IL Tempo Golf & Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore golfspillere
» Hjem  » Banen  » Spillerstall  » Turneringer  » Bli medlem  » Om IL Tempo GK  » Kontakt

   ‹ KONGSBERG GK VAR NYDELIG I JULI, OG SCORER HØYT PÅ IL TEMPOS BANEBAROMETER (Foto: Magnus Sarheim)

» Banebarometer: Kongsberg GK
05/08/13 › IL Tempo Golf & Country Club har vært på banebefaring, og skal i løpet av de neste 20 årene kåre "Norges beste golfbane". Kåringen er særs dynamisk og har kan hende ikke gyldighet mer enn inn i neste måned. Til vårt forsvar kan det være på sin plass å sitere de gamle indianerne i Latin-Amerika: "Tid er ikke noe som går, tid er noe som kommer." Akkurat som med birdies...

› av Erik Eikebrokk › vaneik@iltempo.noTwitter@Eikebrokk
 › Besøk Kongsberg GK sine hjemmesider

I tide og utide fremover vil golfspillere av utmerket beskaffenhet vurdere norske, og kanskje også utenlandske, golfbaner. Etter en grundig gjennomgang av en rekke forskjellige foreslåtte premisser, har juryen kranglet og slått seg frem til en totalbedømmelse etter følgende kriterier:

   Pris og tilbud (tilnærming og tilpasning etter skjønn)
   Treningsfasiliteter (range, treningsområder, pro)
   Harmoni (identitet, service og humør, bevertning)
  
Banen (wow-faktor, greener, banearbeid)
   Estetikk og utseende (beliggenhet og idyll)

Det er også bestemt at en fornuftig pris på en runde golf bør være 400-450 NOK, av den enkle grunn at det er ingen golfbaner gom gjør en golfopplevelse bedre av å koste skjorta. Golfopplevelsen skal være et romantiserende samkvem mellom golfspiller og -bane, med tilhørende opp- og nedturer, og pris bør kun settes ut i fra driftsbehov, ikke etter fortjeneste og egen statussvimmelhet.

For livet er jo tross alt som en runde golf: "En lang rekke harde slag, inntil man ligger i et hull i jorda".

Derfor vil dyre baner miste poeng, mens baner med fornuftige rammevilkår, vil få pluss i margen.

Maksimal totalscore er 50 poeng.
» KONGSBERG GK


   ‹ PÅ KONGSBERG GK FØLER MAN SEG ALLTID VELKOMMEN (Foto: Erik Eikebrokk)

   PRIS OG TILBUD


Da IL Tempo GK spilte banen i juli kunne Kongsberg GK tilby sommerpriser på greenfee. I tillegg kom også Viasat Golf Card-rabatt, slik at IL Tempo GK fikk spille én runde golf for den særdeles hyggelige prisen på 270,-. Her har Trøndelagsklubbene absolutt noe å hente. Ordinær pris er 450,-

Score: ››››››››‹‹‹ 8/10

   TRENINGSFASILITETER

Driving rangen på Kongsberg GK ligger midt imellom klubbhuset og hull 1. Rangen er som andre ranger, men har 4 fancy oppbygde utslagsmatter fra "2. etasje" med flott utsikt over golfbanen og Numedalslågen. Øvingsgreenen er stor og fin og symptomatisk med greenene på banen. Minus for at pitch- og chipområdet har få flate innspillsområder.

Score: ›››››››‹‹‹ 7/10

   HARMONI

På Kongsberg GK følte IL Tempo seg velkommen med en gang. Både av proshop og blant hjemmespillerne ble vi møtt med imøtekommenhet og vilje til å besvare dumme spørsmål og veiledning med velmente tips og egne erfaringer. Hjemmelaget mat i restauranten smakte godt og utsikten fra klubbhusets veranda var fantastisk. Viasat Golf duret på TV døgnet rundt, med nok av sitteplasser for de skuelystne.

Score: ››››››››‹‹‹ 8/10

   BANEN

Kongsberg GK var antagelig på sitt flotteste denne juli-helga og som NM-arrangør var trolig dugnadsinnsats og ressursbruk hevet over vanlig standard, men det skal ikke brukes imot dem. Greenene var jevne og passe raske, mens fairwayene knapt hadde sår, ujevnheter eller løs torv, noe de kan takke gode vekstvilkår for, men også godt grunn- og banearbeid. Banen har rom for stor variasjon med store teesteder og spillerom i forbindelse med flaggplasseringer. Noen av de lange hullene kan kanskje bli noe kjedelige, men den delen av banen som ligger oppe mot skoglinja er fantastisk. Synd at "lågen" ikke er mer i spill. Banen mangler kanskje et kortere par 4-hull hvor det er mulig å "gå for flagget".

Score: ›››››››› 9/10

   ESTETIKK

Plassert nærmest på bredden av Numedalslågen, 8 kilometer fra Kongsberg sentrum, er beliggenheten perfekt. Halvparten av hullene er som skogbane å regne, mens de øvrige 9 har parkpreg. Store, flotte tee'er, god skilting og hyggelige, passe lange spaserturer fra green til tee. Lite å sette fingeren på, men banen kunne hatt godt av et par hull med skikkelig x-faktor. Banen er lang, faktisk en av Norges lengste, men likevel ikke fysisk altfor krevende. Men husk vann på varme dager!

Score: ››››››››‹‹ 8/10

   KONKLUSJON

Kongsberg GK er en bane å anbefale for alle golfspillere. Tilbyr en pakke som gir en utmerket totalopplevelse, være seg trening/oppvarming, en utfordrende og ikke altfor frustrerende bane, samt variert bevertning. Det oser av harmoni og positiv spilleglede- og humør blant medlemmene, noe som ikke er typisk for alle golfklubber. Vi koste oss!

Totalt: ››››››››‹‹ 40/50  NORGES BESTE GOLFBANE
 1. Kongsberg GK, 40 poeng

Neste gang vurderer vi Byneset GK.

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo GK ved Leo Reyes