den siste kampen stod tre spillere med 13 poeng, men med Erik Eikebrokk ute, ville poengfangst i siste kamp føre enten Gomez eller Magnus Sandnes til topps.

Begge spillerne bidro med ett poeng hver, dermed ble Sandnes utropt som vinner, i kraft av å ha scoret flere mål enn Gomez (og dessuten toppscorer).

1 › Magnus Sandnes 14 (10+4)
2 › Fabian Abueg Gomez 14 (8+6)
3 › Erik Eikebrokk 13 (4+9)


Sandnes nektet i etterkant av utdelingen å uttale seg om prisen, og har heller ikke besvart IL Tempo.no sine mange henvendelser.

« NYKOMMERNES DAG

Endelig skulle også Fabian Abueg Gomez få sin pris, da han ikke overraskende ble kåret til "Årets nykommer". En tydelig rørt colombianer hadde nok med å svelge unna følelsene, og fikk etter hvert store vanskeligheter med å si noe som helst i sin takketale.

Og endte opp med å si "jeg er tom for ord" på gebrokkent norsk. Det var vanskelig for de fremmøtte å ikke tenke på Bruno Coelhos "faen i helvete"-tale ni år tidligere.

En annen nykommer, Trond-Erik Skåren, har hatt en vanskelig sesong, preget av skader og plutselig formsvikt. Men etter en imponerende høstsesong har lynvingen for alvor vist frem matchvinnerpotensialet, og scoringen som ga han "Årets mål" var akkurat av en slik art man forventet før sesongstart.

Mon tro om Skåren ikke er en av de som gleder seg aller mest til 2015...

« BONUSPRIS

Kveldens siste, og kanskje mest overraskende, pris, var den som ble sponset av Nor Contact. "Årets tempo-løse" gikk til Åsmund Nielsen. Ikke fordi han fortjente den, men fordi det var han som ville ha den.

– Jeg har alltid hatt lyst på en premie, sa Nielsen etterpå.

Og virket helt å ha glemt at han ble kåret til "Årets spiller" for bare 3 år siden.

« BONUSMATERIALE

Heder gikk også til Bård Haugvik, som ikke bare holdt nullen i kruttsterke fire kamper, men også spilte samtlige minutter for IL Tempo denne sesongen. Vidar Jenssen var på banen i samtlige kamper, men ble byttet ut i 3-2 seieren over Nardo 3.

Av spillerne som spilte over halvparten av kampene, var det kun Vidar Guttormsen og Åsmund Nielsen som ikke bidro med målpoeng (scoring eller målgivende).

Sesongen var forøvrig den snilleste IL Tempo noen gang har gjennomført. 17 gule kort totalt, og ingen røde kort, er den minste korttotalen noen gang.

Emil Hauge ble "årets råtass" med fire gule kort (én suspensjon (den eneste)), mens Vidar 1 (Jenssen , Vidar 2 (Guttormsen) og Vegar Olsen fikk to gule kort hver.

For første gang i sin IL Tempo-karriere fikk Bruno Coelho ikke ett eneste gult kort. Endelig kultivert?

– Jeg er norsk! brølte Coelho etterpå, på nesten like dårlig norsk som i 2005.

Og så var kvelden over.

– Neste år, sang trener Erik Hoff muntert, mens Andreas Thyge Nielsen gjorde høye whiskeyhopp ved siden av.

Neste år...

 

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting