1 Marie Bjørshol, 14 Karen Sofie Melø (1), 5 Terese Karlsen (1), 20 Cathrine Ness (10), 19 Bente Eide Håhjem, 18 Vibeke Lunheim, 10 Ragnhild Sandvik (2), 17 Janne Eikrem, 4 Eva Aa (3), 16 Christine Hestad (2), 3 Lise Skar (1), 2 Torunn Kroksvik (1), 21 Silje Samuelsen (1)

Kampreferat:

IL TEMPO - MELDAL 23-40 (12-20)
Dommer: Nils Strømsvik
Tilskuere: 9, i Nidarøhallen D1

Ettersom lørdagskampen mot Ørland ble utsatt grunnet det forferdelige uværet, var det ingen grunn til at IL Tempo skulle slite med stive lår og ømme muskler denne søndags ettermiddagen i Nidarøhallen. Spørsmålet nå alle stilte seg, var om gulljentene våre kunne ta sin 2. strake seier og befeste sine intensjoner om å avansere på tabellen...

Motstander Meldal stilte med en hel rekke trenere og oppmenn, mens IL Tempo på sin side stilte uten trenere, men med leder Joakim Rønning i sekretariatet og mottok skryt fra dommer Strømsvik etter kampen. Kampen skulle tidlig vise seg å bære preg av to angrepsvillige lag. Hawaii-preget var konstant fra første sekund og det var ingen tvil om at laget som scoret flest mål kom til å vinne kampen.

Mens Meldal la opp til kontringshåndball gjennom iltert og aggressivt håndballspill, virket det som om IL Tempo hadde planer om å flikke og finte seg gjennom borteforsvaret. Det er liten tvil om at det var Meldal som lykkes best, men IL Tempo hadde også gode perioder. Meldal tar tidlig ledelsen med et par mål, før IL Tempo svarer umiddelbart og utligner etter en flyver.

Utligningsmålet ser ut til å stresse jentene som begyner å avslutte på første forsøk uten å gjøre avtaler og la føttene gå. Hvor mange ganger denne sesongen har vi sett passivarmen oppe fra dommeren? iltempo.no-redaksjonen tipper ingen. Et annet moment som så ut til å plage IL Tempo var klisteret på ballen, som så ut til å henge igjen i hånda både ved pasninger og skudd. Nærmere 20 ganger var det helt opplagt at pasningen ikke gikk dit den skulle pga. klisteret.

Store smøreproblemer til tross, det er ingenting jentene liker bedre enn en skikkelig motbakke rett før mål. Det er ingen som jubler bedre enn våre jenter og entusiasmen er i ferd med å smitte over på Meldal med motsatt virkning. Især Ragnhild Sandvik lar entusiasmen overgå fornuften og hennes klovnerier og lobbeforsøk får publikum til å trekke ut mot venstrevingen.

Som så ofte før denne sesongen, lider IL Tempo under manglende stabilitet. I perioder spiller de ut motstanderen, mens i andre får de lite til å fungere. I dag var angrepsspillet tidvis eksellent, mens forsvarset nok har sett bedre dager. Marie fikk lite hjelp i målet, men man skal likevel legge til at halvparten av Meldals mål kommer etter kontring.

Lagene går til pause med 20-12 og det er ingenting som tyder på at IL Tempo har gitt opp troen på seier. På ekte jentevis samler lagene seg i grupperinger i hver sin ende av banen og skuler over mot den andre siden for å forsikre seg om at det andre laget ikke kan overhøre hviskingen og tiskingen deres. Hvem som hvisker og tisker best er ikke godt å si, for lagene følger hverandre som skygger i starten av 2. omgang. Meldal ble i pausen enig om aldri å havne mellom to'er og tre'er defensivt, samt bedre ankomsten begge veier. IL Tempo sikter ikke for høyt, i fare for å skyte over mål, men virker å ha skumle planer om å i det minste vinne 2. omgang og tette igjen bedre bakover.

Lagene bytter side og Meldal har fått tak i enda en trener. IL Tempo har fortsatt ingen, men det ryktes at Joakim Rønning har planer om å ta trenerkurs for å bli administrerende trener. Marie, som stod en bra førsteomgang, ser ut til å slite litt mer i 2. omgang. Spørsålet er om belastningen med å stå alle kamper begynner å tære på kreftene, eller om det er vinkvelden fra lørdag med ost og kjeks som er årsaken. IL Tempo begynner på stillingen 15-30 å innse at dette går den veien høna sparker og tyr til ufine metoder for å stagge motspillerne. Cathrine har en rekke oppofrende returløp hvor hun tvinger frem kontringsbom ved å rive og slite i trøya. Dommer Strømsvik bærer prag av alderdom og manglende kondisjon og kommer som enslig dommer ikke opp i situasjonen. Likevel lukter det 2-minutter, men det skulle ta lang tid før den kom...

Tap til tross, Cathrine Ness og Karen Marie Velø har ikke tenkt å gi opp uten kamp. Begge tar frem krigsansiktet og legger flere motspillere i bakken før dommeren sier stopp med en advarende finger. Det lukter grisespill på tampen. Offensivt briljerer også Ness med en rekke frekke innspill til Therese Karlsen, som skyter utenfor gjentatte ganger. Jentene har nå sluttet å juble for scoringer, nå jubler de for stygge taklinger og tjuvtriks som dommeren ikke ser. Jentene lukter blod og benytter enhver anledning til å slippe inn et mål til. Meldal øker ledelsen ytterligere, men det ser ikke ut til å svekke IL Tempos entusiasme.

Det er ingen grunn til å legge skjul på at 17-målstapet kunne vært mindre, men det er likevel lys i tunnelen. Jentene scorer i dag mange flotte mål og spiller tidvis bra offensivt. I dag var det ikke mye å skryte av defensivt, men det burde ikke være for vanskelig å rette på. Jentene ser ut til å bli vant til det store presseoppbudet og prestasjonsangsten er i ferd med å slippe taket. Fundamentet for en flott vårsesong er så absolutt til stede, og resultatene er nødt til å komme med en slik entusiasme, glød og spirit. Ikke én gang hang jentene med hodet under kampens gang, men etter kampen murret ønsket om en trener som kunne stå på sidelinjen og treffe taktiske valg og kloke disposisjoner. Det er en ny mulighet allerede onsdag, når Meldal inviterer til snarlig revansjeoppgjør. Aner vi en potensiell skrell?