TIRSDAG 15. MAI 2012

IL Tempo forsterker foran 2012-sesongen:
GAMMEL TRAVER COMEBACK-KLAR

(Kroppanmarka) Da Kenneth Aalbu signerte for IL Tempo foran 2004-sesongen, var det mange som hevet øyenbrynene og mente signeringen var mer av økonomiske årsaker enn av sportslige. Suksessen uteble og Aalbu la skoene på hylla. På fredag er 32-åringen tilbake i gult og sort.

- Kenneth Aalbu var en signering på nivå tilsvarende Arsenals Park og Inamoto, Uniteds Dong Fangzhou, Liverpools Lucas og Rosenborgs Robert Boateng. Kun for å spre klubbens supporterskare og øke inntektene ved salg av supporter-effekter og spillertrøyer, forteller medieviter Ole Indergård.

Da Aalbu signerte for klubben i 2004 gikk han først gjennom en halv sesong for IL Tempos 2. lag. Etter flere spennende innhopp for 1. laget mot slutten av en sesong IL Tempo var kun ett mål fra å rykke opp til 4. divisjon, var det knyttet store forventninger til Aalbu foran hans første hele sesong.

Kenneth Aalbu ble på mange måter det største symbolet på hvor galt det kan gå når en klubb satser på individualister og store navn, fremfor laget og kollektivet.

- Du vinner ikke fotballkamper med 11 individualister på laget, sier Indergård.

Kritikken til tross, statistikken underbygger ikke påstanden om at Aalbu floppet i sin første IL Tempo-periode.

På 9 kamper var Aalbu med på å vinne 6, spilte én uavgjort og tape bare to. Med en total målforskjell på 24-14.

Likevel var det mange som var skuffet over at Aalbu ikke bidro mer i målprotokollen. Det har foreløpig blitt verken scoring eller målgivende for den tidligere Kvik-spilleren.

Etter at 2005-sesongen ble en stor skuffelse for både klubb og spiller, forsøkte Aalbu seg på et lite comeback i 2006, uten at det ga mersmak for verken spiller eller klubb.

Siden den gang har Aalbu bygd overskudd og motivasjon. Planen var alltid å returnere til spill for klubben.

- Familie og jobb har alltid kommet i veien. Jeg antar at tiden nå var inne, sier en talsmann for spilleren som allerede tidlig i karrieren ble anklaget for mer å jakte på blitz-regn, gratis børst og villige damer enn 3-poengere og titler.

Etter å blitt tatt opp i Strindheims A-stall som tenåring i 1999, gikk ferden videre til spill for Kvik i 3. divisjon. Aalbu herjet på høyre-vingen og noterte seg hyppig for både scoringer og assist.

Før motivasjonen forsvant.

- Tilværelsen var nok ikke glamorøs nok. Kvik kjørte buss til bortekamp, spilte hjemmekamp foran 20 tilskuere og tenkte mer på å unngå nedrykk enn å spise kirsebær i det bedre selskap, forklarer barndomskompis Magnus Skogestad.

Noe som passet Aalbus ego dårlig.

Aalbu takket av etter én sesong og signerte for Ronnie Gjeviks satsningslag og en forløper for det som skulle bli IL Tempo 2 før 2004-sesongen, Othilienborg.

Hvor han på nytt blomstret, da som en mer hardt-arbeidende midtbanespiller i en offensiv indreløper-rolle.

Hvilken rolle han får på fredag i bortekampen mot Sokna, er foreløpig ikke kjent, men på mandagens trening skal Aalbu ha imponert på klubbens kondisjonstest.

Til manges sjokk.

- Han har nok ikke hvilt for mye på laurbærene, spekulerte en forundret, men imponert Vidar Jenssen etter treningen.

Det er foreløpig ikke kjent hvilket nummer Aalbu vil spille i, og om han må kjøpe drakten selv...