SØNDAG 18. SEPTEMBER 2011

Vidar Guttormsen var banens beste mot Oppdal:
GJORDE HYSJETEGN ETTER SEIEREN


Foto: Randi Grete Kalseth

(Oppdalsporten) Da fløyta gikk på Oppdal kunstgress lørdag, og Vidar Guttormsen hadde gjennomført sin beste IL Tempo-kamp for sesongen, gjorde stopperkjempen hysjetegn mens han tasset inn i garderoben. Uten at verken Guttormsen eller noen andre kunne redegjøre for hvorfor.

- Jeg trodde han hysjet på meg, sa Åsmund Nielsen forskrekket, som i øyeblikkene etterpå var høyst forsiktig med snakketøyet.

Det skulle ikke lykkes utsendinger fra verken IL Tempo.no eller lokalavisa Opdalingen å få Guttormsen i tale etter kampen.

I baggy jeans, boblejakke og to enorme hodetelefoner over NY-caps'en på snei, nærmest spurtet Guttormsen gjennom pressesonen etter kampslutt, mens det raslet i enorme gullmedaljonger.

Tilbake stod ubesvarte spørsmål. Spørsmål heller ikke medspillerne i større grad kunne belyse.

Snarere tvert imot - bare bidra til enda flere spekulasjoner.

Vidar Jenssen trodde Guttormsen hysjet mot hjemmelagets supportere. Men kunne på forespørsel ikke erindre at Guttormsen hadde vært gjenstand for spesiell hets fra disse.

- Nei, i alle fall ikke mer enn oss andre.

I sydligere strøk har "hysjetegnet" blitt en populær måte å feire blant annet scoringer på, gjerne på bortebane.

Matchvinneren Yavus Akbina erkjente at han la merke til Guttormsens geberder, men reagerte ikke selv på dette som noe uvanlig.

- Der jeg kommer fra er det vanlig å uttrykke seg med tungt og svulstig kroppsspråk, uten at det kommer frem i all sin tydelighet hva det er man forsøker å si.

IL Tempo.no overhørte Robert Kristiansen i samtale med Bruno Coelho etter kampen. Her kom det frem at Guttormsen skal ha hysjet som i en protest mot hjemmelagets spillere, som han skal ha ment var i overkant sutrete og verbale.

Guttormsen svarte ikke på IL Tempo.no sine sms-anrop sent lørdag kveld, men har lovt å redegjøre for hva det var han hysjet på under en forkortet pressekonferanse i forbindelse med treningen mandag kveld på Romolslia.

Inntil da.

Stille i fjøset.