(Down Under) Selv om denne turen viste seg å vare adskillig lenger enn 80 dager, føler jeg at nå når turen går mot slutten at jeg står igjen som en bereist person og mange erfaringer rikere. Her er noen av dem:

23. juni 2003 forlot jeg landet med retning sørligere breddegrader. Første stopp var LA for å besøke mitt store idol.

Men jeg måtte også nedenom Santa Monica beach for å betrakte mitt idols arbeidsomgivelser gjennom mange år. Jeg kunne se meg selv løpe nedover stranda med den røde bøya i hånda og vinden flagrende gjennom håret.

Etter dette bar turen rett til Melbourne, byen hvor jeg skulle tilbringe de neste 12 månedene.

Møtet med Melbourne var ikke så varmt som jeg hadde håpet på. Jeg trodde at Australia hadde sommer året rundt, og at folk gikk i shorts og t-skjorte hver dag, men dengang ei. Juli måned er midt i vinteren her nede, og selv om det ikke er snø og minusgrader, så vet alle som har opplevd en sur høstdag i Trondheim hvordan det kan være. Det største problemet var vel at husene ikke hadde isolasjon i det hele tatt, så det var like kaldt inne som ute.

Etter å ha aklimatisert seg etter sjokket ble det tid til å se seg om i byen. Melbourne er en by på om lag 3,5 milioner innbyggere, og regnes av mange som den kulturelle hovedstaden i Australia.

Innen relativt kort tid var jeg kommet til rette her nede, og jeg kunne begynne å se etter en fotballklubb. Valget ble enkelt og greit universitetslaget til Melbourne University, universitetet hvor jeg studerte. Allerede i november var det University Games her nede i Australia, ei turnering der alle universitetene i Australia konkurrerer med hverandre, og jeg meldte meg selvfølgelig på fotball-laget som skulle oppover dit.

UniGames bestod generelt av fotball fra 09-17 og festing fra 17 og utover. Vi ble nummer 5 av 16 lag, etter å ha tapt 1-0 i kvartfinalen, for så å vinne de to påfølgende plasseringskampene (om 5. til 8. plassen).

Videre gikk livet sin vante gang fram til juletider 2003. Da kom familie og venner på besøk fra Norge for å feire jul og nyttår her nede. Emil tok turen nedover, og nyttårsaften 2003 ble tilbrakt hjemme hos Stine Hauge i Sydney sammen med Emil og Anders Walla.

I januar 2004 var det duket for Big Day Out, en stor musikkfestival her nede. Årets høydepunkt var Muse og Metallica live.


Muse


Metallica

Andre opplevelser her nede inkluderte surfing og dykking. Surfinga kunne vel gått bedre, da det ikke var så lett som det så ut som. Dykketur til The Great Barrier Reef var en stoooor opplevelse.

Nå nærmer oppholdet mitt her nede seg slutten. Mandag 21. juni lander jeg på norsk jord, og 27. juni spiller jeg forhåpentligvis min første IL Tempo-kamp for året.

 

Arkiv
01.02.05
Hjemme hos Eivind Bjaaland
27.01.05
I Bervely Hills med Bjørn Flyen
06.01.05
Tett på nett med Erik Hoff
22.12.04
Fet på nett med Vidar Jenssen
14.12.04
Tett på nett med Eirik Rønning
04.05.04
Jorda rundt med Morten Berg
01.06.04
Down under med Mads Grimsbu
23.05.04
Tett på nett med Erik Eikebrokk
Forum

Det skjedde