(Møllenberg) Jeg entrer bopælen overst på Møllenberg. Her bor Bent sammen med sin samboer Anne Marthe. En eim av urin slår meg nesten i bakken når jeg skritter over dørstokken. Har Skrettings personlige hygiene gått åt skogen? undrer jeg. Men da jeg får se den lille raggsokken av en hundejævel faller brikkene på plass. Jeg setter hundens toalettrening som valp under krass kritikk, men tar meg sammen, profesjonell som jeg jo er.

Skretting har hatt en meget oppadgående formkurve for IL Tempo den siste tiden, og har storspilt som midtstopper. Han sitter henslengt på sofaen. "Hent en pils og en pose peanøtter til meg!" skriker Skretting med knekkende pubertetsrøst til sin samboer. Han vet å sette kvinnen på plass der hun hører hjemme, på kjøkkenet. "Det er viktig for meg som stjernespiller å få mye hvile og oppvarting på hjemmebane," sier Skretting og skuler bryskt bort på sin samboer som han mener bruker for lang tid.

Da jeg spør hva grunnen til Skrettings gode form i det siste, er svaret hans at stjernenes posisjon i forhold til solen for tiden passer ham utmerket. Han snakker videre om en odyssé, solkonger og diverse fabler i ren Morten Harket-stil. Sludder og vås fra ende til annen. Jeg bryter inn og sier at svada og vissvass ikke er grunnen til denne reportasjen. Skretting lar noe uvillig temaet gli over på fotball igjen. "Jeg er meget fornøyd med spillet den siste tiden," sier han, og fortsetter: "Den siste tids gode resultater kommer utelukkende av mitt gode spill!" og insinuerer med det at det er han som er klippen i laget, og at resten av laget flyter på hans kvalieter.

Skretting reiser seg fra sofaen, drar g-strengen ut av analkløfta og går hvileløst rundt på gulvet. Han ivrer etter å vise meg rundt i kåken. Kvinnelig innredet, stilfullt og klassisk. "Det er jeg som har, dekorert og designet hele kåken," kan Skretting fortelle. Han er i følge seg selv en designer av rang og sier at Jan Thomas og hans partner Christoffer er hans store idoler. Skretting har til og med et portrett av rumperytterne i het omfavnelse kun iført skjerf og ørepynt over senga.

Kvelden skrider frem og journalisten får stadig skarpere hint om at tiden begynner å renne ut. Jeg får tid til et siste spørsmål om fremtiden. "Fremtiden ser lys ut, både for meg personlig og for IL Tempo." sier Skretting. "Jeg vil gjøre alt som står i min makt for å føre laget til opprykk, og hvis mine lagkamerater kommer opp på mitt nivå, vil det gå lekende lett!"

I det jeg er på vei ut sender Skretting en melding min vei om at hvis han blir feilsitert i dette intervjuet vil det gå meg ille. Han sender den urindynkede fillebikkja etter meg og jeg forsvinner ut døra i en feiende fart, men med livet i behold. I det jeg kommer ut på veien nedenfor leiligheten hører jeg et kaillkauk av de sjeldne: "SE FOR SVARTE Å KOM MED PILSEN MIN FØR JEG DENGER DEG!" høres i fistel fra inne i leiligheten. Skretting er sitt vante seg, tenker jeg.