FREDAG 30. DESEMBER

Charlottenlund Julecup: Begge lagene videre til kvart'en
Luktet på finale!

(Charlottenlund-hallen) For 6. året på rad stilte IL Tempo mannssterke opp til den tradisjonsrike julecupen. Stjernespillere som Walltin, Høsøien, Wenaas og Beider har glimret med sine fravær i årevis, men denne gangen kunne arrangørene skilte med spillere hvis navn tidligere ble skrevet med gullskrift og med stjerne bak. Mye takket være IL Tempo 1, ble det bare med gruppespillet for bl.a. Gøran Sørloth og Geir Olav Bøgseth.

IL Tempo 1 var på forhånd ansett for et reservepreget mannskap å være, men det ville ikke kontinentale Esteban Reyes og høyst lokale Frank Halvei ha noe av. - Vi spiller uten respekt og går for å vinne cupen, koret duoen under manglende oppvarming før åpningskampen mot storfavoritten Heimdal. Det var på forhånd knyttet store forventninger til Oslo-gutten Stig Markus Hovland og nevnte Reyes, og duoen skulle ikke skuffe verken medspillere eller tilskuere.

Sendte hjemmelaget på huet og ræva ut.
IL Tempo gikk ut i en slags 3-1 formasjon, med 3 defensive spillere og Reyes i en fri rolle. - Jeg kan ingenting om verken taktikk eller formasjon, advarte Reyes på forhånd og krevde å bli akseptert for den individualisten som han er og ga oss forståelse for hvorfor Reyes er elsket av tilskuerne til IL Høyang og hatet av trenerne. Likevel er ikke driblefanten til å komme utenom når laget skal toppes og kamper skal vinnes. Heimdal ble sendt i garderoben som slakt og da var det ingen som brydde seg om at de senere skulle slå tilbake og vinne pulja på flere scorede mål.

I kamp to møtte Eirik Rønning sitt store indoor-idol, nemlig landslagsaktuelle Dung Tri Luu, og hilste på den fotrappe vidundergutten med tuttis og forsøk på en til. Det kunne blitt en fantastisk dobbeltuttis, forsøket finnes heldigvis på 18-millimeter film og legges ut i løpet av helga, til Charlottenlund-trenerens store frustrasjon. Toppalaget til CSK var dermed ute av cupen før den i det hele tatt hadde kommet igang. Et slags deja vú for Tor Inge Våge, som nesten ble utsatt for en perfekt Berg-tunnel helt på tampen av kampen da Berg gikk på et Henry-raid oppover langs venstresida. - Det var egentlig ikke tunnel-forsøk, jeg skulle opp til cornerflagget og skjerme ballen slik som Shearer og Sørloth har gjort før meg, var Bergs knappe kommentar etter seieren.

Avansementet var dermed sikret og overdreven tilfredshet foran siste kamp mot allerede utslåtte Astor må ta skylden for at Sørloth & co. fikk med seg en velfortjent tre-poenger. Rønning og Hoff gikk flere ganger inn i brytekamp med det tidligere landslagsesset, men endte som regel opp med ufrivillige piruetter eller på parketten. Ikke før sekunder før slutt gikk Sørloth i bakken da Reyes viste muskler.

Slo ut Ranheim 2 med publikum i ryggen.
Det såkalte toppalaget, IL Tempo 2, var plassert i pulje med sterke motstandere som Sverresborg, Ranheim 2 og cupfavoritten Kolstad. I første kamp MÅTTE Sverresborg slå, noe som ble gjort i en heller dårlig kamp. Verdt å merke seg er Vidar Jenssens første scoring innendørs på flere år. - Jeg så etter medspillere, men fant ut at målforskjell kunne bli viktig i kampen om avansement og satte dermed ballen selv i det tomme målet, forklarte Jenssen den noe uvante episoden.

Kampen mot Ranheim 2 ble på forhånd ansett for å være den avgjørende kampen. IL Tempo måtte ha poeng og helst vinne. Med seier ville Ranheim 2 være ute av cupen og kampen mot Kolstad ville kun avgjøre hvem som vant pulja. IL Tempo la seg bakpå og lokket Ranheim-keeperen frem på banen for skudd. Ranheim-keeperen nådde knapt frem til målet med sine skudd ikledt hockey-bukse og joggesko. IL Tempo kontret inn 3 supermål, mens Ranheim utnyttet en skandal tabbe av keeper-Ronnie som sklei på sin egen joggebukse og mistet ballen i beina på Ranheim-spissen. IL Tempo holdt ut og innsatsen ble velfortjent applaudert av et entusiastisk hjemmepublikum som ikke så ut til å bare nag til IL Tempo, etter at IL Tempo 1 slo ut hjemmelaget Charlottenlund.

Foran sistekampen mot Kolstad virket IL Tempo veldig fornøyd med avansement og sammen med for mye respekt for 2. divisjonslaget ble det en dårlig kamp fra IL Tempo sin side. Likevel var det ingen tvil om at en kvartfinale mot Røa var å foretrekke fremfor en ny kamp mot Ranheim, denne gang i form av Ranheim 1. Kolstad hadde gjort hjemmelekse og brukte keeperen hyppig for å skape overtall. IL Tempo var slitne og fikk ikke beina til å gå og var kun med i kampen i et par minutter på stillingen 3-1.

Semifinalehåpet...
Ronnie Gjevik, Roar Midtflø og Geir Bekken dukket uheldigvis ikke opp til kvartfinalen mot Røa og en halvskadet Nardo-keeper Gabriel Barrera måtte hentes inn. IL Tempo var strengt tatt sjanseløse uten innbyttere, mot Røas 9 voksne menn. Røas taktikk var like enkel som den var en kopi av klassisk Drillo-fotball. Røa-keeperen kastet eller sparket ballen så langt han kunne mot et ballmagnetisk spisshode. Denne headet ballen ned til en fremadstormende medspiller som forsøkte å omsette det høyst kreative og utspekulerte angrepet i tellende resultat. Røa avgjorde etter hvert kampen med 5-1 ledelse, men IL Tempo svarte med tre kjappe på slutten, uten at kampen rakk å bli spennende. Helt utrolig at Gjevik og Midtflø gir totalt faen som de gjør, men det sier i alle fall mer om disse to enn det sier om IL Tempos innsats, som var upåklagelig. Med et par innbyttere skal man slettes ikke se bort i fra at IL Tempo kunne tatt seg videre til semifinalen, feid over et veldig trist og kjedelig hjemmelag, Charlottenlund 2, og kanskje fått sin revansj over Kolstad i en eventuell finale...neste år...

IL Tempo 1 hadde ingen semifinalehåp, om man ser bort ifra like respektsløse Esteban Reyes, som møtte tidligere lagkamerater i Strindheim. - Hold nullen, så fikser jeg resten, utbasunerte Reyes på forhånd. Reyes fikset ikke biffen, men han serverte den til Ove Hoff som skapte spenning midtveis i oppgjøret da han sørget for 1-2 etter to tabbebaklengs av Halvei. Strindheim vant kampen 3-1, men en fantastisk innsats av IL Tempo 1, lå igjen til grunn for støtte fra en fullstappet fotballhall. Laget ble trampeklappet av parketten og spillerne fikk ikke gå hjem før de hadde signert caps'er og t-skjorter fra nyforelskede fans.


.: Relaterte saker :.
Resultater fra Charlottenlund Julecup

.: Diskusjonsforum :.
Er du fornøyd med innsatsen til IL Tempo i julecupen?


 

Forum
 
Det skjedde