20.07.2011 18:57
Postet av Ole Kristian Indergård / VIKA-Nytt

...Kor e alle heltar hen?
Gamle helter - hva gjør de nå...

 

Lensvik. Hvor er de blitt av? Vinnerskallene. Ballvirtuosene. Evighetsmaskinene. Klysene. Vi snakker selvsagt om guttene fra Lensviks beste vestkant, som har båret IL Tempos gule trøye i tide og utide de siste årene.

Vi snakker om legender som Ole Indergård, Stein Roar Skretting, Bent Skretting og Robin Indergård.

Menn som har hatt mer og mindre strålende karrierer for IL Tempo. Ble de for store? Fristet proffdrømmen litt for meget? Røk de i unåde hos trener og støtteapparat? Spørsmålene er mange, svarene for det meste fabler eller talt med kløyvd tunge.

Det blir sagt at de gamle stjerner har skiftet beite. Her kommer et sammendrag over hva de, en gang så lovende superstjernene nå bedriver karrieremessig.

Ole Kristian Indergård: Er nå spillende trener for Lensvik. Blir av enkelte betegnet som den nye Andrè Villas Boas. Og roses opp i skyene for sin vinnermentalitet og sin taktiske tilnærming til spillet. Vikarierer også som spiller i ankerrollen i de anledninger Lensvik stiller redusert mannskap. Har en seiersprosent som overgår det meste Lensvik har kunne skilte med de siste 20-30 år, og mener selv han styrer et fremtidig storlag.

Robin Indergård: Den eksentriske målvakten vokter nå buret for Lensvik. Og gjør sine saker meget bra. Med nest færrest innslupne i ligaen, er forsvaret godt. Noe vi kommer tilbake til med Br. Skretting. Robin er også assisterende coach. Skranglete fysikk truet med å sette en stopper for karrieren, men han kjemper seg forbi det meste av skader. Det være seg menisk, knuste kneskåler, flis, lumbago og irriterende kløe og eksem.

Stein Roar Skretting: Bedre kjent som ”Judas” i IL Tempo miljøet har også vendt nesen mot gamleklubben, og stiller på kamp når han har tid. I de kampene han stiller vinner Lensvik alltid, og slipper sjelden inn mål. Røk i tottene på IL Tempoleder Eikebrokk da han annonserte sin exit fra klubben på en måte som får Javier Mascheranos overgang fra Liverpool til Barcelona å virke husren. Fortsatt uglesett hos IL Tempo, men en publikumsfavoritt i Lensvik.

Bent Skretting: Forlot IL Tempo foran 2011-sesongen, kanskje for å ”finne seg selv”, kanskje ikke. Så seg lei av dårlige lønnsbetingelser og heksejakt mot lommeboka, og styrtrike Lensvik IL ble da redningen. Manager Ole Indergård overtalte Skretting til å komme tilbake til moderklubben, og som sin bror er han med når han har tid og mulighet. Og da vinner Lensvik. Har kun spilt en håndfull kamper i årets sesong. Grunnen til dette er i følge Robin Indergård at Skretting har funnet seg gøyale hobbyer som hekling, manikyr og hunde-styling.

Så vil det vise seg om guttene vil være trofast mot sin nye klubb, eller om de vil fri til Tempo, når de tar steget opp i Tippeligaen i 2020. Det hevdes i alle fall at IL Tempo har en plan om å hente ”den neste Villas Boas” for å hente hjem deres første seriemesterskap i toppdivisjonen om 10 års tid.