1 Marie Bjørshol, 14 Karen Sofie Melø (2), 5 Terese Karlsen (5), 20 Cathrine Ness (4), 19 Bente Eide Håhjem (1), 18 Vibeke Lunheim, 10 Ragnhild Sandvik (1), 17 Janne Eikrem (1), 4 Eva Aa (2), 16 Christine Hestad, 3 Lise Skar (1), 13 Torunn Kroksvik, 9 Kjersti Arntzen (4)

Kampreferat:

RANHEIM/CHARLOTTENLUND 4 - IL TEMPO 21-22 (12-10)
Dommere: Espen Arntzen og Geir Ressem
Tilskuere: 14, i Nidarøhallen F1

Med sesongens første kampreferat, er det på sin plass å fremme noen velvalgte ord om sesongen så langt og forventningene som har fulgt den. Før sesongen ble laget skrytt opp i skyene og etter at flere feterte stjerner signerte for klubben kuliminerte det hele med at flere bookmakere ikke lenger tok imot innsatser på IL Tempo som vinner av 4. divisjon avdeling 5. Selv om jentene selv forsøkte å sette lokk på forventningene, kokte det nærmest over for styret da laget vant sin første kamp mot Skaun 2 etter knalltøft forsvar- og keeperspill, dette til tross for savnet av flere såkalte nøkkelspillere. Evnen til å vinne kamper på dårlige dager, så ut vil å være en utmerket egenskap å ha i bakhånd.

Men så var det stopp! Rettere sagt på stillingen 6-2 og ledelse over landslagsmeritterte Sverresborg 2. Siden har IL Tempo knapt hatt ledelsen i en eneste kamp og har slukøret måtte innse tap på rad og rekke for nevnte Sverresborg 2, Kolstad 2, Byåsen 3, Heimdal og Skaun 2.

Motstander i dag er samarbeidslaget Ranheim/Charlottenlund 4. Et robust mannskap med varierende og ustabile resultater. Supporterne håper og tror at omslaget skal komme i dag og at jentene skal snu sesongen til noe positivit for igjen å kunne vende blikket mot toppen av tabellen. Leder Joakim Rønning har på forhånd varslet et spillesugent mannskap som ryktes å ha skumle hensikter og flere ess i ermet. Troppen er noe bortimot fulltallig og han ser ingen grunn til at laget ikke skal ta sin første borteseier for sesongen.

Klokken nærmer seg 20:40 og IL Tempo-jentene er på vei inn på banen til stormende jubel fra tilreisende supportere. Tribunen formerlig bader i gult og sort og banner med patriotiske slagord som "Ranheim, ned på dine knær, no e vi her" harmoniserer med tilskuernes opportunistiske tilrop. Jentene virker en smule sjokkert, mange av dem har tross alt ikke spilt for så mange tilskuere før, men når dommeren blåser i fløyta virker de en smule lettet over at fansen ikke svikter til tross for sesongens varierende resultater så langt.

RIL/CSK starter med ballen og Frank Halvei må febrilsk konstatere at IL Tempo går ut i en 6-0 formasjon, uten indianer. Halvei klager over manglende taktisk klokskap fra laglederbenken og henviser til en rekke internasjonale sluttspill med Norge. Kampen bølger frem og tilbake i åpningsfasen og det ser ut til å gå mot en målrik kamp på stillingen 2-2 etter bare 5 minutter. RIL/CSK ser ut til å være et taktisk godt lag med gode dødballer og et samspilt soneforsvar, mens IL Tempo stort sett avslutter utenfor 7-meteren. Et par ganger forsøker de å avslutte innenfor 7-meteren, men blir avblåst gang på gang for tramp.

Håndballeksperten Roger Kværnø dukker etter hvert også opp, og på spørsmål om hvorfor han er så sen, slår han bastant fast at ingen håndballkamper avgjøres før det er 7 minutter igjen av kamp, mens Frank Halvei på sin side hevder at IL Tempo kunne avgjort kampen for lengst om de hadde spilt med indianer i forsvar.

1. omgang byr på ingen måte opp til festspill, og det er lite spill på midtbanen, bortsett fra ved avkast, men fra tribunehold kan et nervøst bortepublikum ane konturene av et visst overtak til RIL/CSK, til tross for at Marie Rønning står som en vegg mellom stengene. Hjemmelagets spillere får altfor ofte upresset avslutte fra frosk, noe manglende støting fra midtforsvaret får ta skylden for. Med 10 minutter igjen av omgangen ser det stygt ut for IL Tempo, som ligger under 11-6 og lagledelsen bestemmer seg for å ta time-out. Dette skulle vise seg å være et helt avgjørende trekk, for IL Tempo scorer de neste 4 målene, før RIL/CSK scorer omgangens site og kan gå til pause med 12-10 ledelse...

Overraskende nok blir det ikke gjort noen bytter ved pausen, til tross for at flere spillere tidlig i 1. omgang ble sendt i oppvarming. Foran 2. omgang blir det satt fokus på å minske antall tekniske feil, forbedre fotarbeidet sidelengs i forsvar og bli tøffere i støtingen. Jentene har tydelig bestemt seg og etter en liten omstillingsperiode, hvor lagene følger hverandre til stillingen 18-16 med 11 minutter igjen av kampen. Kampens vendepunkt kommer da hjemmelagets trener i frustrasjon roper at Silje skal alltid gå til venstre. Herfra og ut leser IL Tempo hjemmelagets offensiv som en åpen bok og legger grunnlaget for en rekke kontringer. Offensivt byr IL Tempo på flere fantastiske opprullinger som resulterer i flotte scoringer.

Stillingen er nå 21-18 og det er 7 minutter igjen. Kampen er vunnet! Jentene har begynt å få trua på seier og nå mangler det ikke på fightervilje og knalltøffe returløp. Laget bytter forsvar/angrep og gjør gode avtaler i angrep. Ikke før det er igjen 3 minutter av kampen, begynner de å kikke på klokka, som går bare altfor sakte. Forsvaret har nå begynt å sone fra kant, og tvinger hjemmelaget til vanskelige avslutninger som Marie ikke har noen problemer med å redde. Offensivt har Cathrine , Eva og Kjersti våknet og sistnevnte avgjør kampen halvminuttet før slutt med sin 22-20 scoring. Da spiller det ingen rolle at Marie gjør dagens tabbe da hun nærmest kaster ballen i eget nett.

IL Tempo-jentene jubler for seier og det er ekstra morsomt å være tilskuer når spillerne tar seg tid til å prate med fansen og la seg avbilde etter kampen. Formkurven er forhåpentligvis i ferm med å peke oppover og måtte denne seieren være bare den første av en hel rekke.