IL Tempo Golf & Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore golfspillere
» Hjem  » Banen  » Spillerstall  » Turneringer  » Bli medlem  » Om IL Tempo GK  » Kontakt

   ‹ BYNESET GK HAR 27 HULL FORDELT PÅ TO BANER. HER FRA HULL 1 PÅ BYNESET SYD (Foto: GolfNews.no)

» Banebarometer: Byneset GK
15/08/13 › IL Tempo Golf & Country Club har vært på banebefaring, og skal i løpet av de neste 20 årene kåre "Norges beste golfbane". Kåringen er særs dynamisk og har kan hende ikke gyldighet mer enn inn i neste måned. Til vårt forsvar kan det være på sin plass å sitere de gamle indianerne i Latin-Amerika: "Tid er ikke noe som går, tid er noe som kommer." Akkurat som med birdies...

› av Bjørn Øyvind Søndmør › bjorn.sondmor@gmail.com

I tide og utide fremover vil golfspillere av utmerket beskaffenhet vurdere norske, og kanskje også utenlandske, golfbaner. Etter en grundig gjennomgang av en rekke forskjellige foreslåtte premisser, har juryen kranglet og slått seg frem til en totalbedømmelse etter følgende kriterier:

   Pris og tilbud (tilnærming og tilpasning etter skjønn)
   Treningsfasiliteter (range, treningsområder, pro)
   Harmoni (identitet, service og humør, bevertning)
  
Banen (wow-faktor, greener, banearbeid)
   Estetikk og utseende (beliggenhet og idyll)

Det er også sluttet at en fornuftig pris på en runde golf, bør være 400-450 NOK, av den enkle grunn at det er ingen golfbaner gom gjør en golfopplevelse bedre av å koste skjorta. Golfopplevelsen skal være et romantisk forhold mellom golfspiller og -bane, med opp- og nedturer, og pris bør kun settes ut i fra driftsbehov, ikke etter fortjeneste og egen statussvimmelhet.

For livet er jo tross alt som en runde golf: "En lang rekke harde slag, inntil man ligger i et hull i jorda".

Derfor vil dyre baner miste poeng, mens baner med fornuftige rammevilkår, vil få pluss i margen.

Maksimal score er 50 poeng.» BYNESET GOLFKLUBB


   ‹ HULL 18 PÅ BYNESET ER ET LANGT OG TØFT HULL OPP MOT KLUBBHUSET (Foto: GolfNews.no)

   PRIS OG TILBUD


Byneset GK har hele to baner man kan velge og vrake i. De opererer i tillegg med ulik greenfee avhengig av alder, når på dagen, hvilken dag, hvor mye og hvor mange dager du ønsker å spille golf. Dette resulterer i at planlegging blir en særs viktig faktor, og at du nærmest må ha doktorstipendiat i matematikk for å gjøre en god "deal".

IL Tempo GCC's utsendte hadde teetime kl 16.10 en torsdags ettermiddag. Dette betydde maksimal inntjening for Byneset GK, og en stakkarslig befaringsmann 500 kr fattigere.

 + Man kan få rabatt.
 - Litt dyrt ihht. internasjonal, nasjonal og lokal skala.

Score: ›››››››‹‹‹ 6/10

   TRENINGSFASILITETER

Treningsfasilitetene til Byneset GK er virkelig imponerende. På et 50 dekar stort areal kan klubben skilte med 25 utslagsmatter på drivingrangen, egen "garasje" som fronter ut mot rangen med analyseteknologi i verdensklasse og utsikt mot Buvika, to store chippinggreener og en medium stor puttinggreen.

Dette er det virkelig klasse over. Kvaliteten er på topp og skal kunne målbinde de fleste kritikere.

Score: ›››››››››››10/10

   HARMONI

I 2006 sto et splitter nytt klubbhus klart og ble tatt i bruk samme sesong. Klubben holder derfor til i fine og moderne lokaler. Klubbhuset inneholder bl.a. proshop, kafe, garderober, kølleverksted og møtelokaler. Parkeringsplassen vitner om at det finnes en god del bidragsytere som har sine faste plasser. Man får en fornemmelse av høyklassestandard og om den menige mann har adgang til disse fantastisk fasilitetene. Joda. Undertegnende ønskes velkommen i proshopen og bees skrive seg inn i gjesteboka, etterfulgt av et ønske om en god runde.

 + Fine lokaler og fasiliteter.
 - Litt sterilt. Virker som klubben mangler litt sjel.

Score: ›››››››‹‹‹ 6/10

   BANEN

Som nevnt tidligere har Byneset GK hele 2 golfbaner. Byneset Syd, som er en kort 9-hulls parkbane og Byneset Nord, som er en 18-hulls mesterskapsbane. IL Tempo GCC spilte denne dagen Byneset Nord. Været var upåklagelig og banen viste seg fra sin beste side. Byneset GK har vært arrangør av nasjonale mesterskap (NM) og internasjonale turneringer (Challenge Tour). Forventningene om at dette var en bra bane var derfor skyhøy. Byneset Nord skuffet ikke. Banearkitekt Mr. Donald Steel har gjort en fremragende jobb med å designe banen på Bynesets grønne enger.

Banen spilles "hull for hull" som gjør at vanskelighetsgraden økes fordi det ikke finnes en nabofairway å lande på, og slik skal det være. Det som gjør Byneset Nord til en utfordrende bane for både kropp og sjel er vind og rough. Her kan selv den mest vandte linksgolfer klø seg et par ganger i hodet om ballen endrer retning 4 ganger i luften eller lander i den beryktede Byneset-roughen. Som Jens Petter Gresseth sa det så fint; må vel finne frem spade og jekk for å få ut den her.

Vindretningen har også betydning for hvordan spillet skal/bør foregå. Enkle par 4-hull kan bli til motbydelige par 5-hull, og par 5-hull forvandles til lette par 4, helt avhengig av fra hvor golfstrømmens vinder kommer.
Kvaliteten på tee, fairway, green er god. Alt annet er unødvendig for der bør du ikke lande.

Score: ››››››››‹‹ 8/10

   ESTETIKK

Byneset Golfklubb ligger i vakre omgivelser på Byneset 25 kilometer fra Trondheim sentrum.
Banen ligger nært sjøen, så man har fin utsikt over Gaulosen og Trondheimsfjorden. Klubbhuset er moderne og stilrent og det er lite å utsette på andre ting og småtang.

Score: ›››››››‹‹ 7/10

   KONKLUSJON

Hos Byneset Golfklubb ligger alt til rette for at det nærmest skal bli en perfekt plass for golfere, men det mangler noe som gjør at de skal kunne gå helt til topp. Det kan virke som at gleden av å drive en golfklubb ikke er helt til stedet, og at det er pengene som er styrende faktor for drift. Dette gjør opplevelsen steril og du får ikke den WOW-faktoren du har lyst på.

Banen er nydelig så om du legger igjen sjela hjemme, tar med en god del baller, pluss en windstopper er turen garantert verdt det.

Totalt: ››››››››‹‹ 37/50  NORGES BESTE GOLFBANE

 1. Kongsberg GK, 40 poeng
 2. Byneset GK, 37 poeng

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo GK ved Leo Reyes